Desi este cel mai mare furnizor de locuri de munca din Romania, Bucurestiul nu da nicio sansa tinerilor sa obtina o casa.

Mirajul Capitalei atrage ca un magnet tinerii din toata tara. Fie ca vin la studii sau la munca, acestia platesc insa un pret prea mare doar pentru simplul fapt ca vor sa castige mai bine si, implicit, sa aiba o viata confortabila.

In lipsa unor locuinte pentru tineri in Capitala, acestia se trezesc la sfarsit de luna ca cea mai mare parte din castig li se duce pe chiria unei camarute pline de gandaci intr-un cartier muncitoresc.

Cine are naiva initiativa sa-si caute drepturile la institutiile care sunt obligate sa deruleze programe destinate tinerilor va avea parte de urmatoarea reteta: "Nu aici, nu noi ne ocupam, nu avem anul acesta nimic". Iar asta dupa zeci de ore de plimbat de la Primaria Generala la ANL, de la ANL la primariile de sectoare. Pe un scaun rece din tramvai te gandesti apoi la cum spunea edilul-sef Adriean Videanu ca nu vrea sa transforme Bucurestiul intr-un oras social.

Autoritatile catre tineri: Nu, nu, nu!

Cert este ca anul acesta nu se va construi nimic in Capitala. Nimic de la stat pentru tineri, caci in rest investitorii privati construiesc pe sezon cate un complex rezidential. "Banii nu sunt o problema pentru municipalitate" si "Nu avem terenuri pe care sa ridicam niste locuinte pentru tineri" sunt iarasi doua declaratii ale lui Videanu, care dovedesc lipsa totala de interes pentru forta de munca tanara care contribuie la "cresterea" Capitalei.

Se pare ca edilul-sef a devenit un model si pentru reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), care justifica simplu: "Nu avem teren!". In prezent, exista peste 10.000 de cereri depuse la primariile de sector.

Adevarul