Mai ceva ca-n Evul Mediu: la Universitatea Piteşti a fost inaugurat un paraclis ortodox prezentat ca „laborator“. Cu două zile înainte de deschiderea anului universitar, la Universitatea din Piteşti a fost inaugurat un paraclis ortodox. Investiţia a fost prezentată drept ”laborator” într-o postare făcută pe Facebook de către rectorul universităţii, Dumitru Chirleşan. Postarea a devenit virală, având sute de like-uri şi zeci de distribuiri. Paraclisul ortodox, noul ”laborator” de la Universitatea din Piteşti, se află chiar în corpul central al universităţii, iar la inaugurarea sa a fost prezent ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, notează Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Discursul Gretei Thunberg a fost „remixat”. Ce a ieșit a devenit viral. Reacția tinerei activiste. Discursul tinerei Greta Thunberg la summitul ONU de la New York despre lipsa de acțiune în privința schimbărilor climatice a devenit viral. Un alt video, cu același discurs al tinerei activiste suedeze, în vârstă de 16 ani, „mixat” pe ritm heavy-metal, a devenit, de asemenea viral. Toboșarul John Meredith a știut ce trebuie să facă după ce a auzit discursul Gretei. A luat vorbele rostite de copilă și le-a recitat încă o dată pe un fond muzical heavy-metal, scrie Libertatea.

Guvernul vrea să dubleze, peste noapte, cheltuielile pentru renovarea stadionului Giulești. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de ministerul Dezvoltării, cheltuielile de consolidare și modernizare a stadionului Giulești vor crește de la puțin peste 89 de milioane de lei la 186 de milioane de lei. Pretextul folosit de Guvern pentru a dubla aceste costuri este creșterea numărului de locuri pe stadion - de la 14.000 la 14.050 - și majorarea salariului minim pe economie. Pentru comparație, Arena Cluj are peste 30.000 de locuri și a costat circa 43 de milioane de euro, conform Newsweek.

Lauda de sine a conducerii chineze nu miroase bine. Conducerea chineză își elogiază performanțele. Poziția ei nu este însă atât de stabilă precum pare, consideră istoricul american Perry Link.Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, Partidul Comunist subliniază cu mândrie că țara a devenit cea de-a doua economie a lumii. În privința altor cifre, China e chiar pe locul 1: la rezervele de valută, la lungimea totală a șinelor pentru trenurile de mare viteză și la numărul telefoanelor mobile care sunt folosite la ora actuală. Multe dintre aceste recorduri se explică însă prin populația uriașă a Chinei, nu prin niște performanțe ieșite din comun ale conducerii, potrivit Deutsche Welle.

Clienţi păcăliţi cu un SMS că au câştigat un laptop. Ce pot păţi. Mai mulţi consumatori au primit mesaje în legătură cu un presupus premiu acordat de Altex, însă compania susţine că este vorba de o campanie falsă, derulată de escroci. Mai mulţi consumatori din România au primit în perioada recentă un mesaj de tipul: „Felicitări! ALTEX v-a desemnat câştigătorul unui laptop LENOVO şi suma de 10.000€. Pentru informaţii apelaţi la acest nr. de telefon”. Altex România susţine însă că campania la care se face referire în mesaj nu este organizată de companie, fiind o campanie falsă, înşelătoare, derulată de escroci care folosesc cartele pre-pay şi astfel nu pot fi identificaţi, scrie Adevărul.

Whatsapp nu va mai funcţiona pe anumite telefoane începând cu 1 februarie 2020. Aplicaţia de mesagerie Whatsapp anunţă că începând cu data de 1 februarie 2020 nu va mai asigura suportul pentru o serie de telefoane Android şi Iphone. Este vorba de telefoane care au sistemul de operare învechit, respectiv Android versiunea 2.3.7 şi mai vechi, precum şi pentru iOS 8 şi cele anterioare. WhatsApp a adăugat în mod regulat funcții noi, iar unele dintre aceste funcții necesită telefoane puternice și versiuni mai noi pentru Android și iOS pentru a funcționa corect. De asemenea, WhatsApp a spus că unele dintre telefoane nu vor putea suporta funcțiile pe care intenționează să le aducă în viitor și, de aceea, încheie suportul pentru acestea, relatează Economica.net

Mafia din Sănătate, episod nou: voluntar de pe Ambulanță vinde datele decedaților unei firme de pompe funebre. Un voluntar de la Ambulanță obținea date despre cazurile grave unde erau solicitate echipajele, soldate cu decesul victimei, și vindea aceste informații administratorului unei firme de pompe funebre, pentru sute de lei pe fiecare caz- bani din care cointeresa și alte persoane, de exemplu dispecerul de serviciu. Cazul a fost descoperit de procurorii anticorupție, care au deschis dosar penal și trei persoane cercetate în caz și-au recunoscut vinovăția. Procurorii DNA spun că dosarul e deschis încă din ianuarie 2015, potrivit Actual de Cluj.

Tudorel Toader, marginalizat de ceilalţi rectori la deschiderea anului universitar în Iași. Deschidere cu fast, dar şi cu mesaje nespuse, indirecte, a anului universitar, ieri, la Iaşi: rectorul de la „Al.I. Cuza“, Tudorel Toader, a fost „izolat“ făţiş de ceilalţi rectori. Dacă, de exemplu, la deschiderea de ieri a anului universitar de la Politehnică au fost prezenţi toţi ceilalţi trei rectori ai instituţiilor de învăţământ superior de stat din Iaşi, cu excepţia celui de la „Cuza“, la deschiderea ce a urmat, tot ieri, de la universitatea condusă de Tudorel Toader nu a participat niciun alt rector sau reprezentant de vârf din afară, notează Ziarul de Iași.