Reacții la nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru șefia Comisiei Europene. Social-democrații germani resping nominalizarea Ursulei von der Leyen, în timp ce șeful Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria, Markus Söder, vorbește despre "înfrângerea Europei". Socialiştii europeni s-au declarat ''profund dezamăgiţi'' de nominalizările pentru conducerea principalelor instituţii ale UE decise în urma acestui summit maraton desfăşurat la Bruxelles timp de trei zile. ''Această propunere este profund dezamăgitoare pentru noi. Grupul nostru a apărat ferm apărarea democraţiei europene şi nu vrem să dispară sistemul candidatului la vârf ( Spitzenkandidat)'', a afirmat Iratxe Garcia, lidera grupului Social-Democrat din Parlamentul European. Reacția partenerului de coaliție al creștin-democraților prefigurează apariția unor tensiuni puternice, cu efecte deocamdată greu de anticipat, în sânul executivului federal, potrivit Deutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cum vrea Dăncilă să împace şi capra UE şi varza PSD în cazul Secţiei Speciale. Judecătoarea Andrea Chiş explică de ce este boicotată instalarea Adinei Florea. Premierul Viorica Dăncilă nu va desfiinţa Secţia Specială de Investigare a Magistraţilor, ghiuleaua PSD împotriva procurorilor, pentru a nu trezi o nouă revoltă în partid. Dăncilă, proaspăt aleasă în funcţia de preşedinte PSD, este acuzată în culise de mai mulţi lideri din teritoriu că a pactizat cu „statul paralel“, cu care Dragnea se războia. Astfel, desfiinţarea Secţiei Speciale prin ordonanţă de urgenţă ar întări şi mai mult corul contestatarilor dirjat de Liviu Pleşoianu, cel care a ieşit, surpinzător, pe locul doi la Congres, cu un discurs axat pe lupta împotriva sistemului, extrem de apreciat la baza partidului, potrivit Adevărul.

Ion Rădoi despre fostul director Metrorex: Au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereţii Depoului Berceni. Sindicalistul justifică măsura luată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de a nu mai prelungi mandatul lui Dumitru Şodolescu, spunând că în timpul mandatului acestuia au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereţii Depoului Berceni din ianuarie, deşi suma alocată pentru achiziţia acestuia depăşeşte 6 milioane de euro, potrivit Gândul.

Neversea, un festival care aduce 16 milioane de euro la Constanța. Anul acesta, participanții vor experimenta la mare ultimele inovații în materie de interacțiune cu publicul. „Publicul Neversea este unul tânăr, vibrant, foarte atent la nou. Acești spectatori vor să fie provocați, să fie surprinși plăcut de brandurile care interacționează cu ei. Odată câștigați, ei pot transforma o campanie într-un adevărat viral. Iar asta au înțeles partenerii noștri. La Neversea, au ocazia să facă un festival în festival: aduc la mare ultimele inovații în materie de interacțiune cu publicul”, spune Edy Chereji, Head of Marketing and Communication Neversea & UNTOLD pentru Republica.ro.

Moldova, jefuită! Sabotaj, complicitate cu hoții, răgaz pentru ștergerea urmelor sau uzurparea puterii de stat continuă? Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a văzut nevoită să ceară companiei americane „Kroll” o copie a celui de-al doilea raport vizând celebra fraudă bancară din 2014. Procurorii au secretizat documentul, îl țin la sertar și refuză să-l prezinte noilor autorități de la Chișinău. Pe de altă parte, Procuratura Generală a anunțat că a expediat conducerii ţării „un raport” referitor la investigaţiile desfăşurate în dosarele fraudei bancare. Jurnaliștii RISE-Moldova au aflat că mai multe proprietăți înregistrate pe „Finpar Invest” SRL - companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vlad Plahotniuc - au fost sechestrate (la 26 iunie) în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani. Este vorba, între altele, de hotelul de lux „Nobil” și studiourile în care activează posturile TV: „Prime”, „Publika”, „Canal 2” și „Canal 3”, care deservesc mediatic PDM, potrivit Deutsche Welle.

Topul şcolilor private din Iaşi: Un nou clasament după media mediilor la Evaluarea Naţională. „Ziarul de Iaşi“ a realizat şi un top al şcolilor private, sau care oferă un sistem de învăţământ alternativ, în funcţie de rezultatele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a la Evaluarea naţională. Astfel, am realizat media mediilor obţinute de elevi la cele două probe scrise, Limba română şi Matematică, în acest top fiind incluse Colegiul „Richard Wurmbrand“, Liceul Teoretic Waldorf, Şcoala Gimnazială „Paradis“, Şcoala Gimnazială „Varlaam Mitropolitul“ şi Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum“.