Cu cine vrea Dancila sa reformeze Ministerul de Interne. Cu doar cateva zile inainte sa se implineasca un an de la mitingul din 10 august, premierul Viorica Dancila si ministrul interimar de Interne au anuntat cateva inlocuiri din functii, la cel mai inalt nivel. Schimbarile au loc si in contextul cazului Caracal, care a scos la iveala mai multe balbaieli, nereguli si chiar complicitati nepermise intre politisti si interlopi, nu putine fiind vocile autorizate care cer o reforma serioasa a Ministerului de Interne, notează DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Acord România - Ungaria: anual, 15 români vor face transplant de plămâni în țara vecină. Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord cu ţara vecină pentru cazurile grave, care nu pot fi rezolvate la noi. În schimb, România s-a angajat să le trimită ungurilor plămânii care nu sunt compatibili cu pacienţii de la noi. Deocamdată, nu s-a stabilit o listă, însă bolnavii îşi pun toate speranţele în acest acord. Acordul cu Ungaria va intra în vigoare de la 1 septembrie, potrivit Știrile Pro Tv.

Camere-spion pe bancomate din Iaşi. S-au furat datele de pe 862 de carduri. Doi infractori voiajori, ambii din Republica Moldova, au fost prinşi după ce au copiat datele a peste 800 de carduri bancare aparţinând unor ieşeni. Vladimir Nistor şi Nicolai Scurtu au montat pe două ATM-uri din Iaşi atât un dispozitiv ce copia datele cardurilor, dar şi o cameră video minusculă, ce înregistra momentul în care era tastat codul PIN. În jur de 40.000 de lei au fost extraşi de la bancomate din capitala statului Haiti, America Centrală, scrie Ziarul de Iași.

De ce emigrează românii? Românii își pun mai multe speranțe în UE decât în propria țară. Mai mult de jumătate dintre cetățenii români au o imagine pozitivă despre blocul comunitar. Acesta este și unul dintre motivele pentru care mulți români decid în continuare să emigreze în statele membre. Imaginea pozitivă despre Uniunea Europeană vine și pe fondul nemulțumirilor pe care românii le au față de instituțiile și conducătorii din țară, potrivit Digi24.

Transportul public din Craiova, modernizare de 41 de milioane de euro. Transportul public din Craiova va fi îmbunătăţit prin intermediul a trei proiecte cu fonduri europene. Acestea au o valoare totală de 196 de milioane de lei, adică peste 41 de milioane de euro. Banii se duc însă mai mult spre modernizarea infrastructurii aferente transportului public de călători din oraş şi mai puţin spre achiziţionarea de mijloace moderne de transport în comun, se arată în articolul Gazeta de Sud.

Directorul medical de la Ambulanţa Brăila, care i-a criticat pe dispecerii 112, a rămas fără funcţie. Florin Ştefan, medicul din Brăila care i-a criticat pe dispecerii 112, a rămas fără funcţia de director medical al Ambulanţei, după ce Viorica Iuga, managerul unităţii, a organizat concurs pentru ocuparea postului lui. Concursul a fost organizat marţi, dar printre participanţi nu s-a numărat şi fostul director medical. Fostul director medical şi managerul SAJ Brăila au avut mai multe divergenţe de-a lungul timpului care au culminat recent cu discuţiile despre dispecerii de la 112, potrivit Gândul.

Criminalul Dincă încearcă să scape cât mai ieftin. Strategia anchetatorilor. Gheorghe Dincă susţine că le-a lovit pe fete, la furie, fără intenţia de a le ucide şi speră că va fi acuzat de loviri cauzatoare de moarte, infracţiune pentru care pedeapsa pleacă de la 6 ani de închisoare. Criminaliştii cu experienţă susţin însă că strategia nu este una salvatoare pentru Dincă, care riscă să înfunde puşcăria pentru 30 de ani, potrivit Adevărul.

Laptop, aparat foto digital și stickuri de memorie descoperite în casa lui Gheorghe Dincă. Cu fiecare zi care trece, povestea lui Gheorghe Dincă devine și mai complicată. La percheziții, echipa de criminaliști a descoperit, în afară de telefoanele învechite, un laptop, o cameră foto digitală și stickuri de memorie. O surpriză și mai mare constă în descoperirea unui cont de Facebook al lui Gheorghe Dincă, făcut se pare de un puști, notează Libertatea.