Subiectele zilei: Bun venit în "NarConstanța"/ Cum a prezentat presa internațională știrea despre cocaina găsită pe litoralul românesc; Peste două milioane de familii riscă să plătească facturi mai mari la curent
România a devenit destinaţia de vacanţă preferată de britanici: de ce sunt atraşi. Potirivit unui raport realizat de United Nations World Tourism Organization în 2018, România se află pe primul loc în topul preferinţelor britanicilor privind destinaţiile de vacanţă. Astfel, în ultimul deceniu, interesul britanicilor pentru România a cunoscut o creştere de 638%. Doar în anul 2008, numărul de turişti a crescut considerabil, de la 48.000 la 70.000, şi a trecut de 340.000 în 2017, scrie Adevărul. Mai mult de atât, un oraș din România a fost inclus în topul celor mai cool destinații din 2019. Revista National Geographic a realizat un top al celor mai cool destinații turistice din acest an, iar printre cele 19 locuri se numără și un oraș din România. Sibiul este una dintre destinațiile perfecte pentru vacanță. Pe primele 5 poziții în clasamentul publicației se află: Setouchi, Antarctica, Pittsburgh, Corsica și Cambodia, potrivit Unica.
La Chișinău au fost omagiate victimele protestelor anticomuniste din 7 aprilie 2009. Simpatizanții partidelor PAS și Platforma DA participă la un marș în centrul Chișinăului pentru a omagia demonstrațiile pașnice de pe 7 aprilie 2009, când zeci de mii de tineri au ieșit în stradă pentru a protesta față de o nouă victorie a Partidului Comuniștilor în urma unor alegeri considerate incorecte. Începute pașnic, demonstrațiile din 7 aprilie 2009 au fost transformate în violențe prin eforturile unui grup de protestatari neidentificați, soldându-se cu devastarea clădirilor parlamentului și președinției. Au fost urmate în noaptea și zilele următoare de represalii ale poliției contra a sute de tineri, care au fost arestați aleatoriu și maltratați în detenție, potrivit Europa liberă.
Cetățile dacice, arse si devastate în ritualuri. Castrele romane, distruse cu fier beton. Consiliul Județean Constanța are aprobate fonduri europene de zeci de milioane de euro pentru a restaura și a repune în circuitul turistic unele dintre cele mai frumoase castre romane de pe teritoriul nostru. La Capidava, firma care a câștigat contractul a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani și fraudarea fondurilor europene. Muncitorii au băgat tone de fier și beton în blocurile de piatră de pe vremea romanilor. La Hârșova cetatea Carsium s-a transformat în groapă de gunoi, potrivit Stirile ProTv.
Peste două milioane de familii riscă să plătească facturi mai mari la curent! Au ales promoțiile furnizorilor de energie electrică, dar acum primesc notificări cu tarife majorate. Mai bine de 20% din gospodăriile din România riscă facturi mai mari la energie electrică, după ce proprietarii au profitat, în ultimii ani, de promoțiile oferite de furnizorii de curent electric și au ieșit din sistemul reglementat de stat. Ei au semnat contracte într-un mod similar celor de telefonie, pe o perioadă determinată, de un an sau doi. Între timp însă, prețul energiei s-a majorat spectaculos pe bursă, astfel că acum au început să primească notificările prin care furnizorii își anunță clienții despre noile tarife potrivit Libertatea.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”