Dosarul "Sex cu minore" inceput toamna trecuta de procurorii ieseni a fost completat cu citeva file valoroase. Pe de o parte, nume noi de persoane - un primar cunoscut, oameni care detin societati comerciale, inspectori vamali, dar si oameni politici au fost adaugate la cele deja existente, ale unor patroni cunoscuti din oras.

Pe de alta parte, se contureaza o disputa juridica interesanta si captivanta. Sint de condamnat relatiile sexuale dintre barbati necasatoriti si fete tinere, unele dintre ele chiar minore dar aproape de majorat? Daca da, de ce nu s-a sesizat instanta in cazul celebru al Monicai si Irinel Columbeanu? Contactati aseara de reporterii nostri, cei acuzati de procurorii ieseni par a fi luati "ca din oala". Disputa lor cu procurorii se anunta a fi apriga.

Procurorii Biroului de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (BIICOT) au inceput urmarirea penala impotriva mai multor oameni de afaceri, oameni politici si angajati ai Vamii.

Acestia au fost inclusi intr-un dosar de trafic de minori, care se afla in lucru la BIICOT din luna decembrie anul trecut. In dosar au fost invinuiti initiat Nicusor Cosuta (52 de ani) - patronul pizzeriei „Nico" din zona CUG, Cornel Hitruc (43 de ani) - patronul „Clasic Caffe", Daniel Onofriciuc (31 de ani) - patronul firmei „DanMixt Est" din Miroslava, si Dorin Cohal (40 de ani). Potrivit anchetatorilor, la orgiile sexuale organizate de acestia in mai multe apartamente din Iasi au participat si alte „nume grele".

Integral in Ziarul de Iasi