Le Figaro: Emmanuel Macron : «Vom reabilita această catedrală împreună» „Vreau să am un cuvânt de speranță. Această speranță este mândria pe care trebuie să o avem, a tuturor celor care s-au luptat pentru ca cel mai rău să nu se întâmple.”

Foto:

Les Echos scrie că un nou sistem de prevenire a incendiilor a fost instalat în clădire în timpul reamenajării sale în 2014 și se întreabă de ce acesta nu a funcționat.

Le Monde:„Tristețe" și „solidaritate" în cadrul comunității internaționale Spania, Statele Unite ale Americii, Germania, Liban ... În timp ce un incendiu violent încă se petrecea în catedrala Notre-Dame din Paris, șefii de stat și politicienii din toate țările și-au exprimat „tristețea" și „solidaritatea" lor cu Franța.

Le Parisien:Rugăciuni și amintiri în jurul la Notre Dame în flăcări Din primele ore ale focului și toată seara, în apropierea parcului și a podurilor din jurul insulei orașului, credincioșii și-au alăturat spontan mâinile, adunați ca și cum ar fi putut împiedica situația.

Liberation:Structura și cele două turnuri sunt salvate Emmanuel Macron a spus că datorită celor 500 de pompieri prăbușirea fatadei și a celor două turnuri a fost împiedicată.

La Tribune: Macron își amână discursul din cauza incendiului de la Notre-Dame La ora 19:40 Elysee a anunțat amânarea discursului din cauza „teribilului incendiu de la Notre-Dame de Paris".

Thelocal.fr: Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului. "Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime", a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adăugat, potrivit Associated Press, că două treimi din acoperișul clădirii au fost distruse, iar un pompier a fost rănit în timpul intervențiilor. Oficialul a anunțat că operațiunile de stingere a incendiului vor continua în cursul nopții.