Un tânăr poliţist şi-a dat demisia după doar 20 de zile, oripilat de dezastrul din sistem: „Nu vreau să mor din cauza indiferenţei şi incompetenţei voastre!“ Un tânăr agent a decis să-şi dea demisia din Poliţie după doar 20 de zile de muncă. Gestul său este justificat de dezastrul găsit în sistem, implicit la postul de poliţie la care a fost repartizat, după ce a „umblat cinci zile pe la inspectorat“. Mesajul tânărului fost poliţist a fost publicat pe pagina de Facebook a Sindicatului Diamantul: ”Am fost poliţist 20 de zile. Mi-am dat demisia! Nu vreau să mor din cauza indiferenţei şi incompetenţei voastre! A cincea zi de umblat pe la inspectorat am aflat unde am fost repartizat, adică la Secţia 11 de Poliţie Drajna, Postul de Poliţie Ceraşu. Odată ajuns pe teren, m-am trezit într-o secţie în care nu aveam căldură, toaletă şi nici apă curentă unde să ne spălăm pe mâini”, potrivit Adevărul.

HotNews.roFoto: Hotnews

ISU a trimis la Parchet doar câteva cadre din interiorul clubului Colectiv. Șefii ISU ar putea fi audiați. Noi informații privind înregistrarea ținută ascunsă timp de patru ani cu intervenția pompierilor la tragedia din clubul Colectiv. Surse din Parchetul General au confirmat pentru Digi24 că încă de acum patru ani, când a fost deschis dosarul penal pentru ucidere din culpă, procurorii au transmis ISU două solicitări. Una se referea la un raport care privea activitatea din seara respectivă și imagini, dacă acestea existau. Cei de la ISU au transmis, într-adevăr, niște imagini, dar este vorba doar de câteva cadre filmate în interiorul clubului Colectiv.

Peşti marcaţi cu cipuri, găsiţi într-un restaurant din Deltă. “Veneau de pe Lună”. Sturionii din Dunăre riscă să dispară definitiv în următorii ani, dacă nu se iau măsuri care să oprească braconajul la această specie. Deși este prohibiție și pot fi cercetați penal, unii pescari tot îi prind. Au fost pescuiți chiar și sturionii introduși pentru repopularea fluviului - carnea lor a găsită în restaurantele din țară și din Ucraina. Sturioni marcați cu cipuri au fost gășiți și în restaurantele din țările vecine, notează Știrile Pro Tv.

Scandaloasele promovări ale ”tehnolicianului” Bogdan Aurescu. Liderul PNL Orban şi-a prezentat lista de miniştri. Alături de ”tehnolicianul” Bogdan Aurescu figurează inşi destoinici. Între cei vrednici se află, cert, Raluca Turcan. Dar frizează nesimţirea propunerea de la externe. Există tehnocraţi şi tehnocraţi. Cei mai interesanţi, între ei, îmi par ”tehnolicienii”. Pe jumătate politicieni, pe jumătate tehnocraţi, aceşti indivizi n-au mai puţină politică în sânge, decât le curg ritmurile de Dixieland în vene trompetiştilor de jazz din New Orleans. Tehnolicienii manifestă abilităţi de miniştri literalmente sub orice regim. Inclusiv în cele eminamente nedemocratice, scrie DW.

CTP, despre proiectul lui Liviu Pop pentru 10 august: „Cea mai mare bătaie de joc din ultimii 30 de ani”. Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi 24 despre proiectul de lege inițiat de senatorul Liviu Pop, care prevede instaurarea zilei de 10 august ca „Ziua unității civice” și care a fost adoptat luni de Senat. Gazetarul spune că această inițiativă este „cea mai mare bătaie de joc la adresa poporului român în ultimii 30 de ani”. „Este vorba de unitatea civică a victimelor cu călăii, pe care o propune domnul Pop și aș vrea să vă citesc - ceea ce mi-a rămas de făcut în această situație”, a declarat CTP pentru Digi24.

Anonim politic la Cluj, propus ministru. Puternicul grup Boc-Tișe-Buda n-a contat în negocieri. Deși n-a fost niciodată vioara întâi în politica locală, n-a excelat în niciun fel în spațiul public și nici n-a atras atenția în privința vreunei inițiative legislative, deputatul clujean Adrian Oros este propunerea premierului desemnat, Ludovic Orban, pentru Ministerul Agriculturii. Pe plan politic local a fost cât se poate de ignorat, chiar izolat, de către cei trei lideri lideri semnificativi ai PNL Cluj, respectiv Daniel Buda, Alin Tișe și Emil Boc. De altfel, potrivit informațiilor Actual de Cluj, sondajele comandate de organizațiile politice din Cluj îl poziționează pe Oros mult în coada clasamentului, în privința notorietății sau a cotei de încredere, chiar dacă el se mișcă pe scena politică de ani de zile.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova toată lumea fumează, inclusiv personalul medical. Două femei îmbrăcate în uniformă medicală au fost surprinse de către un craiovean într-o fotografie care a născut reacții de revoltă pe site-urile de socializare. Managerul spitalului, Eugen Georgescu, a declarat pentru Gazeta de Sud, în urma apariției fotografiei, că va declanșa o anchetă și se vor lua măsuri. Faptul că se fumează la Spitalul Județean nu ar trebui să suprindă conducerea și nici pe craiovenii care au călcat pragul unității. La fiecare etaj, pervazele sunt pline de mucuri de țigară, iar aparținătorii și bolnavii fumează chiar sub semnele care avertizează asupra interdicției.