Cum împarte Dragnea miliarde de euro prin Guvernul său paralel. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a devenit un braţ prin care Guvernul controlează discreţionar infrastructura, Fiscul, ajutoarele de stat şi investiţii de zeci de miliarde de euro. Guvernul a făcut primul pas pentru a controla direct Comisia de Prognoză în ianuarie 2018, când, printr-o hotărâre dată de premierul Viorica Dăncilă, instituţia a trecut din subordinea Ministerului Finanţelor Publice în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), condus din umbră de Darius Vâlcov. Măsura era una inclusă în programul de guvernare, document la care o contribuţie importantă a avut-o acelaşi Vâlcov, scrie Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cum a abandonat PSD-ALDE înainte de Summit-ul de la Sibiu singurul proiect de țară al României: exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Guvernul României a ignorat unul dintre cele mai importante obiective pe care și le-a trasat la începutul președinției Consiliului Uniunii Europene: “revigorarea sinergiei Mării Negre”. Mai pe românește, ar fi trebuit să-i readucem aminte Europei care este importanța strategică a Mării Negre pentru regiunea de Est, în special pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale, scrie Cristina prună pe Contributors.ro.

Istorie printre ruinele „Palatului Adevărul”. De la povestea primului mogul de presă la carnete de partid și poze cu Ion Iliescu. Proiectată de arhitectul Ștefan Ciocârlan după modelul Palatului Figaro din Paris, clădirea de pe strada Constantin Mille, inaugurată în 1898, a ajuns o ruină. Aici, în Palatul Adevărul, a fost cel mai important centru de presă al anilor ’20 din România. La câțiva metri de Cercul Militar, pe partea stângă, o clădire de cinci etaje arată ca după bombardament. Nu mai are geamuri, tencuiala a căzut, se mai văd doar cărămizile care au scăpat de hoții din zonă, scrie Libertatea.

Dragnea a dat ordinul: 40.000 de “aplaudaci” în Piaţa Unirii din Iaşi, pe 9 mai. PSD va organiza pe 9 Mai un miting electoral în Piața Unirii. Social-democrații vor să mobilizeze 40.000 de oameni, manifestarea fiind programată pentru a doua parte a zilei. Inițial, mitingul regional al social-democraților era programat pentru data de 10 Mai. Însă, pentru aceeași zi există mai multe cereri, inclusiv din partea unui grup civic cunoscut pentru protestele anti-PSD, scrie Ziarul de Iași.

Cum au înşelat două familii de romi din România statul francez cu 1,7 miloane de euro. Escrocheria, demascată după 2 ani. Două familii de romi din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, sunt acuzate de autorităţile franceze că timp de doi ani au încasat ilegal alocaţii familiale şi sociale din partea statului francez, prejudiciul fiind evaluat la aproape 2 milioane de euro. Mecanismul de fraudă a constat în constituirea unor dosare prin folosire de identităţi false, de declaraţii false de sarcină, solicitarea unor prestaţii pentru persoane ce locuiesc în afara teritoriului naţional, de constituirea dosarelor ocupându-se cinci persoane. Alte persoane, cărora nu le poate fi imputată constituirea de dosare, au beneficiat de plăţi, pe nume propriu, pe numele soţiilor sau pe numele unor terţe persoane, potrivit Adevărul.

S-au strâns 18.000 euro pentru salvarea Băilor Neptun din Herculane. Este nevoie de 100.000 euro. Tinerii arhitecți de la Asociația Locus, cei care derulează „Herculane Project”, prin care vor să salveze Băile Neptun din Herculane, au reușit să strângă deja din donații 18.000 de euro, până la 1 mai. Suma va fi dublată de un antreprenor., scrie Timis Online.

Istoria spusă pe înțelesul generației social media. Viața unei adolescente în perioada Holocaustului, relatată în story-uri pe Instagram. O tânără actriță britanică relatează pe un cont de Instagram, sub forma unor story-uri, viața Evei Heyman, o adolescentă de 13 ani care a ținut un jurnal în ultimele sale zile din perioada Holocaustului, înainte să moară la Auschwitz. Hashtaguri, check-inuri, boomerang, story-uri – sub forma acestor elemente este prezentată viața adevăratei Eva Heyman pe contul de Instagram eva.stories. El are la bază jurnalul ținut de tânăra evreică în 1944, de când a fost forțată să locuiască într-un ghetou, până la deportarea ei către Auschwitz, de unde nu a mai scăpat, potrivit Libertatea.