Dăncilă spune că PSD poate câştiga prezidenţialele: „Și Iohannis a plecat de la 20%”. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri seară, după o vizită în județele Brăila, Galaţi şi Tulcea, că a văzut la reprezentanţii partidului de acolo dorinţa de implicare, relatează Știrile ProTV. “Acest lucru ne încurajează să mergem şi în celelalte judeţe şi să avem la final un rezultat foarte bun la alegerile prezidenţiale, să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a spus Dăncilă.

Subiectele ZileiFoto: Hotnews

Istoricul Marius Diaconescu: Domnule Kelemen Hunor, Crucea celtică de pe vitraliul bisericii Sf. Margareta din Budapesta este un simbol nazist? Se caută nod în papură. Scandalul din jurul cimitirului militar internaţional din Valea Uzului a ajuns la etapa simbolisticii crucilor, pentru că cineva vrea neapărat să aducă disputa la alt nivel. Naţionaliştii români au căzut prosteşte în capcana întinsă în 6 Iunie la Valea Uzului de propagandiştii maghiari, care au reuşit astfel să devieze atenţia de la tema ilegalităţii intervenţiilor maghiarilor din 1994-2014 asupra cimitirului, scrie Adevarul.

Cine sunt consilierii noilor europarlamentari români – Ghinea are un fost asistent al lui Cătălin Ivan, care a și candidat pe listele ProDemo / Cătălina Ștefănescu, considerată o apropiată a lui Dragnea, va lucra pentru Terheș / Carmen Avram și Rareș Bogdan și-au luat echipele de la tv. Noii europarlamentari români și-au constituit echipele cu care vor lucra la Parlamentul European, astfel că eurodeputatul USR Cristian Ghinea are la cabinet un fost asistent al lui Cătălin Ivan, care a și candidat pe listele ProDemo, Cristian Terheș de la PSD o are asistentă pe Cătălina Ștefănescu, considerată o apropiată a lui Liviu Dragnea, în timp ce Carmen Avram (PSD) și Rareș Bogdan (PNL) și-au luat alături colaboratori din echipele pe care le-au avut la televiziune, după cum reiese dintr-o analiză făcută de romaniacurata.ro, conform G4Media.

Viorica Dăncilă se delimitează de Legea recunoștinței, propusă de o jumătate dintre deputații PSD. Viorica Dăncilă, aflată în turneu electoral în câteva filiale PSD, a anunțat, într-o conferință de presă de la Galați, că nu susține proiectul a 74 de deputați PSD, al pensiilor asigurate de copii pentru părinți și bunici, care a fost criticat vehement de opoziție, lideri de opinie și cetățeni, scrie Europa Liberă.

Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă. Au trecut peste cinci ani de când Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva a intrat în şantier. S-a înregistrat o premieră pe Dealul Liliecilor, unde au avut loc cele mai complexe lucrări. Constructorii Lotului 4 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, un tronson de 22,1 de kilometri între Şoimuş (Deva) şi Ilia şi-au mobilizat cea mai mare parte a muncitorilor şi utilajelor pe „Dealul Liliecilor” de la marginea satului Şoimuş, scrie Adevarul.

Pomana ca armă politică. Cheltuielile cu asistența socială au explodat în guvernarea PSD. Doar alocările pentru salariile bugetarilor au crescut mai mult în regimul Dragnea. Problema asistenței sociale din România nu este atât suma brută cheltuită, cât faptul că ajutoarele sunt acordate atât celor foarte săraci, cât și celor relativ prosperi, care nu au nevoie de o astfel de susținere din partea statului, scrie Newsweek.

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat luni pentru cererea de ridicare a imunității fostului ministru Florian Bodog. Biroul Permanent al Senatului a fost convocat luni, de la ora 16.00, pentru cererea de încuviințare a urmăririi penale pentru fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, au declarat pentru G4Media.ro surse din conducerea Senatului.