• Casa Alba optimista in privinta economiei. Reprezentantatii Casei Albe sustin ca economia Americii va face faza crizei. Nu cred ca ne aflam in acest moment intr-o perioada de recesiune si nici nu prevad una pe viitor afirma Edward P. Lazear liderul consilieriilor economici de la Casa Alba. Optimismul oficialilor americani este sustinut de cele 168 de miliarde de dolari pe care Rezerva Federala le-a injectat saptamana trecuta in piata pentru a reduce dezechilibrele. Potrivit primelor estimari prezentate de New York Times cresterea economica a Americii va fi de 2,7%, iar somajul va ramane sub pragul de 4,9%.
  • Declin inca 5 ani. Alti analisti sustin insa contrariul. O analiza Forbes demonstreaza ca declinul economiei s-ar putea manifesta inca 5 ani. Astfel cresterea productivitatii ar putea scadea pana in 2013.
  • HSBC Holdings isi injumatateste filialele din Franta.HSBC Holdings, cea mai mare banca din Europa intentioneaza sa vanda 400 dintre filiale din Franta. Conducerea companiei planifica o importanta dezvoltare pe pietele din Asia. Potrivit primelor estimari cele 400 de filiale ar valora 4 miliarde de dolari, informeaza New York Times .
  • 8 milioane de americani fara email. O defectiune de retea a afectat 8 milioane de utilizatori ai serviciului de email oferit de BlackBerry. Potrivit cotidianului Bloomberg acesta este cea mai mare defectiune inregistrata in ultimele 10 luni.
  • Pierderi de 4,88 miliarde de dolari. American International Group, cea mai mare companie din domeniul asigurarilor a inregistrat pierderi de 4,88 de miliarde de dolari din cauza unor deficiente manageriale. Acesta este cea mai grava criza a unei societatii de asigurare din ultimii 20 de ani afirma Bloomberg.
  • Nicolas Sarkozy scade in sondaje. Presedintele Frantei a ajuns in luna februarie la cea mai scazuta cota de popularitate de la alegerea sa in fruntea statului. Potrivit cotidianului Le Figaro, Sarkozy a pierdut de la inceputul anului 13% din electorat.
  • Pedeapsa cu moartea pentru 6 suspecti. Pentagonul a anuntat punerea sub acuzatie a 6 suspecti inchisi la Guantanamo pentru implicarea lor in arentatele din 11 septembrie 2001, relateaza BBC. Acuzatii vor fi judecatii de un tribunal militar. Procurorii vor cere aplicarea pedepsei cu moartea. Printre invinuiti se afla Khalid Sheikh Mohammed, unul dintre capii atentatului.