SUA, China şi Rusia se bat la cuţite pentru compania ucraineană strategică Motor Sich. Un val de dezbateri a avut loc legat de posibila blocare a ajutorului acordat către Ucraina, în valoare de 250 de milioane de dolari – ridicat de Congresul American la 300 de milioane de dolari – de către administraţia Trump. Cea mai credibilă şi relevantă preocupare a SUA, cu posibilă legătură cu subiectul asistenţei militare, pare cea legată de privatizarea companiei pentru motoare de aviaţie Motor Sich către China sau Rusia, prin intermediul unor off – shore-uri. Dosarul Motor Sich este unul extrem de complex şi dificil, potrivit Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Nou-vechii nomenclaturişti ai României. Uimitoare placiditatea cu care mulţi români şi partidele lor trădătoare stau şi aşteaptă. Dar, oare ce aşteaptă? Un guvern picat din cer? Un miracol care să-mpiedice numirea Rovanei Plumb în CE? Un nou ambasador în UK? Pe moment România stă excelent. Are un guvern. Ce dacă e pesedist. Ce dacă e fantomă. Ce dacă executivul nu mai e de mult legitim. Ce dacă nu mai are majoritate parlamentară şi nu e validat de Parlament. Ce dacă premierul semianalfabet evită forul legislativ cu mai multă aplicaţie şi isteţime decât dracul tămâia. Ce dacă, fapt fără precedent în istoria multimilenară a spaţiului carpato-danubiano-pontic, conducerea acestui teritoriu e alcătuită nu doar din incompetenţi, ci şi din trădători ai partidului lor de buzunar zis ALDE, el însuşi o formaţiune a trădării perpetue, scrie Deutsche Welle.

Iana Matei, Reaching Out Romania: Dacă am înțelege dimensiunea traficului de minori, ne-am îngrozi. "E o problemă pe care preferăm să o ascundem, în loc să o rezolvăm. Faceți un exercițiu simplu.Vă rog să vă uitați pe stradă, pe centurile ocolitoare ale orașelor, în benzinării. Uitați-vă la copiii ăia care stau pe marginea drumului și, dacă aveți cinci minute, opriți-vă și stați de vorbă cu ei. Mulți sunt minori. Majoritatea provin din centrele de plasament și din familii dezorganizate", spune Iana Matei, cea care a deschis la Pitești, în urmă cu 20 de ani, un adăpost sub umbrela unui ONG (Reaching Out Romania) pentru protejarea și reintegrarea în societate a victimelor traficului de ființe umane, potrivit PressOne.ro.

Documentul despre Băsescu, un fake. Germina Nagâț, CNSAS: În 1984 Securitatea nu folosea autocorectura în engleză ca să scrie ”character”. Documentul pe care Radu Cristescu, fost PMP trecut la PSD, l-a postat pe Facebook și prin care încearcă să arate că Traian Băsescu ar fi fost plătit de Securitate, este un fals și nu provine de la CNSAS, neavând antetul instituției. Documentul conține mai multe greșeli, spun surse din CNSAS. Documentul a mai fost vehiculat de Antena 3 și Mugur Ciuvică prin 2015. Ca dovadă, documentul postat de Cristescu este de fapt o captură de pe ecranul acestei televiziuni, așa cum se vede în colțul din dreapta imaginii, scrie Europa Liberă.

ALDE, la un pas de scindare. Cum plănuieşte tabăra pro-PSD să-l anihileze definitiv pe Tăriceanu. Parlamentarii ALDE care au acceptat funcţii de la PSD vor contesta în instanţă excluderea din partid, astfel încât să amâne momentul plecării. Scopul? Puciştii încearcă să împingă ALDE într-o alianţă cu PSD pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, fără Călin Popescu Tăriceanu, susţin surse politice pentru Adevărul. Luni vor cere Congres. În paralel, Tăriceanu i-a convocat pe locotenenţii săi mâine la o discuţie informală.

DW: Drama cu numele #Bluegirl. Sahar Khodayari a plătit pentru mesajul care era pentru ea atât de important cu ce avea mai scump: propria ei viață. Pe 1 septembrie, iranianca de 29 de ani și-a turnat benzină pe corp în fața Tribunalului Revoluției Islamice de la Teheran și s-a autoincendiat. Ar fi urmat să fie trimisă la închisoare pentru că a intrat deghizată pe stadion pentru a asista la meciuri de fotbal - lucru care încă nu este permis femeilor din Iran. Sahar Khodayari a dorit să marcheze această nedreptate - într-un mod din păcate tragic și trist. Dar acest strigăt disperat de ajutor a rămas multă vreme neauzit. FIFA nu a scos nicio vorbă, în timp ce pe rețelele de socializare se discuta intens despre soarta "fetei albastre", #bluegirl, numită așa pentru haina albastră purtată pe stadion, potrivit Deutsche Welle.

Afaceristul care a băut alcool şi Xanax, după care s-a urcat la volan, rămâne încuiat în casă. Maricel Stan este acuzat de tentativă la omor. Judecătorii Tribunalului Iaşi au prelungit măsura arestului la domiciliu în cazul omul de afaceri care, în iulie, a fost aproape de a strivi cu maşina un copil după ce s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihotrope. Individul este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive, tentativă la omor, dar şi de vătămare corporală din culpă, potrivit Ziarul de Iași.