Lipsa investițiilor frânează economia germană. Nici agresivitatea lui Trump, nici amenințările Chinei și nici posibilul Brexit dur nu afectează prosperitatea economiei germane, ci investiţiile slabe - apreciază Thomas Straubhaar. Agitația provocată de o posibilă intrare a Germaniei în recesiune - dacă şi când se va întâmpla aceasta - maschează pericolele care amenință bunăstarea ţării. După criza financiară din 2008, urmată de profunda criză economică, investițiile se lasă așteptate în Germania. Dacă în 1991 investițiile în industria de armament, raportate la PIB, reprezentau 10 la sută iar în 2008 scăzuseră la 8 procente, în prezent s-a ajuns la doar 6 și 7 procente din PIB, potrivit DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Trump îi ia apărarea lui Kim Jong-un, după ce a testat un lansator de rachete. Președintele american Donald Trump a precizat, duminică, că liderul nord-coreean Kim Jong-un „nu a încălcat niciun acord” prin decizia de a testa un lansator de rachete. „Nu sunt bucuros (de acest test), însă, încă o dată, el (liderul nord-coreean) nu încalcă niciun acord” asupra testelor, a declarat Trump în marja summitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei. Aflat la rândul său la summitul G7, premierul nipon Shinzo Abe a exprimat o părere diferită, estimând că acest test constituie o încălcare a rezoluţiilor ONU şi este „extrem de regretabil”, notează Știrile Pro Tv.

Ponta îi pune lui Tăriceanu condiții: să îl susțină pe Mircea Diaconu la prezidențiale și să își dea demisia de la șefia Senatului. Victor Ponta și-a convins colegii de la Pro România să meargă la prezidențiale pe mâna lui Mircea Diaconu, și să facă alianță electorală cu partidul lui Tăriceanu, după ce Mihai Tudose și Daniel Constantin se opuseseră vehement unui proiect comun cu ALDE. Ponta îi pune lui Tăriceanu mai multe condiții pentru alianța electorală: să renunțe la candidatura la prezidențiale și să îl susțină pe Mircea Diaconu, să iasă de la guvernare, alianța electorală să nu îl aibă pe Tăriceanu la conducere și acesta să își dea demisia de la președinția Senatului, scrie Digi24.

Ruptură în PSD. Viorica Dăncilă s-a răzgândit: n-a mai anunţat tandemul preşedinte-premier. Cine râvnea la funcţie. Conform planurilor iniţiale, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să anunţe la Congres că va merge în tandem cu Eugen Teodorovici în campania pentru alegerile prezidenţiale: Dăncilă – preşedinte, Teodorovici – premier. Însă liderul PSD s-a răzgândit subit, chiar în ajunul Congresului, decizie ce a stârnit nemulţumirea ministrului de Finanţe. Sursele citate susţin că decizia premierului ar putea afecta campania electorală, susține Adevărul.

Clujeanca nominalizată ca viitor ministru al Justiției: ”Volumul de muncă în instanțe este imens". Dana Gîrbovan e judecătoare în Cluj de 19 ani și a fost nominalizată vineri pentru portofoliul Justiției după remanierea Anei Birchall. Aceasta a acceptat nominalizarea – care trebuie parafată de președintele Klaus Iohannis. Nominalizată ca viitor ministru al Justiției, o judecătoare din Cluj se plânge de volumul mare de dosare pe care trebuie să le judece magistrații, spune că numărul mare de motivări ce trebuie date este inuman și oferă câteva soluții, potrivit Actual de Cluj.

Dan Barna și Cosette Chichirău neagă că ar fi în conflict, susțin că libertatea de expresie e încurajată. Reacţiile vin după ce contracandidata lui Dan Barna la şefia USR, deputata Cosette Chichirău, i-a cerut, într-un mesaj postat pe un grup intern, dar şi pe pagina sa de socializare, amânarea alegerilor interne şi l-a provocat pe acesta la o dezbatere. Liderul USR a declarat că preferă ca alegerile interne să se încheie la mijlocul lunii septembrie, astfel încât în următoarele luni partidul să se poată concentra pe campania pentru alegerile prezidenţiale, se arată în articolul Euractiv.

Retrospectivă legislatura 2016-prezent: Deputaţii care n-au mai vorbit în plen de la depunerea jurământului. Florin Iordache (PSD) este în topul celor mai activi deputaţi, cu 2.264 luări de cuvânt în plen. La polul opus sunt deputaţii care nu şi-au făcut simţită prezenţa în legislatura 2016-prezent. Printre aceştia se află Nicolaie Bănicioiu, care a luat cuvântul în plen doar la depunerea jurământului. Tot în rândul celor mai slabe performanţe parlamentare ale legislaturii 2016-prezent îl regăsim şi pe Eugen Durbacă, deputat de Galaţi din partea ALDE (Independent din mai 2017), care a avut o prezenţă la vot de 17%, o singură moţiune şi o singură luare de cuvânt în Parlament, potrivit Gândul.