Victoria din Piața Victoriei. Statul e la pământ. Reprezentanții lui ticăloși se dau spășiți fără sa fie. Dar în Piața Victoriei, romanii s-au ridicat la 10 august cum e mai bine și mai frumos. Au spus clar, pașnic și de neignorat ce-i doare. Au spus nu cleptocrației. Au spus, în masa, da unei Romanii noi. Guvernul încă n-a căzut. Analfabeții continuă să fie la putere. Sinistra ex-secretară devenită șefa a MAI s-a văzut debarcata într-un târziu, dar nu e încă după gratii. Dragnea plătește deocamdată pentru mizilicuri, nu pentru înscenarea defectuoasa a unui puci, în baza căruia jandarmeria lui și a lui Carmen Dan sa bata, sa gazeze, sa intimideze și sa reducă la tăcere opoziția, conform DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

10 august, festivalul ipocriziei: înduioșătoarea Jandarmerie, amica poporului. Din oră în oră, câte un reprezentant al Jandarmeriei iese „la declarații”. „Băieții noștri” sunt aici să vă ajute, să vă protejeze, să prevină violența. Noi suntem adepții dialogului, așa că suntem aici să vorbiți cu noi, ca cu un prieten. Din 10 august 2018 în 10 august 2019, Jandarmeria nu s-a schimbat la față, nu a învățat din greșeli, nu a trecut de partea poporului. Aseară doar a schimbat tactica. N-a mai scos „țestoasele”, orcii „omului în alb”, tunurile cu apă. Ce s-a schimbat față de anul trecut? Răspunsul e unul simplu: Liviu Dragnea, scrie Republica.ro.

Date îngrijorătoare în raportul Poliției Române. Câte omoruri, violuri și alte violențe au avut loc în primele 6 luni. 946 de infracţiuni de viol au fost înregistrate în primele 6 luni ale anului 2019 la nivel naţional, precizează Poliţia Română. În prima parte a anului, au mai fost sesizate 112 infracţiuni de omor şi 19.851 de violenţă domestică. În primele 6 luni ale anului 2019, la nivel naţional au fost înregistrate 946 de infracţiuni de viol, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române. Anul trecut, tot la nivel naţional, au fost sesizate în total 1.999 de astfel de infracţiuni, conform Digi24.

Cazul Caracal. Ce arată, de fapt, aroganţele criminalului Gheorghe Dincă la adresa anchetatorilor. Căutările de probe noi în casa lui Gheorghe Dincă au fost reluate sâmbătă dimineaţă, iar criminalul a dat dovadă de un tupeu ieşit din comun când i-a ironizat pe anchetatori, spunându-le că-i pare bine că îi fac curat în casă, din moment ce oricum intenţionează să o vândă. Cel puţin asta reiese din cele declarate de avocatul familiei Luizei, Tonel Pop. Expertul criminolog Dan Antonescu susţine că atitudinea cel puţin arogantă a lui Dincă arată, însă, că demersurile cele mai recente ale investigatorilor îi dau de gândit criminalului, notează Adevărul.

Cum va rezolva Guvernul Dăncilă statistica dură: 946 violuri, 112 omoruri în doar șase luni? Între populism și piedicile CCR. Șefa Guvernului, Viorica Dăncilă, a anunțat că intenționează să adopte o ordonanță de urgență înainte de luna septembrie, prin intermediul căreia să stabilească pedepse mai mari pentru crimă, viol și pedofilie. Este o măsură care vine pe fondul Cazului Caracal, care a stârnit un val de emoție în țară. Viorica Dăncilă spune că e în război cu criminalitatea, însă va trebui mai întâi să câștige războiul cu propriul partid, care a bagatelizat închisoarea și pentru pedepsele grave, nu doar pentru corupți, se arată în articolul Europa liberă.

Moldova, la 28 de ani: Despre corupţie şi alţi duşmani ai moldovenilor. La finele acestei luni, Republica Moldova va marca cea de-a 28-a aniversare de la proclamarea independenței. După aproape trei decenii, moldovenii se întreabă: cine ar fi de vină pentru absența unui proiect de țară? Răspunsul multora este: corupția. Corupția în sus, corupția în jos, prin politică, în afaceri, în justiție și prin alte instituții, prin spitale și școli etc. Corupția a fost o rețetă pentru succes în politică. Cei care au promis că luptă zgomotos împotriva corupției nu au reușit s-o stârpească, notează Europa liberă Moldova.

Ce s-a întâmplat cu oamenii care te-au gazat la 10 august. În ziua protestului Diasporei, Liviu Dragnea era la Neptun, trăia pe picior mare. Cât de mult a fost implicat în organizarea represaliilor nu se știe încă. La începutul lui 2019, Revista 22 și G4 Media anunțau pe surse că Dragnea ar fi știut cu patru zile înainte de protest despre un scenariu al diversiunilor, dar informația a fost infirmată între timp. Tot la început de an, Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, declara că tot ce spusese înainte despre 10 august au fost minciuni menite să apere PSD-ul și amenința cu dezvăluiri tulburătoare, conform Vice.