​Fostul șef al crematoriului „Vitan-Bârzești”, Gheorghe Ionel, a declarat, la Antena 3, că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru un astfel de proces fiind nevoie de o temperatură de 1.400 de grade. Declarația sa vine în contextul în care, potrivit anchetatorilor în cazul Caracal, Gheorghe Dincă a declarat că a ucis-o pe Alexandra și ulterior i-a incinerat corpul. De asemenea, în cenușa dintr-un butoi din curtea acestuia s-au găsit mai multe fragmente de oase calcinate și dinți de natură umană.

Curtea suspectului din CaracalFoto: Captura YouTube

„100% nu s-a putut face incinerare în acel butoi. Incinerarea se face când se ajunge la 1.400 de grade. Într-un butoi temperatura poate ajunge la 200-300 de grade”, a declarat Gheorghe Ionel.

Duminică seară, procurorul șef adjunct DIICOT Georgiana Hosu a declarat că au fost extinse cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă, pentru omor calificat, după ce, într-un butoi, prin cernere, au fost găsite oase calcinate și dinți de natură umană, dar și bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale.

​„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25 iulie 2019 în jurul orei 12:00 la domiciliul său și ulterior i-a incinerat corpul”, a mai spus Hosu, fără a preciza unde a fost incinerat corpul. Referitor la Luiza, tânăra dispărută în aprilie, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat la fel.