Rareş Bogdan, izolat de conducerea PNL. Ce stă în spatele deciziei. Decizia a fost luată după ce în ultimele săptămâni capul de listă al PNL a venit cu mai multe pretenţii pentru a prelua şefia organizaţiei Bucureşti, precum şi a declaraţiilor sale referitoare la curăţenia internă a formaţiunii. Popularitatea lui Bogdan în rândul membrilor l-ar fi făcut pe acesta să depăşească discursul de candidat liberal pentru o funcţie, şi a început să dea ultimatumuri, să pună numeroase condiţii şi chiar să promită funcţii, susţin surse din conducerea PNL pentru Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea și-a depus ultima declarație de avere ca președinte al Camerei Deputaților, deși nu mai e în funcție de două săptămâni, după condamnare. Câți bani are în cont fostul președinte PSD. Liviu Dragnea a completat și semnat declarația de avere pe 9 iunie, în calitate de ”deputat la Parlamentul României – președinte Camera Deputaților”, deși a pierdut din 29 mai mandatul și funcția. Averea liderului PSD nu s-a schimbat în 2018 față de 2017 decât la capitolul venituri şi sume deţinute în bănci. Liviu Dragnea nu și-a schimbat mașinile, potrivit celor declarate, el având un autoturism Skoda Superb fabricat în 2006 și un BMX X5 din 2009, despre care menționează că l-a primit ca donaţie de la cumnata sa şi de la nepoţi, în urma decesului fratelui său, scrie Libertatea.

Comentariu: Toți ar avea doar de pierdut în urma unui război în Golful Persic. Un material video alb-negru al armatei americane arată ceea ce ar fi o echipă a Gărzilor Revoluționare iraniene într-o barcă rapidă în timpul unei misiuni în Strâmtoarea Hormuz. Potrivit americanilor, soldații de elită iranieni ar fi îndepărtat o bombă plantată tot de ei dar care nu a explodat de lângă petrolierul "Kokuka Courageous". La prima vedere, pare ilogic ca Iranul (inclusiv aripa dură de la Teheran) să provoace SUA la un eventual război, unul pe care nu poate decât să-l piardă, din cauza superiorității militare clare a SUA - pe de o parte, notează Deutsche Welle.

Un pilot Blue Air a lovit coada avionului de pistă la decolarea din Birmingham. În ciuda incidentului grav, a continuat cursa spre Bucureşti cu 190 de pasageri la bord. Cursa aviatică operată de Blue Air şi investigată de specialiştii Air Accidents Investigatioan Branch (AAIB) a avut loc pe 18 iulie 2018. Raportul arată că avionul la bordul căruia se aflau 190 de pasageri a lovit pista cu partea din spate, la o viteză de aproximativ 240 de kilometri la oră în timpul procedurii de decolare. Investigaţia a arătat că piloţii au introdus date greșite în computerul de bord privitoare la greutatea aparatului de zbor conform Adevarul.

Financial Times: Klaus Iohannis, printre favoriții pentru funcția de președinte al Consiliului European. În prezent, această poziţie este ocupată de polonezul Donald Tusk, dar din toamnă şi Comisia Europeană, şi Consiliul European vor avea noi şefi, pe baza rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Financial Times îi menționează ca potențiali candidați la această funcție pe premierii Belgiei, Luxemburgului şi Portugaliei, scrie Digi24

Invazie de ţânţari în București pentru că Primăria nu are de patru luni un contract de dezinsecție și s-a ratat campania din primăvară de omorâre a larvelor. În noiembrie 2018, Curtea de Apel București a declarat toate cele 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea, printre care și Eco Igienizare Bucureşti S.A., ca fiind ilegale. Astfel de avize sunt obligatorii pentru firmele care activează în domeniul serviciilor publice, fie că e vorba despre iluminat, canalizare sau dezinsecție și deratizare. Potrivit bugetului pe 2018, compania controlată de Primăria Capitalei a avut venituri totale de 21.880.000 de lei conform Libertatea.

UE: Facebook, Google şi Twitter trebuie să facă mai mult pentru a combate dezinformarea. Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant au prezentat vineri un raport privind combaterea dezinformării și principalele învățăminte desprinse din alegerile europene, înaintea Consiliului European de Vară, care va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles. Din ianuarie, 1.000 de cazuri de dezinformare au fost detectate, față de 434 în aceeași perioadă anul trecut, notează euractiv.