Ce-i uneşte şi desparte pe germanii din Est şi din Vest. La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, majoritatea germanilor se arată mulţumiţi de reunificarea ţării. Dar, în acelaşi timp, mulţi estgermani spun că în fosta RDG nu era chiar totul prost. Aceasta reiese din cel mai recent barometru de opinie ARD-Deutschlandtrend. Noaptea de 9 spre 10 noiembrie este data cea mai marcantă din istoria recentă a Germaniei. Este noaptea deschiderii graniţei care timp de decenii a despărţit printr-un zid solid, sârmă ghimpată şi dispozitive automate de tragere Germania de Est de cea de Vest, respectiv ambele state formate după sfârşitul celui de-al Doilea Răboi Mondial: RDG şi RFG. De la acest eveniment care a schimbat istoria Germaniei se împlinesc 30 de ani, scrie DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Nu plătești taxe la stat, stai cu șefi din Poliție la masă. Cel puțin așa se întâmplă la Călărași dacă ești evazionist condamnat. Iar dacă se nimerește și un interlop, asta e. Șeful Inspectoratului de Poliție Călărași, comisarul șef Marian Iorga, chefuiește alături de cei mai mari evazioniști din județ, frații Popa, și se afișează alături de politicienii locali de la PSD. Adjunctul său, Petronel Dumitrașcu, a fost fotografiat la o masă alături de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, de Codrin Ștefănescu și de senatoarea Roxana Pațurcă. Tensiunile și scandalurile din sânul Poliției Călărași au fost raportate miniștrilor de Interne, ba chiar și șefilor din Poliția Română. Nimeni nu a avut curajul să ia vreo măsură, conform Newsweek.ro.

Cum au compromis candidații campania cu vrăjirea prin sloganuri și povești. Rusia jubilează. Fiecare candidat a avut un slogan de campanie, a promis fie o Românie normală, fie una a celor fericiți, fie o țară în care președintele e alături de fiecare roman sau măcar de buna-credință. Totul a rămas însă la suprafața unei dezbateri de idei și nici măcar nu e nevoie de vreo intervenție a Rusiei, care sigur se bucura de apatia din această campanie prezidențială. Am rugat-o pe Oana Marinescu, consultant comunicare strategica, sa facă o analiza succintă a mesajelor si poziționărilor principalilor candidați, cu doua zile înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, relatează Ziare.com.

Românii din Frankfurt și-au organizat singuri 6 secții de votare pentru alegerile prezidențiale: „Românii au învățat democrația, s-au maturizat“ Jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț (Teleleu.eu) se află în Germania și transmit pentru publicul Libertatea pulsul alegerilor prezidențiale. Astăzi spun povestea românilor din Frankfurt am Main și din împrejurimi care au făcut rost de spații, cabine, urne, voluntari și membri ai comisiilor pentru secțiile de votare, ca istoria cozilor de la europarlamentare să nu se mai repete. Românii din Frankfurt și-au organizat singuri 6 secții de votare pentru alegerile prezidențiale, se arată în articolul Libertatea.

Poliția britanică a dezvăluit identitatea celor 39 de persoane descoperite moarte într-un camion frigorific. Poliția britanică a dezvăluit identitatea celor 39 de persoane descoperite moarte într-un camion parcat într-o zonă industrială din Essex, la finalul lunii octombrie. Printre victime se numără 10 adolescenți, printre care și doi băieți de 15 ani. Cea mai vârstnică victimă avea 44 de ani. Corpurile celor 39 de victime, toate din Vietnam, au fost găsit pe 23 octombrie în remorca frigorifică a unui camion parcat într-un parc industrial din Grays. Containerul în care se aflau cetățenii vietnamezi sosise în Marea Britanie după ce a fost expediat din Belgia, potrivit Digi24.

Încă o „casă a ororilor” descoperită în Cristian. Ce le făcea fostul primar copiilor săraci. Acuzații scandaloase i se aduc unui fost primar din localitatea Cristian, județul Brașov: acesta ar fi plătit copii sărmani pentru a-i abuza. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost reținut pentru că ani în șir ar fi plătit copii sărmani să întrețină cu el relații sexuale. El a fost patru ani primar în localitatea Cristian din Brașov. Ulterior, a câștigat trei mandate de consilier local, iar acum este un fermier prosper. Alți trei bărbați din comunitate sunt în arest, acuzați că l-ar fi șantajat pe fostul edil că vor da în vileag imagini compromițătoare înregistrate în timpul orgiilor, scrie Știrile Pro Tv.

Mulți români și-au rezervat deja brazii de Crăciun. Câți vor fi pe piață. Mai sunt aproape două luni până la sărbătorile de iarnă, însă gândul românilor zboară deja la bradul de Crăciun. Ca să fie siguri că vor alege pomul perfect, mulţi au făcut rezervări încă de la începutul lui septembrie. Aşa că sute de mii de brazi crescuţi special în pepiniere sunt pregătiţi să împodobească locuinţele. Clienţii sunt tot mai exigenţi. Vor brazi cu cetina bogată, simetrici şi înalţi de cel mult 2 metri 20. Anul trecut, aproape 300.000 de brazi aduşi din Finlanda, Norvegia şi Suedia au împodobit casele românilor, de Crăciun. Pomii vin din pepiniere speciale şi în locul lor sunt plantaţi imediat alţii. Astfel, pădurile din ţara noastră au mai puţin de suferit, potrivit Ziarul de Iași.