Strălucitul viitor al României. Şi al anticorupţiei. Dacă e să aibă un viitor, Trump dixit, "strălucit", România trebuie reinventată. Nu ştiu ce mă locuieşte mai persistent. Bucuria apropierii româno-americane? Sau tristeţea iscată de punerea în paranteze a realităţii? Într-o epocă în care, spre paguba europenilor, antiamericanismul tipic islamismului, nazismului sau comunismului a cotropit vestul Bătrânului Continent şi face ravagii şi la nivelul unei părţi a elitei politice, summitul româno-american ar trebui să fie dătător de speranţă, notează DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Mihai Tudose își bate joc de Călin Popescu Tăriceanu: Să se odihnească un pic. Nu ieșim din spital și ne punem pe alergat. Vicepreședintele Pro România, Mihai Tudose îl ia peste picior pe Călin Popescu Tăriceanu și respinge o eventuală alianță cu ALDE. „Orice discuție despre o eventuală logodnă, înfrățire, mezalianță sau alianță cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu și ALDE este absurdă și ireală, total neserioasă”. Reacția sa vine după ce un alt lider Pro România, Daniel Constantin a susținut că Tăriceanu este „un rebut politic”, potrivit Digi24.

Ce a obţinut România în urma întâlnirii Trump - Iohannis. A doua întâlnire Trump-Iohannis din ultimii doi ani a fost urmată de numeroase promisiuni venite din partea ambelor părţi, dar în special din zona administraţiei de la Washington. Creşterea prezenţei militare americane în România, susţinerea luptei împotriva corupţiei şi sprijin privind eliminarea vizelor pentru români sunt printre promisiunile făcute de Donald Trump lui Klaus Iohannis la întâlnirea de la Casa Albă, scrie Adevărul.

Dăncilă i-a transmis Ursulei von der Leyen portofoliile vizate de România în viitoarea Comisie. Viorica Dăncilă a declarat miercuri că i-a transmis preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că transporturile, energia sau mediul reprezintă domenii de interes pentru România în viitorul Executiv de la Bruxelles. Dăncilă nu a spus nici acum ce propuneri sau propunere de comisar a trimis la Bruxelles. Singura informație în acest sens a apărut pe surse, potrivit cărora Bucureștiul a avansat două nume: eurodeputații PSD Rovana Plumb și Dan Nica, se arată în articolul Euractiv.

Una dintre fiicele lui Bogdan Drăghici a povestit despre un abuz sexual, judecătorul a considerat că sunt „suspiciuni lipsite de susținere” și nu i-a dat soției ordin de protecție pentru fiica sa. Helen Drăghici, fosta soție a lui Bogdan Drăghici, președintele asociației T.A.T.A, a cerut la Judecătoria Sectorului 5, în iulie 2019, un ordin de protecție pentru a-și proteja fiica de tatăl acesteia, pe care îl suspecta de abuz sexual. Argumentele avocatei lui Helen Drăghici nu l-au convins pe judecător, care a respins și audierea celor doi martori și toate referirile la un posibil abuz asupra fetiței acesteia, conform Libertatea.

Cea mai mare scenă din țară, adusă la Dobrovăț pentru Afterhills. Pentru ca iubitorii de muzică să se poată bucura de un spectacol pe cinste, organizatorii au adus la Dobrovăț scena cu cea mai mare deschidere din România - 80 de metri. La cea de-a treia ediție a evenimentului, ce va avea loc în perioada 23 august-1 septembrie 2019, sunt așteptate să participe peste 200.000 de persoane care se vor bucura de muzică bună, momente de stand-up comedy, jocuri interactive, relaxare, scrie Ziarul de Iași.

Barierele care pot însemna diferența dintre viață și moarte. Salvatorii, fără soluții. Trăim în București, dar nu ne ajută prea tare - spun asta, cu inima strânsă, cei care locuiesc în cartierele aflate dincolo de barierele de cale ferată. Din această cauză sunt nevoiți să aștepte uneori și o oră o mână salvatoare, în caz de urgență. Nu există pasaje care să treacă pe deasupra șinelor și nici vreun sistem care să informeze în timp real când vine trenul. În aceste condiții, polițiștii, pompierii și medicii de pe ambulanță pierd minute vitale pe rute ocolitoare, notează Știrile Pro Tv.

Oraşul lui „Auzi, cum să nu putem noi construi ce vrem?” „Auzi, cum să nu putem noi construi ce vrem și să ne ceară să facem grădiniță sau creșă?!”, zice un „investitor” la o şedinţă a Comisiei de Urbanism Cluj-Napoca, în care se discută un proiect propus în extensiile oraşului. De aceea avem noi oraşul pe care îl avem. Pentru că aceasta nu e doar vorba unui „dezvoltator imobiliar”, ci e vocea unei întregi turme de „dezvoltatori imobiliari”. Asta e gândirea. Şi dacă aceasta ar fi doar atitudinea unor aşa zişi investitori, încă nu ar fi atât de rău, conform Actual de Cluj.