Florentin Pandele, jigniri în direct faţă de un jurnalist: „Nu vezi ce figură de papagal ai?“. Primarul Voluntariului, Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, a avut o ieşire jignitoare la adresa unui jurnalist, vineri, la postul Antena 3! Pandele a cerut să intre în direct, deranjat de o remarcă făcută de jurnalistul Val Vâlcu, care a spus că intrarea lui Florentin Pandele în cursa pentru prezidenţiale este un circ, conform Adevarul.

colaj subiecteFoto: Hotnews

Oligarhul bulgar care vrea să cumpere Telekom-ul românesc: relațiile cu rușii plus cum a devalizat Telekomul din Bulgaria. Oligarhul bulgar, Spas Rusev, care a depus o ofertă pentru preluarea diviziei de mobil a Telekom România are la activ decapitalizarea operatorului bulgar de telecomunicații BTK. Devalizarea acestei companii a atins 30 de milioane de euro, bani investiți ulterior în fotbal, scrie Europa Libera.

Unde sunt miliardele moldovenilor din „Jaful secolului”. După alegerile parlamentare din 2014, Republica Moldova a devenit scena unui scandal internațional. Acest fapt s-a datorat deconspirării unei scheme frauduloase prin care din Banca de Economii, prin intermediul Băncii Sociale și UNIBANK, a fost scos din sistemul bancar moldovenesc aproximativ un miliard de dolari. Pentru a salva situația, guvernarea a mai luat două decizii (prin premierii Iurie Leancă și Chiril Gaburici) de acordare a garanțiilor de stat pentru acoperirea găurii din sistemul bancar, iar pentru investigarea cazului a fost invitată compania Kroll, scrie Deutsche Welle.

Forumul Judecătorilor: Analizăm formularea unei contestații împotriva modului în care a fost numită Corina Corbu la șefia Înaltei Curți/ Termenul legal de depunere a candidaturilor a fost devansat cu aproape trei luni. Asociația Forumul Judecătorilor din România anunță, într-un comunicat, că analizează necesitatea formulării unei contestații împotriva modalității de desfășurare a procedurii de desemnare a noului președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, acuzând nerespectarea dispozițiilor legale primare și secundare. Asociația susține că funcția devine vacantă abia la data de 14 septembrie 2019 iar legea prevede că se pot depune candidaturi la 30 de zile după vacantarea funcției. Aceleași argumente au fost invocate de actualul președinte al Înaltei Curți, Cristina Tarcea, conform G4media.

Investigaţie după ce Coca-Cola a sponsorizat preşedinţia României la Consiliul UE. Ombudsmanul European a lansat o investigaţie privitoare la sponsorizările făcute de către companii private preşedinţiilor rotative ale statelor la Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui anunţ publicat astăzi, scrie Politico citat de Adevarul.