• Francezii cei mai bine platiti Directorii si managerii generali ai companiilor frantuzesti sunt cele mai bine remunerate cadre de conducere din Europa. Potrivit unui studiu publicat de Le Nouvel Obsevateur salariile si bonificatiile acestora au crescut cu 40% in perioada 2004-2007. Venitul anual mediu al unui director de companie cu o cifra de afaceri  de 40 de miliarde de euro poate depasi 6 milioane de euro.
  • Strategie de criza la GM Dupa ce a anuntat pierderi  de 38,7 miliarde dolari pentru 2007 General Motors trece la autodisponibilizari. Potrivit oficialilor companiei citati de Herald Tribune, GM ar putea renunta anul acesta la 74.000 de angajati. Conform acordului negociat cu sindicatul UAW angajatii care vor parasi de buna voie compani vor obtine prime cuprinse intre 45.000 si 62.000 de dolari.
  • Ungurii chemati la urne. Guvernul maghiar organizeaza o consultare populara in data de 9 martie. Cetatenii maghiari vor trebui sa se pronunte asupra mentinerii taxei de 300 de forinti (1,20 euro) pentru consultatiile medicale care erau pana acum gratuite si asupra taxelor de scolarizare din universitatiile de stat, informeaza Le Figaro.
  • Credite ipotecare ieftine. 6 dintre cele mai importante institutii de creditare din SUA,  Bank of America, Citigroup, Countrywide Financial, JP Morgan Chase, Washington Mutual si Wells Fargo au lansat proiectul Lifeline. BBC relateaza ca acesta se va adresa persoanelor aflate in imposibilitate de a-si achita creditele ipotecare. Cele 6 banci care detin aproximativ 50% din piata americana de credite imobiliare intentioneaza sa impuna dobanzi mai mici pentru aceste instrumente financiare.
  • Crestere cu 1,9% a indicelui Dow Jones. Principalii indicii bursieri americani au avut o usoara tendinta de apreciere in sedinta de marti dupa ce investitorul Warren Buffett  si-a anuntat intentia de a refinanta obligatiunile a 3 companii de asigurari, noteaza Reuters.
  • Senatorul Barack Obama castigator in Virginia. Barack Obama a invins-o la alegerile preliminare din statul Virginia pe contracandidata sa Hilarry Clinton, titreaza USA Today. Potrivit sistemului electoral american Virginia are 83 de delegati iar pentru a deveni candidatul democratilor Obama are nevoie de sustinerea a cel putin 2000 de delegati.
  • Pretul caselor scade in urmatorii 2 ani. Reprezentantii bancii Goldman Sachs anunta ca pretul locuintelor va scadea in Marea Britanie cu 7 procente in urmatorii 2 ani. Specialistii citati de ziarul Times Online apreciaza ca acesta tendinta va aparea datorita crizei creditelor ipotecare.