Șefa CSM, Lia Savonea, a încasat anul trecut, potrivit declarației de avere din 5 februarie 2019, 124.175 de lei, adică 10.300 de lei pe lună, pentru faptul că locuiește în satul Roșu, comuna Chiajna, lângă București, scrie Europa Liberă.

Lia SavoneaFoto: Agerpres

Distanța Roșu - București este de 10 kilometri. Transportul este decontat separat, iar Lia Savonea a primit 1.212 lei. Aceste sume se adaugă indemnizației de membru CSM care ajunge la 315.661 de lei pe an.

Judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel București și fost membru al CSM a încasat și ea, potrivit declarației de avere din 2017, 81.204 de lei, având în proprietate un ”imobil Ilfov”, cel mai probabil tot în comuna Chiajna, unde deține un teren de 483 metri pătrați.

Aceste indemnizații se plătesc în baza unei ordonanțe de urgență a guvernului din 2006, potrivit căreia ”judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora și magistrații-asistenți, care sunt detașați sau delegați în altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, pe toată durata delegării sau detașării, de următoarele drepturi: a) diurnă în cuantum de 2% din indemnizația de încadrare brută lunară”.

Citește restul articolului pe europalibera.org