Reacţia lui Macron faţă de ironiile făcute de preşedintele Braziliei pe seama soţiei sale. Bolsonaro a spus „cuvinte extraordinar de nerespectuoase la adresa soţiei mele“, a declarat Macron în marja summitului G7 de la Biarritz. „Ce să vă spun? Este trist, este trist, dar este trist înainte de toate pentru el şi pentru brazilieni“. Bolsonaro a reacţionat la o postare ironică la adresa fizicului Primei Doamne a Franţei (66 de ani), care apare într-o fotografie ce o dezavantajează, în comparaţie cu mai tânăra Michelle Bolsonaro (37 de ani), sclipitoare în ziua învestirii soţului său, scrie Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Summitul G7, o victorie de etapă pentru Macron. La G7, Emmanuel Macron s-a dovedit un maestru al diplomației, impunându-se în fața președintelui american în privința politicii față de Iran. Macron preia conducerea în politica externă europeană, crede Barbara Wesel. Președintele francez s-a pregătit intens și a investit capital politic serios pentru ca acest summit G7 să nu fie un eșec total. A invitat oaspeți suplimentari și a adus teme noi pe ordinea de zi, pentru a sparge formatul anterior înghețat. El a dorit mai ales să evite ca eventualul eșec să se răsfrângă direct asupra sa. Lucru care i-a reușit, cu un anumit efort, potrivit Deutsche Welle.

Circ în trafic în prima zi de ridicare a maşinilor parcate ilegal. Şoferii, supăraţi pe Poliţia Locală. În timp ce platforma se poziţiona pentru a ridica autoturismul, un alt șofer a început să claxoneze şi să-i certe pe poliţişti că blochează circulaţia. În acel moment, un poliţist local i-a cerut şoferului să tragă pe dreapta. “Dumneata nu ai voie să mă opreşti pe mine, ce ai! Este lege că Poliţia Locală nu are voie să mă oprească. Nu aveţi cum să faceţi treaba asta”, a spus şoferul, conform Libertatea.

Topul celor mai profitabile firme din Iaşi. Cine a făcut cei mai mulţi bani din judeţ. Ca şi în anii trecuţi, pe primul loc în topul profitului brut se situează, detaşat, Delphi Diesel Systems România SRL, societatea care are ca obiect de activitatea fabricarea de piese auto şi la care lucrau la finele anului fiscal precedent 2.662 de angajaţi. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 2,2 miliarde de lei, Delphi a realizat un profit brut de peste 70 de milioane de lei. Locul doi este ocupat de gigantul farma Antibiotice, care a derulat în 2018 o cifră de afaceri de 365 de miliioane de lei, cu un profit brut de 35 de milioane, scrie Ziarul de Iași.

CTP: Mircea Diaconu strălucește în rolul Flașnetarului. Catindatul a aruncat continuu, nu știu cum făcea să și respire, un jet de vorbe asupra tânărului moderator. Diaconu găvărea atât de repede, încât m-am întrebat când mai și gândește ce spune. Dacă bietul băiat încerca să zică și el un cuvințel, Catindatul lătra preventiv: „Lăsați-mă să termin!” – asta după ce vorbise neîntrerupt 10 minute. „Ascultați ce vă spun!”, „N-ați înțeles nimic!” au fost alte refrene ale flașnetarului jucat de cunoscutul actor, notează Republica.

De ce sunt populiștii de dreapta atât de puternici în estul Germaniei? ...și de ce tineretul cheamă la ”Vara solidarității”? În curând, în trei landuri din estul Germaniei vor avea loc alegeri. Populiștii de dreapta ar putea obține acolo cele mai multe voturi. Care e motivul? Fără mișcarea pentru drepturile omului din fosta RDG, Germania ar fi arătat cu totul altfel astăzi. Zeci de mii de activiști au contribuit, în urmă cu 30 de ani, la căderea Zidului Berlinului, la reunificarea unei țări, care fusese divizată timp de decenii, relatează Deutsche Welle.

Dan Mihalache: Premierul britanic a solicitat o convorbire telefonică cu Iohannis. Când ar urma să aibă loc. Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că premierul britanic Boris Johnson a solicitat o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. „Din câte știu eu, partea britanică a solicitat chiar o convorbire telefonică cu Președintele României, care s-ar putea să aibă loc într-o perioadă forte foarte apropiată, poate chiar în această săptămână”, a spus ambasadorul, conform Digi24.

Am tradus concerte de la Summer Well în limbajul semnelor, ca să fac festivalul accesibil tuturor. Cele mai mari dificultăți pe care le întâmpină o persoană cu deficiențe de auz la un festival sunt că, de obicei, nu are un interpret la scenă, atunci când cântă formația. Interpretul e important, deoarece surzii „aud” muzica prin vibrație, dar nu înțeleg ce se spune, iar prin acesta se transmit atât mesajele, cât și instrumentele muzicale folosite, ceea ce duce la o experiență completă pentru persoana surdă, relatează Vice.