Ambasadorul României care a votat împotriva lui Kovesi, recompensat de PSD cu funcţia de comisar european. Ce portofoliu şi-ar dori. Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, are şanse mari să fie propusă de Guvernul Dăncila pentru funcţia de comisar european, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Odobescu ar viza portofoliul Energiei. Aceasta a executat cu sfinţenie ordinele primite de la Liviu Dragnea, votând împotriva lui Kovesi în Consiliul UE. Însa dincolo de obedienţa faţa de PSD, Odobescu e apreciată la Bruxelles pentru activitatea diplomatică, potrivit Adevărul.

ActuallitateFoto: Colaj foto

Comentariu DW: Frăția jafurilor și Prîpiatul PSD. Nu ar trebui să fie nici o surpriză că PSD nu poate mai mult decât Viorica Dăncilă în cursa pentru Președinție. Rezerva de cadre a partidului e goală. A prădat-o Liviu Dragnea mai repede chiar decât a reușit să devalizeze visteriile de partid și de stat. În acea sâmbătă de septembrie 2014, când au paralizat Bucureștii pentru ca pesediștii din toată țara să se strângă în Arena Națională la faraonica aniversare a zilei de naștere a lui Victor Ponta - cam atunci a început prăbușirea. Acel spectacol cu iz nord-coreean, organizat pe locul fostului stadion 23 august, casa demonstrațiilor megalomane ale lui Ceaușescu, a fost primul semn al delirului. O spoială electorală peste o guvernare fără orizont și performanțe, potrivit Deutsche Welle.

Medicul Vasi Rădulescu: Anatomia vă poate demonstra oricând cât de profund vă înșelați, dragă părinte plin de pseudoștiință. O analiză a declarațiilor preotului Răducă despre sex și viol. "Dacă o femeie rămâne însărcinată în urma unui viol, este vorba mai degrabă de un viol la care aceasta a fost constrânsă să consimtă din punct de vedere fiziologic": adică sarcina nu apare pe întâlnirea dintre un ovul și una bucată spermatozoid? Are nevoie de energii speciale, de consimțire? Anatomia vă poate demonstra oricând cât de profund vă înșelați, dragă părinte plin de pseudoștiință, aiureli, poziții stupide și extreme, scrie Vasi Rădulescu pe Republica.ro.

Comentariu: Gloria tragicomică a lui Boris Johnson. În 2018 el a afirmat că a rămâne în piaţa comună europeană este "o nebunie". În 2016 a declarat că este în favoarea ei, în 2012 a spus că vrea să rămână în ea... Lăsând la o parte pentru moment aceste minciuni sfruntate, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze este că acest comportament al său de bufon, dus la perfecţiune, este pe gustul multora de-a lungul şi de-a latul ţării. Trebuie să admit că sunt pentru excentricitatea caracteristică a englezilor dar, reprimându-mi o incredibilă supărare, subliniez că acesta este omul care, aflat în culmea gloriei, a devenit noul premier al ţării. Am fost deja martori la accidentul de maşină care a fost marea sa realizare în calitate de ministru de Externe. Să încercăm să ne imaginăm cum va gestiona el actualul conflict între Regatul Unit şi Iran, legat de petrolierul sub pavilion britanic arestat în Golful Persic? Mă cutremur când mă gândesc, scrie Rob Mudge în Deutsche Welle.

Cine sunt politicienii care au facilitat investiţiile Rusiei în România, din ultimii 30 de ani. Începând cu anii 1990, Rusia a demarat o serie de afaceri în România, cea mai mare parte dintre acestea fiind conduse de foşti ofiţeri de informaţii. Majoritatea investiţiilor ruseşti s-au materializat prin cumpărarea anumitor fabrici, fie direct, fie prin privatizare, dar foarte puţine continuă să funcţioneze şi astăzi. Compania Mechel a început, din 2003, să adune în portofoliul său fabricile Mechel - Câmpia Turzii (INSI), Mechel - Târgovişte (COS), Ductil Steel - Oţelu Roşu, Ductil Steel - Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel - Târgovişte. Interesele României în Mechel sunt reprezentate şi prin intermediul unui fost ofiţer al forţelor speciale (Spetnatz) din cadrul GRU - fostul serviciu de spionaj al Armatei Roşii, numit Boris Golovin, scrie Adevărul.

Urgia la Academia de Poliție: alte 35 de teze verificate, suspectate de plagiat și-apoi îngropate. Alte 35 de teze de doctorat susținute la Academia de Poliție în intervalul 2007-2016 ar putea fi plagiate, toate având indici de similitudine foarte mari, relevați în urma unei analize cu un soft de similitudine. Acestea se adaugă celor 58 de lucrări științifice din 2011-2016 suspecte de plagiat în urma verificărilor din 2018. Dezastrul tezelor de doctorat plagiate sau dispărute de la Academia de Poliție putea fi stopat încă din 2017, când informațiile despre rezultatele acelui control au fost aduse la cunoștința conducerii ministerului, susțin multiple surse, scrie pressone.ro.

8.500 de lei/lună a pierdut Osmanovici, de la Casa de Sănătate, pentru vorba „oamenii mor oricum” . Rapoartele din lunile iunie și mai ale acestui an, consulate de Newsweek România, arată că Daniel Osmanovici a încasat un salariu net de peste 8.000 de lei lunar. În cele zece luni de serviciu în cadrul CNAS, purtătorul de cuvânt a adunat venituri de aproximativ 100.000 de lei. Site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ne arată, la categoria „Comunicate de presă”, că în perioada februarie - iunie 2019 această instituție nu a transmis publicului nici un comunicat de presă.