Cazul ireal al rulotei doldora de armament aduse ca prin brânză din SUA până la Vaslui. Florinel Olaru, alias Noble Nathaniel Florin, după cum este cunoscut de autorităţile americane, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. În ciuda măsurilor de securitate americane, Florinel Olaru a reuşit să ascundă un întreg arsenal de muniţie în rulotă, iar autovehicolul a trecut ”ca prin brânză” de controalele autorităţilor. După aproape o lună de la sosirea sa în România, au ajuns în Belgia şi autovehicolele trimise de Olaru cu vaporul din SUA. Nici autorităţile belgiene, dar nici cele române nu au depistat muniţia pe care cetăţeanul româno-american, o avea ascunsă în rulotă, potrivit Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Ce înseamnă decizia Curţii pentru statul de drept? Dar pentru democraţie? Presupunând că România a fost o democraţie fie şi defectă, ce mai este azi? Mai e ţara o democraţie, deci un stat în care poporul este suveran? Nici pomeneală, de vreme ce opt judecători ai CCR, dacă judecători se pot numi, au îndreptăţirea să treacă peste voinţa exprimată de aproape opt milioane, sau aproape 80 la sută din cetăţenii cu drept de vot favorizând, într-un referendum, interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție. Un membru al CCR numit de preşedintele Iohannis a lipsit, oportun, de la vot. Ceilalţi opt au statuat că o interdicţie constituţională prestabilită în privinţa vocaţiei cetăţenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracţiuni de a beneficia de amnistie sau graţiere încalcă principiul egalităţii...precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român, scrie Deutsche Welle.

Organizator al concertului, despre pișcotarii de lux de la Bon Jovi - „Unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: în grădina mea, fac ce vreau”. Organizatorii concertului, oameni de afaceri, au estimat la peste 500 de oamenii care s-au folosit de Palatul Parlamentului ca să nu plătească bilet la concert. Și când oamenii de afaceri le-au atras atenția politicienilor că este lipsit de fair-play ce fac, angajații Camerei Deputaților au răspuns sec: în casa mea fac ce vreau, relatează jurnalistul Cosmin Prelipceanu, potrivit digi24.ro.

Cum vor ajunge timişorenii la mare în doar cinci ore. Impresionanta autostradă montană construită cu viteză ameţitoare între Serbia şi Muntenegru. În acest moment se află în construcţie autostrada sârbo-muntenegreană Belgrad-Bar, pe o lungime de 445 de kilometri. Autostrada va lega capitala Serbiei de principalul port maritim din Muntenegru. Este un drum rapid care va face parte din coridorul pan-european (un sistem de drumuri din Europa centrală şi de est). Acesta putea să lege porturile Bari (Italia) şi Bar (Muntenegru) - cu bacul, Belgradul şi Bucureştiul. Autostrada pe teritoriul sârbesc (A2) va avea o lungime de 258 de kilometri, de la Belgrad la Boljare, potrivit Adevărul.

Pandele pentru Roșia Today: „Dumnezeu și Brâul Maicii Domnului sunt cu noi și vom ajunge negreșit la Cotroceni”. Lucrurile par a se limpezi în familia lui Florentin Pandele de când Gabriela Vrânceanu Firea a declarat la un post de televiziune că s-a înscris în cursa internă de stabilire a candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale. Primarul orașului Voluntari a spus că renunță la ideea de a candida ca independent, în condițiile în care soția sa va fi desemnată să-i reprezinte pe social-democrați, scrie Radio Europa Libera.

Adrian Vasilescu: Războaiele împotriva BNR (fierbinți ori reci) au istorie. De ce asaltul împotriva BNR a început abia în 1991 și nu încă din 1990? Fiindcă în primul an de după decembrie 1989 au fost puține schimbări în viața acestei instituții fundamentale a țării. Și prea puțin semnificative. Am pornit la drum, atunci, cu un curs tot oficial, ca până în 1989, stabilit tot prin decizie administrativă. Preţul iniţial: 1 dolar = 21 lei. Curs stabilit la 1 februarie 1990. Nu era, însă, un curs adevărat. Era, de fapt, o „cotaţie” arbitrară, care nu ţinea seama nici de puterea de cumpărare a leului, nici de raportul real leu-dolar, care să exprime mersul economiei româneşti. În aceste împrejurări, neobișnuite pentru noi, s-a format primul front împotriva Băncii Naționale. Frontul celor care nu înțelegeau de ce, în condițiile pieței, leul se deprecia puternic în raport cu dolarul, scrie Vasilescu pentru Republica.ro.

Autobuzele fără șofer nu mai circulă la Viena, după ce un pieton a fost accidentat. Autobuzul, care poate rula cu maximum 12 kilometri la oră, a lovit o femeie de 30 de ani. Potrivit martorilor, aceasta se uita în telefon și avea căștile în urechi, în momentul impactului. Până când ancheta care va determina cauzele accidentului va fi finalizată, autobuzele vor rămâne în garaj. Autobuzele autonome sunt testate în mai multe orașe din lume, potrivit digi24.ro.