Sfârşitul celor două state, Israel şi Palestina? Miza alegerilor anticipate din Israel nu este doar rămânerea în funcţie a premierului Benjamin Netanyahu. Scrutinul ar putea decide şi soarta soluţiei celor două state pentru israelieni şi palestinieni. Benjamin Netanyahu se confruntă cu mari dificultăţi. El guvernează de 13 ani în total statul evreu şi vrea să fie reales marţea viitoare. Dar lucrurile nu evoluează pe de-a întregul după cum îşi doreşte el. Netanyahu avertizează neobosit în ultimile luni că un Iran ostil este o primejdie pentru securitatea Israelului şi mesajul său este luat în seamă în politica internă, ba chiar de unele regimuri arabe din Golful Persic, scrie DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Teleorman, zona crepusculară a ţării: unii fac averi uriaşe, iar alţii rămân în sărăcie lucie. „Județe la stăpân”, partea III. Teleormanul e în România! Asta vrea sa se știe premierul Viorica Dancilă, care spune ca mulți bani s-au investit în județul în care a fost aleasă. Pe teren însă, investițiile nu prea se văd. În judeţ, comportamente de teapa primarului din Scrioaştea sunt obişnuite. Teodor Nițulescu a fost prefect în două rânduri, parlamentar, primar în Alexandria şi este cel care a consolidat PSD-ul în judeţ, potrivit Știrile pro Tv.

„Libertatea a murit. Am rămas tăcut până când mi-a venit rândul”. Rapperii care luptă împotriva dictaturii. Turcii luptă şi prin muzică împotriva dictaturii din ţara lor. Cântecul unor rapperi despre libertate pierdută şi politicieni care acceptă tirania doar ca să îşi păstreze privilegiile a impresionat Occidentul şi a stârnit mânia regimului Erdogan, care susţine acum că este vorba despre un complot. Parlamentari idioți, lipitori corupte, profitori. Sunt termeni folosiți de rapperii turci împotriva propriilor politicieni, notează Digi24.

Povestea studentului la medicină care a găsit singur leac pentru boala rară de care suferea. David Fajgenbaum, în vârstă de 34 de ani, suferă de o boală autoimună foarte rară care era să-l omoare de mai multe ori. Dar după ce medicii nu au reușit să facă nimic pentru el și au ajuns chiar să-i spună să-și facă testamentul, tânărul a găsit singur un tratament. Fajgenbaum a descoperit când era student că suferă de boala Castleman, o afecțiune autoimună rară care presupune o creștere rapidă de celule în ganglionii limfatici ai corpului, conform Libertatea.

Povestea de film a celui mai cunoscut meşter popular român: drumul din închisoare până în Cartea Recordurilor. Cu o experienţă de patru decenii ca sculptor în lemn, Ion Rodoş (63 de ani) are o poveste demnă de film: a stat opt ani în închisoare pentru uciderea fratelui, pedeapsa i-a fost redusă după ce a făcut un basorelief cu familia Ceauşescu, iar în 2013 a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă lingură de lemn din lume: 18 metri. De la un om condamnat la închisoare pentru că şi-a omorât din greşeală fratele, Ion Rodoş a ajuns acum un meşter popular ale cărui creaţii sunt cunoscute şi cumpărate în ţară şi peste hotare, scrie Adevărul.

Alimentele pentru pacienţii de la “Socola” sunt duse cu o căruţă care transportă şi gunoi. Angajaţii de la Institutul Socola trag un semnal de alarmă pe reţelele de socializare în privinţa modului cum sunt transportate şi depozitate alimentele destinate pacienţilor suferinzi. Ei reclamă că transportul lor se face într-un mod cu totul neadecvat, iar depozitarea nu este conformă cu normele alimentare în vigoare.“Aşa sunt depozitate alimentele la Institutul Socola. Un beci insalubru, neigenizat, cu mucegai, iar transportul lor se face cu aceeaşi căruţă cu care se transportă şi gunoiul şi orice alteceva”, potrivit Ziarul de Iași.

Angajații CFR ies din nou în stradă. Sindicaliștii CFR au anunțat că vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta Ministerul Transporturilor și Guvernul României împotriva falimentării sistemului feroviar românesc. Protestele vor avea loc în perioada 16-19 septembrie 2019 și 23-26 septembrie, potrivit Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania. În zilele de luni și marți Ministerul Transporturilor și în zilele de miercuri și joi Guvernul României, între orele 10.00-12.00, se arată în articolul Gazeta de Sud.