• Curtea Suprema din Nebraska scoate in afara legii scaunul electric. Pedeapsa cu moartea prin executarea cu scaunul electric a fost scoasa in afara legii in statul american Nebraska. Aceasta decizie a Curtii Supreme a determinat practic  suspendarea executiilor, intrucat electrocutarea reprezenta singura metoda de executie in acest stat. Astfel ca urmatorul pas il reprezinta inceperea procedurilor legislative pentru stabilirea unei noi metode de executie. Exista o posibilitate ca Nebraska sa opteze pentru injectia letala, relateaza New York Times.
  • O intelegere politica pune capat violentelor din Kenya. Partidul de la putere din Kenya si opozitia au decis sa realizeze un guvern de coalitie, informeaza Novinite. Acesta intelegere ar putea pune capat violentelor din Kenya, care au inceput o data cu alegerile prezidentiale din decembrie. Detaliile privind distribuirea responsabilitatilor si a functiilor in guvern nu s-au stabilit inca. Acesata intelegere a fost mediata de fostul secretar general al Natiunilor Unite, Kofi Annan.
  • Greva scenaristilor s-ar putea incheia. O intelegere intre Asociatia Scenaristilor din America (Wriers Guild of America) si principalele studiouri va fi prezentata astazi miilor de scenaristi aflati in greva, scrie Washington Post. Daca acestia vor fi de acord cu contractul de 3 ani care le este propus, greva ar putea inceta, iar scenaristii se vor putea intoarce la lucru incepand de luni. Greva a inceput din 5 noiembrie, paralizand practic Hollywood-ul.
  • Se investigheaza folosirea Botox-ului in procedurile cosmetice si medicale dupa moartea a 16 pacienti. Se pare ca administrarea Botox-ului poate produce deficiente respiratorii si poate provoca moartea pacientului, relateaza Times Online. Botox-ul contine toxina botulinica, o otrava produsa de bacteria care provoaca botulism. In cantitati mici, acesta este folosit pentru reducerea ridurilor, prin intreruperea impulsurilor nervoase a muschilor fetei. In cantitati mari, acesta este folosit pentru tratarea spasmelor gatului si ale pleoapelor.  
  • Kosovo ar putea declara independenta in urmatoarele zile. Potrivit afirmatiilor unor diplomati europeni si americani de la Natiunile Unite, Kosovo planuieste sa declare independenta fata de Serbia pe 17 februarie, scrie Los Angeles Times. Opozitia Serbiei si a aliatului sau, Rusia, ar putea provoca declansarea unui nou conflict in zona. Desi 90% din populatia provinciei este reprezentata de albanezi, premierul Serbiei, Vojislav Kostunica, a declarat in decembrie ca provincia Kosovo este "inima inalienabila" a natiunii sarbe si ca Serbia va lupta pentru a o pastra. In plus, liderii sarbi au sustinut ca vor boicota orice actiune a Uniunii Europene de a prelua administrarea provinciei.