Cum a abordat Sputnik, oficiosul Rusiei, incidentele violente de la Valea Uzului: „Patrioţii români au făcut azi Dreptate!” Pe platforma online au fost publicate articole cu titluri precum „Patrioţii români au rupt lacătul şi au intrat cu forţa!”, „UDMR vrea un nou Târgu Mureş şi agită periculos conflictul interetnic” sau „Înfruntarea din Valea Uzului - Patrioţii români au făcut astăzi Dreptate!“. Pe parcursul articolelor-live au fost inserate pasaje precum "Şi Lucian Mândruţă are o poziţie anti-românească, pe motiv că se caută zâzanie cu ungurii. Şi cum ar vrea Mândruţă convieţuire paşnică: românii să dispară din Harghita şi Covasna ca să fie mulţumiţi politicienii maghiari?", potrivit Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Distopie politică la Chișinău. PAS acceptă colaborarea cu PSRM. Decizie politică neașteptată la Chișinău în ajunul dizolvării Parlamentului. Partidul condus de Maia Sandu a anunțat că va vota un președinte al Parlamentului propus de socialiștii pro-ruși în schimbul unui guvern ACUM. În preajma alegerilor parlamentare din 24 februarie, cei doi copreședinți ai blocului ACUM, Maia Sandu (PAS) și Andrei Năstase (PPDA) au semnat, alături de ceilalți candidați la funcția de deputat, angajamente publice prin care au promis că nu vor accepta nici un fel de înțelegeri cu partidele oligarhice și cu cele anti-europene, potrivit Deutsche Welle. Maia Sandu: „Trebuie să luptăm cu cel care a capturat efectiv statul și să folosim această fereastră de oportunitate”. „Evident că este devreme, doar timpul va arăta cine a avut dreptate și dacă a fost o decizie corectă sau nu. Intențiile noastre sunt bune, este o decizie pe care nu am fi vrut s-o luăm, nu am fi vrut să fim în situația în care să discutăm asemenea lucruri, dar pentru că nu am avut alegeri libere și corecte, pentru că procesul democratic se degradează în Republica Moldova și riscă să se degradeze și mai mult în următorii ani astfel încât oportunitățile să fie și mai mici sau să lipsească în general atunci când vorbim de restabilirea democrației, atunci când vorbim de restabilirea încrederii oamenilor în Republica Moldova. Tocmai din acest motiv am luat această decizie.”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Reţeaua Bergamo - filieră de prostituţie în Italia cu „pepiniera“ la Paşcani. Carabinierii italieni şi procurorii DIICOT au arestat mai mulţi traficanţi de carne vie. Grupul era condus de un român, iar mâna dreaptă era o femeie din Paşcani. Fetele tinere erau racolate din oraş sau din comunele din jur. Multe erau momite cu un loc de muncă în Italia şi apoi erau puse să se prostitueze la periferia oraşului Bergamo. Fiecare trebuia să cotizeze o taxă între 100 şi 150 de euro pe zi, potrivit Ziarul de Iași.

Pentru cine a negociat Viorica Dăncilă postul de comisar european. Rovana Plumb a rămas pe dinafară. În discuţiile purtate cu liderii europeni, premierul a negociat pentru România funcţia de comisar european pentru Transporturi. Favorit pentru nominalizare ar fi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Alte portofolii europene luate în calcul de Guvern sunt Politica Regională şi Agenda Digitală, cu două nume-surpriză: Mircea Geoană şi Victor Negrescu.

Robert Adam: “Nu avem același potențial anti-european ca Ungaria, unde există o nostalgie imperială care este contrapusă UE”. Toată construcția României, așa cum o cunoaștem, se bazează pe o paradigmă de occidentalizare și modernizare, cu tensiuni între identitate și sincronizare. Beneficiile integrării în UE sunt tangibile, orice român le poate simți - doar dacă nu e de extremă rea credință. Așadar cumva, ca să-l convingi că UE e dușmanul României și că Occidentul este direcția greșită, trebuie să mergi pe contrasensul istoriei României, să o reinterpretezi - ceea ce e un demers, aș zice, cu puține șanse de reușită, spune Robert Adam, autor al volumului "Două veacuri de populism românesc", pentru pressone.ro.

CTP: Simona – învinsă de tenis! Unde ești, Darren? Mai mult decât o înfrângere fără drept de apel în fața unei supernove de 17 ani care amintește de adolescentele Martina Hingis sau Maria Sharapova, Simona a fost învinsă de alt tenis, cel care vine în anul 2019. Pentru ca Simona Halep să se mențină la vârf, nu văd altă posibilitate decât întoarcerea lui Cahill. Care să opereze schimbări importante în jocul ei, să-l upgradeze, cum se spune, scrie Cristian Tudor Popescu pe republica.ro.