Diaspora a cîștigat alegerile. Împlicarea diasporei în lupta cu un PSD care, timp de 30 de ani, ne-a învrăjbit, sărăcit și umilit, deschide o pagină a patriotismului tăcut, mărturisit prin faptele românilor de acasă și ale celor din afara granițelor. Avem, începînd cu noaptea de 24 noiembrie 2019, o șansă uriașă, pe care cei 6,5 milioane de români care au votat pentru o Românie normală, dintre care 5,6 milioane de alegători din țară și peste 860.000 din diaspora ne-am acordat-o. Am fi putut fi mult mai mulți, dar absenții s-au dovedit a fi, ca de fiecare dată, adepții lui „ce-o fi o fi" sau apostolii sloganului adînc înrădăcinat în mentalitatea trîndavă a lui „toți politicienii sînt la fel". Treizeci de ani destinele ne-au fost amputate, pe de o parte de epidemia fesenistă, iar pe de altă parte de absenții pe care i-am pomenit, învîrtoșați de o falsă libertate, care de fapt nu este decît autosuficiență, un viciu al celor care se cred singuri pe lume, extrași de bunăvoie din comunitate, arată DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Zeci de lucrări care încurcă traficul din Capitală sunt verificate de polițiști. Zeci de lucrări care încurcă traficul din Capitală sunt verificate zilele acestea de polițiștii de la rutieră. Acolo unde au găsit nereguli, au împărțit deja amenzi. Doar într-o singură zi, s-au dat sancțiuni de peste 20.000 de lei. Banii îi vor plăti diferite firme sau administratorii de drum care nu au semnalizat corespunzător gropile și șanțurile. Asemenea neglijente au provocat adesea accidente extrem de grave. Atunci când se execută lucrări pe șoselele publice, fie că e vorba de modernizări sau de reparații în carosabil, constructorul și administratorul drumului trebuie să ceară un aviz și de la poliție. De exemplu, înainte să sape o groapă în șosea, executantul trebuie să ducă poliției rutiere 10 documente din care să reiasă cât durează lucrarea, cum afectează circulația și, mai ales, cum va fi semnalizată zona de lucru, conform Știrile Pro Tv.

Nou scandal în Franţa: Armata, „indignată” de caricaturile din Charlie Hebdo despre soldaţii ucişi în Mali. Şeful de stat major al Forţelor terestre franceze şi-a exprimat vineri "profunda indignare" după publicarea de către săptămânalul de satiră Charlie Hebdo a unor caricaturi parodice privind moartea luni, în cursul unei operaţiuni în Mali, a 13 soldaţi din forţa franceză Barkhane. Săptămânalul satiric cu o lungă tradiţie antimilitaristă a publicat online cinci caricaturi care asociază aceste decese cu o campanie de recrutare lansată recent de armata franceză. Aceste caricaturi nu figurează în versiunea tipărită a ziarului, apărută miercuri, scrie Digi24.

De Ziua Națională ne distrugem istoria: azi au intrat cu buldozerul peste mai multe planoare istorice de la IAR Brașov! O hală veche de 80 de ani din fosta fabrică IAR Braşov a fost demolată astăzi cu buldozerul, fără ca nimeni să fi verificat dacă mai este ceva în podul hangarului. Printre avioanele distruse odată cu hangarul se află şi prototipul planorului IS-3, un tip de aeronave româneşti produse în serie în anii ‘60. Reacţia directorului fabricii: “Un fuselaj de planor nu mă interesează, era un rahat, despre asta e vorba. Pentru mine nu prezintă importanţă, pentru că de la IS-3 de care ziceţi dumneavoastră noi am construit încă vreo 36 de modele.” Aeroclubul Braşov s-a mobilizat şi a reuşit să salveze de sub dărâmături mai multe componente. Ei speră să poată recondiţiona cel puţin unul dintre planoare, notează Libertatea.

„Opriţi toate exporturile de animale vii!“ Comisia Europeană avertizează România după moartea în chinuri a 14.000 de oi. 14.000 de oi au murit în chinuri după ce nava pe care se aflau s-a răsturnat în Portul Midia. Incidentul a stârnit indignarea organizaţiilor pentru protecţia animalelor şi a atras un avertisment sever din partea comisarului european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriaukaitis. Oficialul a fost revoltat de imaginile filmate la faţa locului de voluntari în care se vede cum în timpul acestor transporturi multe dintre animale stau să se sufoce din cauza înghesuielii şi atunci când nava este lovită de furtună, îşi rup picoarele şi apoi mor. Cadavrele sunt aruncate direct în mare sau în ocean, potrivit Adevărul.

CTP: „Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean! Asta este doamna Volguța.” Partidul-cacealma, așa s-a hotărât Cristian Tudor Popescu să se refere la PSD de-acum înainte. Situația în care PSD a adus România este foarte asemănătoare cu situația de la sfârșitul anilor 80 în care a adus-o Nicolae Ceaușescu, a declarat gazetarul, vineri seara, la Digi24. El s-a referit la situația economică lăsată de PSD și la încercările foștilor guvernanți de a cosmetiza cifrele. Nu în ultimul rând, gazetarul a taxat-o ironic pe Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al muncii, care s-a arătat indignată că guvernul liberal a făcut plățile pentru rachetele Patriot contractate de România în urmă cu doi ani, relatează Digi24.

Povestea din spatele fotografiei cu copiii duși cu căruța la școală: puștii stau fără părinți, școala nu-i ajută cu microbuzul, iar unchiul se descurcă cum poate ”E un inconștient, e o rușine!”, a sunat valul de indignare pe plan local. În satul Tisa-Silvestri, unde a fost surprinsă căruța cu copii, descoperi cum autoritățile și comunitatea s-au întors împotriva căruțașului, practic singurul care nu doar că are grijă de nepoții lui, ci a și găsit o soluție după ce școala a refuzat să-i ia și pe copiii din sat cu microbuzul. Miercuri, o fotografie devenea virală pe internet: în anul 2019, o căruță încărcată de copii merge la 7 dimineața pe drumul național 2F Vaslui-Bacău. Dacă ajungi în cea mai săracă regiune a României în căutarea poveștii din spatele imaginii, descoperi cum autoritățile și comunitatea au ales să-l certe pe căruțaș ”pentru că ne faci de râs”, potrivit Libertatea.