Comisia de achizitie a prospectat piata imobiliara si „a identificat” numai locatii exclusiviste, cum ar fi Cartierul Francez sau City Center Rezidence

Justificarea viitoarelor achizitii - chiriile mari platite de institutie pentru cei fara locuinte in Bucuresti

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat, anul trecut, sa se inzestreze cu locuinte de serviciu. Si cum judecatorii si procurorii nu pot fi mai prejos decat demnitarii, locatiile au fost alese cu multa grija.

Astfel, in luna octombrie 2007, Comisia de achizitie special constituita a prezentat Plenului CSM rezultatele... prospectarii pietei imobiliare. Concret, din cat este Bucurestiul de mare, au fost identificate cinci ansambluri de locuinte: Dana Nord, Cartierul Francez, Ansamblul Politehnica, An?samblul City Center Rezidence (Parcul Carol) si Cartierul German.

Comisia a prezentat, de asemenea, Plenului CSM si caracteristicile tehnice si preturile apartamentelor din aceste ansambluri de locuinte de lux. Cu alte cuvinte, in cunostinta de cauza, CSM-ul a hotarat aprobarea continuarii procedurii de achizitie publica „privind locuintele de serviciu, situate in ansamblul City Center Rezidence (Unirii Carol) si, in subsidiar, in ansamblul Politehnica”. Conform celor consemnate in Hotararea CSM, preturile pentru apartamentele agreate erau cuprinse, in octombrie 2007, intre 197.748 si 267.479 euro, fara TVA.

Integral in Gandul