Fabuloasa poveste a lui Samuel Calotă: turnător, traseist, cârtiţă.Umbra lui Dragnea bântuie Guvernul şi din puşcărie. Niculae Bădălău, ministrul Economiei, pregăteşte numirea lui Samuel Calotă în fruntea Institutului de Metrologie. Samuel Calotă, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, are un trecut zbuciumat: a încercat să mituiască denunţători, a colaborat cu Securitatea, a bifat toate partidele parlamentare, reuşind să ajungă până în conducerea MAI. În 2015, Samuel Calotă era secretar de stat în MAI, susţinut de Gabriel Oprea. Însă şi-a pierdut funcţia după ce a fost vizat de o dezvăluire legată de Liviu Dragnea, potrivit Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Jocurile de culise cu Dodon provoacă rupturi și frustrări în blocul ACUM. Socialiștii pro-ruși și blocul pro-european ACUM, care guvernează împreună, au semnat luni seară o nouă „înțelegere politică” la mijlocul unei ședințe „cu scântei” a Parlamentului de la Chișinău. Ședința de luni a Parlamentului, la care a fost schimbată Legea Procuraturii (la insistența Guvernului condus de Maia Sandu) și ridicată imunitatea parlamentară a doi deputați ai Partidului „Șor” (cu voturile ACUM+PSRM), care figurează în dosarul vizând celebrul jaf bancar din 2014, a început cu întârziere și s-a desfășurat cu mai multe „pauze tehnice”, potrivit DW.

Meleșcanu a semnat „pe onoare" că nu pleacă de la ALDE. Dăncilă l-a dezonorat. Senatorul Teodor Meleșcanu a "jurat" credință partidului ALDE, patronat de Daniel Chițoiu și Călin Popescu Tăriceanu, dar și-a "vândut" onoarea pentru funcția de președinte al Senatului. Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din 2016, mai exact pe 16 noiembrie, actualul senator Teodor Meleșcanu a făcut public "Angajamentul pe Onoare" față de Alianța Liberalilor și Democraților: "Astăzi, am semnat ANGAJAMENTUL PE ONOARE ca, în situația în care voi fi ales ca senator, să activez cu loialitate în grupul parlamentar ALDE din Senat și să nu părăsesc acest grup, sub nici un motiv, pe toată durata mandatului.", conform Newsweek.ro.

Alexandra și Luiza, mâncate de vii. Ceea ce vedem acum la Caracal este un carnaval macabru. Cu toate televiziunile pe ei, marii anchetatori se vânzolesc de colo-colo, măsoară cu pasul, fac poze, cară un manechin de plastic, se duc cu turma unde îi duce Dincă. La ce bun? Ca să dea populației impresia că sunt buni la ceva, că activează, că se află-ntr-o treabă. Când Alexandra și Luiza au avut nevoie de ei, unde erau toți „profesioniștii” ăștia? Acum fac reconstituire cam ca „Reconstituirea” lui Lucian Pintilie. Joacă un teatru josnic în fața nației, scrie Republica.

Certificatele care creează haos în învățământ. Ministerul aruncă vina în curtea școlii. Nou motiv de haos în învăţământ. Certificatele de ″Integritate Comportamentală″⁣, în prima fază obligatorii, pentru toţi cei care lucrează cu minori şi persoane vulnerabile, s-au dovedit a fi doar o recomandare. Legea nu are norme de aplicare, poliţia nu are sancţiuni pentru cei care nu le solicită, iar Ministerul Educaţiei aruncă responsabilitatea în curtea şcolilor. În tot acest timp, dascălii sunt bulversaţi, notează Știrile Pro Tv.

32.000 de dosare nesoluționate de ANRP. Bătrânii mor înainte de a fi despăgubiți de stat. Moștenitorii proprietăților naționalizate în comunism mor înainte de a fi despăgubiți! Zeci de mii de familii se plâng că cererile lor de restituire nu sunt băgate în seamă. Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților recunoaște că procesul este anevoios, iar consilierii au reușit să analizeze doar jumătate dintre dosarele înregistrate. Sunt familii care și-au cerut înapoi terenurile imediat după Revoluție și de atunci tot așteaptă, conform Digi24.

Specialistul în comunicare Dumitru Borțun, despre crimele din Caracal. „Gheorghe Dincă e detașat, nu mai e în postura de animal hăituit”. Dumitru Borțun, profesor de comunicare la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), susține că Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, este acum detașat deoarece „s-a decuplat de la realitate” și nu mai este în „postura de animal hăituit din primele zile” când a fost prins de polițiști. Borțun susține că a constatat o schimbare în comportamentul lui Dincă față de momentul în care bărbatul a fost arestat, scrie Libertatea.

București, ambrozie și spital. Anamaria Chiorean repetă povestea oricărui bucureștean pentru care verile nu mai înseamnă, de câțiva ani, concedii la mare și ieșiri la terase, ci perioade de carantină prelungită - închisă în casă, cu aerul condiționat pornit și masca la îndemână - pentru momentele când nu are de ales și trebuie totuși să iasă. La spital, Anamaria a descoperit că fusese expusă la o cantitate foarte mare de polen. Iar analizele au arătat că nivelul ei de sensibilitate la polenul de ambrozie era foarte ridicat, se arată în articolul Pressone.