Un personaj-cheie in toata povestea privind proiectul academiei dorite de Ilie Nastase, despre care nu s-a mai auzit nimic de ani de zile - ni s-a spus, de altfel, ca sta mai mult in Statele Unite ale Americii - este Florin Suciu. Personajul ne-a spus ca, de fapt, el este initiatorul proiectului "Academia de tenis Ilie Nastase - Vointa Bucuresti" si, initial, nu l-am crezut. Apoi insa au aparut dovezile in favoarea sa: presedintele Clubului Vointa, Marian Strugaru, ii confirma versiunea, iar actele in posesia carora ne aflam il indica drept participant direct la toate deciziile luate in urma cu zece ani, atunci cand a fost demarat proiectul! Pe atunci, Florin Suciu era nimeni altul decat directorul firmei Nastimex, patronata de Ilie Nastase!

In anul 1996, Florin Suciu demareaza proiectul "Show Tennis Academy Suciu" (STAS) impreuna cu Clubul Sportiv Vointa Bucuresti, chiar in incinta acestuia. Timp de doi ani, Suciu spune ca a investit in reabilitarea infrastructurii existente (terenuri de tenis, baschet, fotbal, pista stadionului, sala de popice etc.) si pentru asta a fost acceptat ca membru cotizant al clubului Vointa. Astfel, STAS era activa, avea 6 terenuri de tenis, sala de forta, vestiare, un bar si peste 100 de membri in acel moment. In anul 1998, aceasta era situatia. Un coleg al lui Florin Suciu, Sorin Popa, l-a intrebat pe acesta daca ar vrea sa-i cunoasca pe Ilie Nastase si pe asociatul acestuia, Ion serban, mai cunoscut sub porecla "Agigea", pentru a incerca impreuna realizarea proiectului academiei Ilie Nastase. Partile s-au intalnit si apoi, impreuna, au prezentat proiectul Clubului Vointa, Marian Strugaru (presedintele clubului) si Mihai Pistalu (director) fiind incantati de perspective. In acel moment, Suciu avea un contract de asociere in participatiune cu Vointa pentru dezvoltarea locatiei, el detinand 85% din valoarea tuturor proiectelor viitoare, iar gruparea sportiva restul de 15%.

Director la Nastimex

Aici intra in scena Ilie Nastase si cel care, la vremea respectiva, era "mana dreapta" a acestuia, Ion serban. Florin Suciu decide sa cesioneze 70 din cele 85 de procente detinute lui Ilie Nastase, urmand ca fostul tenisman, direct sau prin terti, sa finanteze intregul proiect al academiei in incinta clubului Vointa. Mai mult, Florin Suciu este numit director general al proiectului si primeste din partea lui Ilie Nastase promisiunea ca acesta ii va cesiona 15% din Nastimex, firma fostului tenisman. Totul pentru a nu intra "in combinatie" trei parti (Nastimex - Ilie Nastase, Clubul Vointa si Dues - Florin Suciu), ci numai doua, noul contract de asociere in participatiune fiind numai intre Nastimex Rom Ltd. si Clubul Sportiv Vointa Bucuresti. "Am fost de acord - povesteste Florin Suciu -, mai ales ca imi ceruse sa-mi cumpere inca 5% din procentele mele pentru 150.000 de dolari, din care prima transa de 25.000 dolari mi-a fost achitata din contul dlui serban Ion.?Totul parea perfect, mi-am luat viza de SUA, unde urma sa contactez investitori pentru acest proiect si pentru alte proiecte comune, am incasat prima transa de bani, urma sa imi inregistreze cartea de munca, eram zilnic la dl Ilie Nastase acasa, mi-a oferit chiar o racheta de tenis prototip facuta pentru dansul si semnata, ce mai, era prea frumos ca sa fie adevarat!"

La aceeasi masa

In calitate de director general al Nastimex, Florin Suciu semneaza contractul cu Clubul Vointa. El urma sa afle mai tarziu ca nu a fost director decat "de fatada", caci cartea sa de munca nu a fost niciodata inregistrata oficial la firma Nastimex Rom Ltd.! O "urma", totusi, a ramas: legalizarea, la notariat, a Contractului de Asociere in Participatie cu numarul 3/18/05/1998, de fata fiind Suciu Cornelius-Florin, trecut ca director al SC Nastimex Rom SRL, Strugaru Marian, presedinte al Clubului Sportiv Vointa, si, interesant, Ilie Nastase, care acum spune ca habar n-are cine e Suciu! Dupa semnarea acestui contract, Suciu si serban scot actele necesare inceperii lucrarilor, in numele Clubului Sportiv Vointa Bucuresti, ceea ce demonstreaza ca situatia juridica a terenului era foarte clara, altfel nu ieseau actele. In acel moment putea demara construirea arenelor necesare Academiei!

Integral in Romania libera