Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică policlinică de comună! Dragoș Panțeru este absolvent de Educație Fizică și Sport, se ocupă de echipa de fotbal din comuna Ciofrângeni, Argeș, și a fost suspendat din activitate 6 luni pentru injurii. Tatăl său, Florin Dorin Panțeru, este primarul PSD al localității Ciofrângeni din 2004 încoace, fiind reales la scrutinul din 2016. Băiatul său, Dragoș Panțeru, a declarat, în 2018, venituri de 109.000 de lei – peste 22.000 de euro – încasate în 2017, ca director al Unității de Asistență Medico-Socială Dedulești. ”Am 75% spor de periculozitate”, explică Dragoș Panțeru mărirea spectaculoasă a salariului său, dezvăluie Libertatea.

ActualitateFoto: Colaj foto

Comentariu DW: Referendumul lui Iohannis şi traiectoria României. Ce implică referendumul lui Iohannis? Care va fi traiectoria României după adoptarea modificărilor la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală? Şi ce e de făcut contra consolidării unor tiranii de tip nou? Adoptarea în ritm grăbit, de dictatură asediată, în Camera Deputaţilor, a modificărilor Codului Penal şi al Codului de Procedură Penală e o veste foarte proastă. Demersul anunţă vremuri foarte grele pentru libertatea şi drepturile românilor, ca şi pentru europenitatea României. Căci modificările sunt în răspăr cu interesele de modernizare, occidentalizare şi consolidare democratică a României. Operate cu complicitatea UDMR, schimbările dezincriminează parţial sau total infracţiuni, îngreunează urmărirea şi pedepsirea marilor corupţi şi privilegiază categoric cleptocraţia. Cleptocraţii au decis să prescrie grabnic şi net mai rapid decât până acum fărădelegi moralmente imprescriptibile, scrie Deutsche Welle.

Andrei Pleșu: Ce mă face să mă retrag din viața publică? Multe! Am un amplu inventar de argumente: profesionale, politice, psiho-fizice, contextuale, private, destinale și cîte și mai cîte, cu care eu însumi nu sînt întru totul lămurit. Nu vreau să mă victimizez. Toți trecem, la o vîrsta sau alta (dar mai cu seamă la vîrstele tîrzii), printr-o acută tendință de abandon, de izolare, de răgaz evaluator. Toți avem nevoie, într-o situație sau alta, de un episod (în principiu firesc) de ieșire din vîrtej, de experiența unei (igienice?) „dez-lumiri“, a unei dez-legări din imediat (înaintea marelui dez-nodămînt), de recuperarea unui orizont distinct de cel în care am trăit pînă mai ieri, spune Andrei Pleșu în Dilema Veche.

Viorica Dăncilă, interviu pentru Adevărul: Votez la referendum. Subiectul OUG pe Justiţie e închis. Nu sunt erou pentru că l-am contrazis pe Dragnea. În partea a doua a interviului pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă susţine că va merge la referendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, deşi mai mulţi lideri PSD au anunţat că boicotează. Premierul exclude varianta ordonanţei de urgenţă pe Justiţie, subiect care a dus la demiterea lui Tudorel Toader. Cât despre relaţia cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă spune: „Nu sunt erou pentru că l-am contrazis“.

Miza schimbării de la Aeroportul Otopeni: concesionarea pe 40 de ani a parcărilor, o afacere de zeci de milioane de euro. George Alexandru Ivan, un tânăr fără experiență în domeniu, numit șeful Companiei de Aeroporturi. Miza schimbării de la vârful Companiei Aeroporturi este concesionarea parcărilor aeroportului Otopeni, o afacere cifrată la circa 8 milioane de euro pe an. George Alexandru Ivan ar fi elaborat deja un document asumat de Departamentul Comercial al Companiei Aeroporturi prin care propune o asociere în participație cu o firmă privată timp de 40 de ani. Motivul? Modernizarea și extinderea parcărilor, potrivit G4media.ro.

CTP: Românii vor alege între două destine: unul democratic, proeuropean, altul ceaușescoid. „Referendumul se traduce de fapt prin a nu mai fi furați cu legea în mână”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Digi24. Românii vor alege între două destine, unul european, democratic, sau altul ceauşescoid, mai spune gazetarul. „A doua întrebare, în special, e o înșiruire de cuvinte – e logică, e corect formulată, dar nu e suficient, când te adresezi maselor trebuie să găsești formulări mai scurte, mai penetrante. La prima e mai clar, toată lumea știe ce înseamnă amnistie si grațiere., spune CTP.

În partea a doua a interviului pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă susţine că va merge la referendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, deşi mai mulţi lideri PSD au anunţat că boicotează. Premierul exclude varianta ordonanţei de urgenţă pe Justiţie, subiect care a dus la demiterea lui Tudorel Toader. Cât despre relaţia cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă spune: „Nu sunt erou pentru că l-am contrazis“.

Povestea unui fost primar al Timişoarei. A fost scos cu forţa din clădire de o bandă de bătăuşi, apoi arestat şi exilat de Securitate într-un sat din judeţul Suceava. Traian Novac, primar al Timişoarei între 28 aprilie 1945 – 23 mai 1946, a avut o soartă nefericită. A fost arestat în cadrul ordinului 490 şi, după patru luni, a fost trimis în domiciliu obligatoriu. A fost deputat în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, iar apoi este ales notar al Marelui Sfat Naţional Român. Traian Novac a fost ales după 23 august 1944, între 28.04.1945 - 23.05.1946, primar al Timişoarei. Onest şi demn, nu acceptă compromisul cu regimul totalitar, fiind scos cu forţa din primărie de o bandă de bătăuşi, condusă de comunişti. Refuzând să se alăture grupului social-democrat a lui Lothar Rădăceanu care urma să fuzioneze cu comuniştii, după 1947 va fi arestat şi întemniţat, potrivit Adevărul.