​Care sunt cele cinci state care ar fi votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi: guverne socialiste şi populiste. Cele cinci state care ar fi votat împotrivă: Spania, Portugalia şi Slovacia, toate trei conduse de guverne socialiste, aflate în relaţii strânse cu premierul Viorica Dăncilă, care a încercat să blocheze alegerea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. De asemenea, Italia (guvern format din socialişti şi populişti) şi Cehia, unde la putere este tot un guvern populist, condus de Andrej Babis, contestat în stradă de mii de persoane, care i-au cerut demisia după ce a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene, scrie Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Preşedinţii românilor şi nevoile lor. După V.V. Dăncilă, şi-a depus candidatura la preşedinţie reprezentantul PMP, Paleologu. I-au urmat Dan Barna, Klaus Iohannis, alţi pretendenţi la funcţia supremă. Legătura lor cu interesele românilor? Foarte incertă. Cu o cacofonie şi un nou viol al gramaticii româneşti a început dansul macabru în jurul viţelului de aur care a devenit candidatura la preşedinţia României. Oricine strânge 200.000 de mii de semnături şi nu-i e frică de ridicol sau de răzbunarea românilor poate participa. Doamnei VV.Dăncilă nu-i e frică, relatează Deutsche Welle.

Cine este geniul din spatele Airbnb. Brian Chesky și-a cunoscut iubita pe Tinder și a fondat compania, care acum valorează 38 de miliarde de dolari, pentru a-și plăti chiria. Omul din spatele companiei Airbnb este Brian Chesky, care, împreună cu doi prieteni, a înființat afacerea în anul 2008 pentru a plăti chiria apartamentului său din New York. Acum, are o avere de 4,2 miliarde de dolari și a ajuns să stăpânească un business de 38 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Ideea lui a fost revoluționară pe piața turismului și s-a extins în toată lumea: de a pune în legătură, pe internet, proprietarii de locuințe cu turiștii care caută cazare, scrie Libertatea.

Tragedia războinicului Pleșoianu în ultima zi de strângere de semnături pentru Cotroceni. Pe scut sau sub scut? Trotuarul presărat de gropi cenușii din faţa magazinului Unirea din Bucureşti arată ca un câmp de luptă abandonat, pe care încă mai pot fi deslușite urmele unei bătălii abia încheiate. Corturile multicolore unde, mai ieri, se strângeau semnături pentru candidații la alegerile prezidențiale din 2019, zac acum abandonate. Cu doar câteva zile în urmă, din aceste locuri străbăteau zgomotele luptei politice pentru jilțul suprem de la Cotroceni, relatează Digi24.

CTP: Securism după comunism. CAB a confirmat vineri, 20 septembrie 2019, legătura cu Securitatea ca turnător a lui Băsescu. Articolul de mai jos a fost publicat de subsemnatul în Gândul, pe 25 mai 2005. Întoarcerea victorioasă de la Eurovision a formaţiei României - cu asta mi s-a părut că seamănă braţele agitate pe sus cu degetele în V de Marie Jeanne şi băieţii. Ar fi absurd să le reproşezi că arătau vioi şi exuberanţi, dar atunci când printr-o iniţiativă iresponsabilă şi dubioasă pui într-o situaţie limită un stat întreg, cînd se mobilizează pentru repararea prostiilor tale mari resurse umane şi materiale, parcă un sentiment de oarecare jenă, o anume rezervă mi s-ar fi părut mai omeneşti, notează Republica.

Cine este micul investitor devenit „oaia neagră” a Platoului Bucegi: „Am ajuns nenorociții care dărâmăm munții”. Vestea că primăria Moroeni din Dâmbovița dă frâu liber construcțiilor pe platoul munților Bucegi, printr-un proiect grandios, cu heliport și hoteluri, a încins spiritele multor iubitori de natură. Prins între dorința primarului de a-și include comuna în topul surorilor mai bogate de pe Valea Prahovei și furia îngrijoraților de mediu, proprietarii a 70 de hectare de pășune alpină s-au trezit peste noapte, cu actele în mână și cu eticheta de „nenorociții” care sfâșie Munții Bucegi, relatează Radio Europa Liberă.

Cum și-a cumpărat Chirica imagine publică cu 60 de bani. Prezent în Piața Alexandru cel Bun, primarul Mihai Chirica a cerut să îi fie cântărită o roșie, care a costat 60 de bani și pe care a plătit-o cu cardul. ”Deci, nu a trebuit să caut 60 de bani și nici nu am așteptat să iau restul 40 de bani pentru a cumpăra o roșie”, a spus mulțumit Chirica în fața celor care l-au urmărit, potrivit Ziarul de Iași.

Cel mai prost cheltuiți 80 de lei din viața mea. M-am dus la o „expoziție spațială powered by NASA” și am ajuns la un bâlci spațial ca-n România. Destinație finală. Preț bilet: 80 RON. Bifat. Parcare 5 lei/oră, fără asfalt, și plină ochi, astfel încât de 10 lei dai ture cu mașina, săltând tot praful de pe lumea asta și enumerând alfabetic toți sfinții de pe lumea cealaltă. Bifat. Mai era și cald de mi se usca sufletul. Bifat. După alte 2-3 minute de mers prin soare, fără să mă ascund în spatele ochelarilor, intru. Bifat. Beznă de să-ți bagi degetele în ochi, notează Republica.