Interviu DW cu Dr. Paul Milata, investigator antifraudă: ”PSD are cel puțin două locuri în PE pe care nu le merită”. ”Ce putem spune cu siguranță este că PSD are 2 locuri în PE pe care nu le merită. Putem specula că PSD ar putea avea chiar 4 locuri pe care nu le merită, dintr-un total de 8. De asemenea, putem specula că USR-PLUS ar fi primit acele voturi din diaspora. Ceea ce mai putem spune cu un grad destul de ridicat de exactitate este că din cele 8 locuri obținute de PSD la europarlamentare, 2 sunt rezultatul modului în care a decurs scrutinul din 26 mai în diaspora.”, declară Paul Milata pentru Deutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea, studiu de caz. Ce spun psihologii și psihiatrii. Liviu Dragnea va mai trăi o perioadă cu iluzia propriei grandori şi a poziţiei importante pe care a deţinut-o, spun psihologii şi psihiatrii. Este dificil pentru el să conştientizeze că nu mai reprezintă nimic şi că şi-a încheiat cariera politică. Un astfel de caz, spun specialiștii, trebuie tratat cu mare atenție de către psihologi, mai ales în perioada carantinei în închisoare dar și după, potrivit Digi 24.

Tronul pe care va sta Papa Francisc la Blaj, făcut din lemnul închisorilor de la Sighet și Gherla. Pe 2 iunie, Papa Francisc va oficia pe Câmpia Libertății din Blaj Liturghia de Beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri în timpul regimului comunist din România. Pentru această ceremonie, a fost construit un tron arhieresc cu o semnificație spirituală și simbolică specială. Tronul pe care va sta Suveranul Pontif a fost făcut din gratiile și lemnul închisorilor de la Sighet și Gherla, unde comuniștii i-au întemnițat, torturat și ucis pe cei care au îndrăznit să se opună regimului, potrivit Republica.ro.

Motivul pentru care PSD amână remanierea. Ce au discutat Iohannis şi Dăncilă. Surse din PSD spun că remanierea mai are de aşteptat, pentru că social-democraţii au acum probleme mult mai mari. Adică alegerea unui nou preşedinte şi a unui candidat pentru preşedinţia României. Între timp, Opoziţia cere o anchetă în Parlament pentru ce s-a întâmplat în diaspora, potrivit Stirile ProTV.

Povestea româncei care merge pe jos 1.200 km ca să atragă atenţia asupra problemelor din şcolile de la sat. O româncă merge pe jos 1.200 km pentru a sta de vorbă cu elevi şi profesori şi pentru a atrage atenţia asupra problemelor din sistemul de educaţie, în special în şcolile din mediul rural. Raluca Ciulei a ajuns joi la Galaţi, după ce a pornit din Cluj-Napoca şi vrea să meargă până la Vama Veche. Raluca Ciulei, iniţiatoarea marşului pentru educaţie, a studiat în America şi a locuit timp de 21 de ani în Elveţia. În urmă cu doi ani, ea a revenit în România şi s-a dedicat unor cauze nobile, scrie Gândul.

Ce face Mircea Diaconu după încheierea mandatului de europarlamentar: ”Îmi iau un an sabatic, cresc găini”. ”Îmi iau un an sabatic. Am auzit și eu expresia asta. Toată viața am muncit ca un câine, de dimineața până seara, în toate felurile, și sub mașină, și zugrăvit, și actorie, tot, tot pe lume, clipă de clipă, și am auzit că există chestia asta, cu un an sabatic. Și vreau să văd și eu cum este. Ud grădina, am plantat de toate, mă duc să cumpăr niște găini și tot ce trebuie. Și fac ce vreau eu în anul meu sabatic”, a spus Diaconu pentru Libertatea. Actorul a ținut să tragă linie la final de mandat de europarlamentar, precizând că a avut o activitate extrem de prolifică.

CTP, la Digi24: Socoteli ca acestea pe care le face USR sunt josnice. Opoziţia nu e-n stare să dea jos PSD decapitat. Opoziţia nu este în stare să se bată cu un partid decapitat şi năucit, a afirmat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. Ce spune însă USR? Că nu intră la guvernare că nu vrea să se compromită. Aici nu au dreptate USR, sunt absurzi, e grav ce fac aici. Ei îşi fac socotelile să nu se compromită. Cine îşi mai făcea socoteala asta? Doamna Dăncilă, care are de ales între compromiterea proprie şi a fi în serviciul poporului. Păi, odată cu Guvernul se prăbuşeşte şi România, dar pe mine nu mă interesează, că eu nu vreau să intru la guvernare că nu îmi convine, cu toate că voi, prin votul de duminica m-aţi trimis la guvernare.