Casa Grande, vila de lux de la malul oceanului Atlantic, care i-a găzduit în numeroase rânduri pe șeful PSD, Liviu Dragnea, și anturajul său, este în paragină, după ce liderul PSD și acționarul Mugurel Gheorgiaș au devenit suspecți intr-un caz de spălare de bani în Brazilia, scrie Rise Project. Publicația mai scrie că, între anii 2010 și 2012, Dragnea a venit de mai multe ori la vilă acompaniat de Cătălina Elena Ștefănescu, care avea să devină deputată în 2012.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Rise Project scrie, într-un nou material, cum a ajuns Casa Grande, proprietatea de lux din Brazilia, din locul întâlnirilor liderului PSD, Liviu Dragnea, cu directorul executiv al Tel Drum SA, Petre Pitiș, cu Mugurel Gheorghiaș, fost acționar al Tel Drum SA, într-un casă dezolantă, lăsată în părăsire.

Rise scrie, în colaborare cu reporterul brazilian Guilherme Amado de la revista Época , că vila este încărcată de mâzgălituri, iar proprietatea nu mai este vizitată decât de un localnic care trece din când în când și face curățenie.

Liviu Dragnea a descins ultima oară la Cumbuco în 2016.

Toate acestea după ce procurorii DNA și autoritățile din Brazilia au început o investigație privind spălarea de bani.

“Nu închiriază casa. Nu știu cine sunt proprietarii, sunt nou pe-aici” a declarat Antonio Silva, îngrijitorul vilei de la malul oceanului, potrivit Rise.

“Proprietarii nu vin niciodată, e un pic abandonată… Vedeți, piscina e foarte murdară” a mai spus bărbatul.

Potrivit informațiilor obținute de revista Época, cu care colaborează Rise, directorul executiv al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a călătorit de mai multe ori împreună cu Liviu Dragnea în Brazilia.

Primul lor drum a avut loc în februarie 2008 când cei doi au sosit și au plecat împreună de pe aeroportul din Fortaleza, capitala statului brazilian Ceara. Casa Grande se află la aproximativ 25 de kilometri de acest aeroport. Un an mai târziu, cei doi au sosit pe 16 februarie și au părăsit Brazilia cu același zbor pe 3 martie 2009. Dragnea și Pitiș au fost acompaniați de această dată și de Mugurel Gheorghiaș, fost acționar al Tel Drum SA. RISE Project v-a prezentat deja traseele comune parcurse de Gheorghiaș și Dragnea precum și faptul că vila de la ocean a fost cumpărată cu bani aduși din România de către același Mugurel Gheorghiaș.

Conform datelor din frontiera braziliană, Dragnea și directorul executiv al Tel Drum s-au mai intersectat în periplurile braziliene de șapte ori între 2010 și 2014 – ultimul an când Petre Pitiș a mai pășit în țara sud-americană. În cele mai multe cazuri, Pitiș și Dragnea au intrat sau au ieșit de pe aeroportul din Fortaleza la distanță de o zi așa cum s-a întâmplat, de pildă, în 2013 când Dragnea a ajuns pe 14 decembrie iar Pitiș pe 15.

Cu cine mergea Dragnea la Vila Grande înainte de Irina Tănase

Publicația dezvăluie că într-o perioadă de doi ani, Dragnea a mers de mai multe ori la Vila Grande acompaniat de cea care avea să devină, în 2012, cel mai tânăr deputat din istoria României, la doar 24 de ani, respectiv Cătălina Elena Ștefănescu.

Potrivit informațiilor furnizate de poliția de frontieră din Brazilia, între 2010 și 2012, Cătălina Elena Ștefănescu și Dragnea au aterizat și au decolat împreună de pe aeroportul din Fortaleza de trei ori. În 2012, cei doi au folosit ca punct de sosire și plecare aeroportul Rio Grande do Norte din Natal, aflat la vreo 500 de kilometri de Fortaleza. În plus, la cele patru călătorii în tandem se adaugă încă două voiaje braziliene când însă Dragnea a sosit cu întârziere de câteva zile față de Ștefănescu.

Începând cu 2013, Dragnea nu a mai voiajat împreună cu Ștefănescu ci a început să frecventeze Brazilia alături de Irina Tănase, actuala sa prietenă.

Citește continuarea anchetei pe Rise Project.