Cazul Caracal continuă să țină prima pagină a ziarelor:

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Dosarul Caracal sta pe un butoi de pulbere. Din nefericire, ceea ce pentru specialistii autentici a fost clar de la bun inceput s-a adeverit. Alexandra a fost ucisa si incinerata exact asa cum a povestit ucigasul sau. Toate parerologiile si scenaritele ca ar fi in viata cine stie pe unde au fost doar sare pe rana familiei. Si, din pacate, lucrurile se anunta cu mult mai terifiante. Deja sunt aproape certe trei victime ale lui Dinca si anchetatorii verifica 20 de disparitii, deci 20 de alte potentiale victime. Dinca ar putea fi cel mai teribil criminal in serie din istoria Romaniei, scrieDeutsche Welle. Cum ar fi trebuit să procedeze operatorii 112 în cazul Caracal, conform propriului manual de operare. Operatorii serviciilor de urgență 112 din România au propriul regulament care descrie pas cu pas fișa postului și atribuțiile acestora în cazuri diferite de urgență. Manualul de operare în cadrul centrelor Unice pentru apeluri de urgență a fost realizat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Direcția pentru apel unic de urgență, în anul 2008. Documentul are 74 de pagini și nu poate fi găsit prin meniurile site-ul STS, în plus, pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) nu există public un astfel de ghid de procedură pentru polițiști, potrivit Press One. Cum se putea ajunge la Gheorghe Dincă înaintea uciderii Alexandrei, pe baza pozei cu maşina lui din dosarul „Luiza“. Din datele apărute până acum în spaţiul public reiese că Gheorghe Dincă nu a putut fi identificat pe baza fotografiei din dosarul Luiza, pe motiv că numărul de înmatriculare al autoturismului nu era vizibil. Surse judiciare care au dorit să îşi păstreze anonimatul au explicat pentru Adevărul” cum ar fi putut fi identificat Gheorghe Dincă în dosarul „Luiza”. Astfel, în dosar apăreau suspecte cinci maşini, printre care şi autoturismul Renault Megane de culoare gri înmatriculat pe numele lui Gheorghe Dincă.

Cum se descurcă personalul german de la urgențe în situații de criză. 112 este numărul pentru apeluri de urgenţă și în Germania, dacă ai nevoie de ajutorul serviciilor specializate. În majoritatea cazurilor, personalul de primă intervenţie soseşte foarte rapid la locul urgenţei. Din ce în ce mai des, oamenii care ajută nu sunt întâmpinaţi cu recunoştinţă, ci cu agresivitate şi violenţă. Medicii şi paramedicii germani care intervin in situaţii de urgenţă sunt agresaţi şi chiar atacaţi în mod

regulat şi se ţipă la ei. Pentru personalul care vine să ajute e un uriaş stres psihic şi fizic, conform Digi 24.

Adjunctul DGASPC Galați care a afirmat că fata plină de sânge și în stare de șoc a făcut “sex consimțit” este medic cu doctorat în pediatrie. Conform CV-ului depus pe site-ul DGASPC Galați, Groza a absolvit facultatea de medicină din cadrul Universitatății de Vest “Vasile Goldiș” din Arad în 2001. Și-a dat doctoratul în pediatrie la UMF Carol Davila și s-a specializat în medicina de familie. El are un cabinet medical individual, din care a câștigat, conform declarației de avere din 2018, peste 54.000 lei, adică aproximativ 11.500 euro, potrivit Libertatea.

Țepele luate de turiști pe litoral. Camere cu gândaci, locuri de joacă periculoase și gunoaie. Cazarea pe litoralul românesc a fost şi rămâne o loterie.

Aşa că aveţi mare grijă ce hotel alegeţi. Nu vă încredeţi în pozele frumoase de pe internet şi nu daţi banii înainte, dacă nu cumpăraţi pachetul printr-o agenţie de turism. Din păcate, litoralul românesc încă mai are multe de pus la punct. În iulie, în doar 7 zile, inspectorii OPC au aplicat operatorilor economici de la malul mării peste 300 de sancţiuni, conform Stirile Pro Tv.

O tânără de 16 ani, ameninţată cu moartea în propria casă – Poliţia Dioşti o ia peste picior. Poliţia s-a pus în mişcare după ce povestea fetei a apărut în presă. Conducerea Poliţiei Judeţene Dolj a trimis o echipă de control la postul de poliţie din Dioşti după ce o tânără de 16 ani din comună a reclamat că un bărbat de 22 de ani a intrat peste ea în casă şi a ameninţat că o omoară. Controlul vizează şi comportamentul poliţiştilor din Dioşti care nu s-ar fi implicat în soluţionarea dosarului, se arată în articolul Gazeta de Sud.

După un secol, începe să fie construită prima biserică creştină în Turcia. Sâmbătă, preşedintele Erdogan, însoţit de înalţi prelaţi creştini ai comunităţii siriace ortodoxe a pus piatra de temelie a unei biserici siriace, primul edificiu de cult creştin care va fi construit în Turcia în epoca modernă, mai precis după 93 de ani. Biserica este situată în Yesilkoy, un cartier periferic din Istanbul, zona unde trăiesc cei mai mulţi membri acestei străvechi comunităţi creştine. În această biserică ce face parte din grupul Bisericilor Creştine ale Orientului, slujbele se ţin şi acum în aramaică, limba în care a vorbit Isus, scrie Adevărul.

Tudor Chirilă, în timpul unui concert ținut la Constanța: „Dacă nu sunteţi total lipsiţi de speranţă şi mai aveţi bani de benzină ne vedem pe 10 august în Piaţa Victoriei”. Trupa Vama a avut concert duminică, la Constanța. La finalul lui, atunci când artiștii au fost rechemați pe scenă de către spectatori, Tudor Chirilă a vorbit despre abuzurile, și astăzi nepedepsite, pe care Jandarmeria Română le-a făcut în timpul protestului de pe 10 august. Cazul de la Caracal, a continuat el, a arătat doar că Poliția e mai prietenă cu interlopii decât cu cetățenii, potrivit Republica.