Două pagini de Facebook, politice.net și litere.net, ce corespund unor site-uri cu proprietari ascunși, au sponsorizat cel puțin trei știri false sau materiale de propagandă împotriva organelor de anchetă după tragedia de la Caracal, scrie Pressone.ro.

Propagandă pe Facebook - articol Pressone.roFoto: Captura Pressone.ro

Sursa citată a relatat despre cele două pagini și în campania pentru europarlamentare, când adresele furnizate de ele atunci duceau către o agenție de publicitate, Twenty Media, care ar fi primit anii trecuti sute de mii de lei subvenții PSD.

Potrivit datelor furnizate de Pressone.ro, Litere.net a sponsorizat între 26-29 iulie un articol cu o reacție a premierului Dăncilă după tragedia din Caracal. Tot Litere.net a sponsorizat alte două articole care nici măcar nu apar în timeline-ul paginii. Ambele demonizează procurorii și judecătorii în cazul Caracal, cu ajutorul unor afirmații demontate deja de declarații oficiale, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, Politice.net a sponsorizat la rândul său unul dintre cele articolele cu cele mai multe share-uri de pe Facebook din ultima săptămână (peste 4.800 de shares, 37.000 de interacțiuni), cu titlul "Iohannis, USR și PNL au blocat timp de 7 luni legea care ar fi putut să o salveze pe tânăra din caracal."