Frumusețea din regiunea Dresdei și xenofobia. Dresda și Valea Elbei atrag prin frumusețea lor sute de mii de turiști. În același timp, din când în când, iese la suprafață xenofobia. Murmurul produs de pasageri se oprește, în momentul în care pornesc motoarele. Pentru scurt timp. Vasul pornește pe Elba, de la Dresda în amonte, către stațiunea Bad Schandau. Lăsăm în urmă turnuri de biserică, trecem pe lângă siluetele ca din povești ale unor orășele, din când în când mai apare câte un castel printre stâncile maiestuoase de pe valea fluviului. Zgomotul ritmic al motoarelor, sunetul cristalin al apei, vântul din părul meu îmi dau senzația unei zile perfecte și relaxante de vară. Numai frumusețe în jurul meu. Sunt copleșită, potrivit Eesha Kheny, jurnalistă DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cât costă educația „gratuită” din România? Sacrificiul unei mame pentru a-și trimite la școală copilul cu cancer în remisie. Pentru educația copiilor, părinții sunt dispuși să facă sacrificii enorme. Există însă multe familii care sunt puse în situația de a renunța la o parte din banii de mâncare pentru a cumpăra caiete. Mirela Apostoiu își crește singură copiii cu mai puțin de 2.000 de lei pe lună: o fetiță de 8 ani și doi băieți mai mari. Mirela Apostoiu ne arată și ne explică, înghițindu-și lacrimile: „70 de lei două auxiliare, matematică și română. Le-au dat două caiete de lucru și au spus că atât costă. Și trebuie să dau, copilul trebuie să meargă cu cerințele de la școală”, scrie Digi24.

Marian Oprișan, cât de bogat este de fapt şi dezastrul din judeţ. “Mama mea sunt eu”, a fost declaraţia verii în Vrancea, după ce Marian Oprișan i-a recunoscut Paulei Herlo că banii lui sunt în contul mamei. Aşa se explică faptul că declaraţia de avere a lui Marian Oprișan nu e una spectaculoasă. Sunt trecute câteva apartamente şi un cont de economii. Rulează bani prin conturile mamei si îi privează pe alegători de o informaţie importantă: cât de bogat e de fapt şeful lor de judeţ. Contestat de o parte dintre colegi, Oprișan se întoarce în Vrancea natală pe care o conduce din 1996. A intrat în politică în 1990 în Frontul Salvării Naţionale condus de Ion Iliescu. Revoluţia l-a găsit angajat al fabricii Confecţia unde era coleg cu mama lui. Mariana Podea, fost angajat, îşi aminteşte de acele vremuri, conform Știrile Pro Tv.

Mese gratis pe banii Primăriei Alexandria: 2% dintre locuitorii orașului au petrecut la restaurant în ultimele șase luni. Primarul spune că sunt evenimente cu tradiție, nu pentru a-i aduce voturi la alegeri. Trei contracte pentru meniuri complete la restaurant au fost acordate în mai puţin de jumătate de an de Primăria Alexandria și de ele au beneficiat 840 de persoane. Edilul Victor Drăguşin, membru PSD, care administrează orașul din 2008, susţine că este vorba de evenimente cu tradiţie, dedicate în special pensionarilor, pe care el le-a preluat de la primarii anteriori și doar le-a ”perfecţionat”. Ultimul eveniment e pentru 500 de persoane, care au fost invitate să participe la o masă festivă organizată de Primaria Alexandria, pe 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, se arată în articolul Libertatea.

Mărturiile tulburătoare ale unor tinere violate: „Am plecat acasă plângând“. Ce sfaturi le dădeau poliţiştii din Caracal când fetele veneau să reclame. Noi poveşti cutremurătoare ies la iveală la Caracal. Mai multe tinere, victime ale agresiunilor sexuale, dezvăluie cum au fost „convinse“ de poliţişti că nu au nicio şansă să ducă „un război“ cu violatorii. În ultimii ani, oraşul Caracal a figurat printre cele mai „curate“ oraşe din ţară din punct de vedere infracţional. Oficial, aici nu existau violatori, interlopi sau traficanţi de carne vie, se arată în articolul Adevărul.

Sex pentru el și mii de euro pentru un inspector. Asta i-a cerut un tip unei profesoare. Un bărbat căsătorit i-a cerut unei tinere să facă sex cu el pentru a o ajuta să devină cadru didactic titular. Nici banii nu-i prisoseau individului, susţin procurorii, care acuză că bărbatul a cerut 5.000 de euro pretinzând că ar şti un inspector de la IŞJ. Un bărbat de 43 de ani, din Iaşi, angajat la CFR, va trebui să răspundă în faţa unor acuzaţii de corupţie, cu natură sexuală, aduse de Parchetul de pe lângă Tribunal. Viorel Dumitru Movilianu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, anchetatorii reţinând împotriva sa nu mai puţin de nouă fapte materiale, notează Ziarul de Iași.

Sponsorii partidelor, mascați în împrumuturi. Vosganian: „Banii au trecut prin mine ca apa prin țeavă”. Rovana Plumb a trezit suspiciuni în Parlamentul European și din cauza împrumutului său cu care a finanțat PSD în campania electorală, la europarlamentare. Ea nu este însă o excepție. Europa Liberă prezintă cei mai mari sponsori-candidați ai partidelor, din campania la europarlamentare. Spre deosebire de Plumb, unii dintre ei nici măcar nu și-au trecut împrumuturile în declarația de avere sau refuză să spună de la cine au luat banii. Cu mici excepții, cei mai mari candidați-sponsori au venit la partid cu banii altora, potrivit Europa Liberă.