Unul din patru germani are gânduri antisemite. La două săptămâni după atentatul asupra sinagogii din Halle, un studiu arată ceea ce inițiativele împotriva dreptei extreme spun de mult: antisemitismul a ajuns în mijlocul societății germane. 41 la sută dintre germani sunt de părare că evreii discută prea mult despre holocaust. Este rezultatul unui studiu reprezentativ realizat de Congesul Mondial al Evreilor. Organizația a evaluat răspunsurile a 1.300 de oameni, cu aproximativ două luni și jumătate înainte de atentatul asupra sinagogii din orașul Halle. Rezultatul: mentalitatea antisemită se află în centrul societății. Conform studiului, 27 la sută dintre germani exprimă idei și gânduri antisemite. În același timp, aproape două treimi dintre germani (65 procente) realizează că antisemitismul este în creștere și asociază această realitate cu creșterea popularității partidelor de extremă dreapta, conform DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Noi imagini din camera în care Dincă spune că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu. Anchetatorii au găsit afișele cu care ”monstrul” încerca să racoleze femei ”fără obligații”. Libertatea a intrat în posesia unui nou set de imagini din camera unde Alexandra Măceșanu a fost ținută după ce a fost răpită de Gheorghe Dincă și de unde a reușit să sune la 112 înainte de a fi ucisă. E o cameră mică, plină de lucruri aruncate și în care se află, printre zeci de obiecte inutile și gunoaie, un pat de o persoană și un frigider. Încăperea a fost în curs de amenajare, dar proprietarul a renunțat și a transformat-o într-un depozit. Deși, inițial, anchetatorii au crezut că bărbatul din Caracal a ținut-o sechestrată și a ucis-o pe Alexandra într-o anexă a gospodăriei, ulterior Dincă a indicat cămăruța cu ieșire pe prispă, pe care a numit-o ”dormitor”, ca fiind locul unde și-a dus victimele.

Incident halucinant: O elevă de 7 ani rănită la școală, dusă de profesori acasă plină de sânge și lăsată în grija unui frate de 12 ani. Incident halucinant la o școală din județul Suceava. O elevă de 7 ani de la școala din Pătrăuți, care s-a accidentat într-o pauză, a fost dusă acasă de profesori și lăsată în grija fraților ei, cel mai mare având 12 ani. Găsită de părinți plină de sânge, fetița a ajuns într-un final la spital, unde a și fost operată. Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă. Incidentul a avut loc marți, la școala gimnazială din Pătrăuți. Fetița de şapte ani s-a rănit după ce a căzut de pe o balustradă, în timpul unei pauze. În loc să o transporte la spital, directoarea școlii și o învățătoare au decis să o ducă acasă, unde a fost lăsată în grija fraților, părinții fiind la muncă, potrivit Digi24.

Băsescu, atac dur la adresa pompierilor de la Colectiv: Mai antrenaţi au fost ospătarii din Bamboo. Traian Băsescu susţine că Victor Ponta a fost ”fraier” că a demisionat din funcţia de prim-ministru după momentul Colectiv, susținând că mai antrenaţi decât pompierii au fost ospătarii din clubul Bamboo, atunci când acesta a ars. Fostul şef al statului critică şi modul de acţiune al ofiţerilor şi subofiţerilor ISU, care au ”antrenament zero”. În plus, Băsescu afirmă că IGSU este ”gestionat ca fiind proprietatea domnului Arafat”. Traian Băsescu critică în termeni duri pompierii care au intervenit la Colectiv, arătând că mai antrenaţi decât aceştia au fost ospătarii din clubul Bamboo, notează Știrile Pro Tv.

De ce nu apare în programul de guvernare al PNL revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Programul de guvernare al Cabinetului Orban nu menţionează nici măcar o dată prevederea revenirii la alegerea primarilor în două tururi, una din condiţiile invocate pentru susţinerea echipei PNL de către USR, PMP şi ALDE. Surse politice susţin pentru „Adevărul” că eliminarea acestui obiectiv a avut loc pentru a nu pierde susţinerea UDMR, dar schimbarea legislaţiei electorale va avea loc pe cale parlamentară. USR, PMP şi ALDE le-au cerut lui Ludovic Orban şi conducerii PNL încă din etapa primelor negocieri să-şi asume că va da o ordonanţă sau va sprijini la nivel parlamentar revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Însă programul PNL nu are nici măcar un cuvânt despre acest lucru, potrivit Adevărul.

Tragedia din Essex. Una din rutele de trafic al chinezilor trece și prin România. Poliția care investighează moartea a 39 de persoane într-un TIR din Grays, Essex, crede că este vorba de aceeași rețea care de peste 20 de ani aduce chinezi în Marea Britanie, una dintre rute trecând și prin România. Evenimentele teribile din ultimele zile nu sunt decât cel mai recent exemplu al comerțului cu „marfă umană” între China și Marea Britanie, o rută de peste 8.000 de kilometri prin Asia și Europa continentală, care poate dura o lună. Ruta rusească prevede și un „traseu alternativ” prin România. Victimele sunt transportate din China în Rusia cu autovehicule, de unde sunt suite în mașini sau trenuri spre Ucraina, de unde ruta se bifurcă. Una, cea mai obișnuită, trece prin Polonia, Republica Cehă, Germania și Belgia, de unde sunt îmbarcate spre Marea Britanie. Cea alternativă trece prin România și Serbia, de unde continuă pe „ruta Serbia”, scrie News Week.ro.

Dl Arafat nu știe cine manipulează. La 24 de ore după ce a declarat silenzio stampa până la finalul alegerilor prezidențiale, ca să nu-i provoace neplăceri șefei sale prezidențiabile, că altă explicație nu văd, dl Raed Arafat iese pe facebook ca să le răspundă lui Cătălin Tolontan și subsemnatului. Dl Arafat susține că n-a ascuns filmul pentru simplul motiv că nu a avut cunoștință de el. Asta, în ciuda faptului că a fost prezent la locul dezastrului chiar când se filma și știa foarte bine că, potrivit regulamentului, se filmează. Asta, în ciuda faptului că echipa lui Tolontan a descoperit folosirea de către profesorul Arafat la cursuri a unor fotografii extrase din acel film, se arată în articolul Republica.

Toate reacțiile după filmarea de la Colectiv sunt dovada că n-am învățat nimic din dezastrul ăsta. Un grup civic a depus o plângere penală împotriva șefilor IGSU și a lui Raed Arafat. Oare ce se va întâmpla? 20 de minute și 40 de secunde au fost publicate de ziarul Libertatea, care te zguduie din temelii. Te înfurie și te sperie, te fac să te întrebi ce încredere poți avea în autorități, dacă s-ar întâmpla un dezastru sau dacă, pur și simplu, ai avea nevoie să suni la 112. O înregistrare ascunsă timp de patru ani care-ți confirmă toate gândurile negre despre incompetența oamenilor care sunt plătiți să te protejeze. Reacțiile au curs odată cu publicarea acestui film. N-au întârziat nici conspirațiile sau comentariile oamenilor revoltați de ceea ce văd, relatează Vice.ro.