Sindromul tradițional al lipsei memoriei. Sîntem, pe ordinea de zi a uitării colective, în situația în care procesul comunismului s-a oprit la condamnarea a doi torționari, Alexandru Vișinescu și Ion Ficior. După treizeci de ani de la înscăunarea lui Iliescu în coconul fostei Securități și al fostei nomenclaturi ceaușiste, după aproape treizeci de ani de la manifestația maraton din Piața Universității și de la „Duminica orbului“, cînd Iliescu și FSN au cîștigat alegerile cu o majoritate zdrobitoare, de la mineriada din 13-15 iunie, cînd Bucureștiul a fost scena unor atrocități inimaginabile, prezentate în toată presa occidentală, am rămas tot acolo de unde am plecat: fără direcție și cu piciorul pe frînă, scrie Deutsche Welle.

Subiectele zileiFoto: Hotnews

Psihologi ca la Hollywood pentru poliţiştii români. Pentru că tot mai mulţi poliţişti au probleme grave cu legea, mai marii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au decis să schimbe procedurile controalelor psihologice prin care trec angajaţii instituţiei. Concret, un proiect de modificare a reglementărilor în domeniu a fost pus în dezbatere publică pe pagina de internet a MAI. Acesta copiază sistemul american cunoscut publicului larg din filmele de acţiune cu Bruce Willis sau Mel Gibson. Mai exact, dacă proiectul va intra în vigoare, soarta poliţiştilor în câmpul muncii va fi decisă în proporţie covârşitoare de psihologul unităţii în care omul legii îşi desfăşoară activitatea, notează Adevărul.

Posibilă crimă în stil mafiot în Galați. O crimă în stil mafiot s-a produs în localitatea Buciumeni, din județul Galați, unde o femeie ar fi oferit 2.500 de lei pentru doi bărbați din sat care să îi omoare soțul, cetățean italian, cu 30 de ani mai în vârstă ca ea, și totul să pară un incident casnic. Femeia de 32 de ani i-a anunțat pe polițiști că și-a găsit soțul, un italian de 62 de ani, mort în locuință. Oamenii legii au extins cercetările în momentul în care au descoperit, miercuri, mai multe leziuni suspecte pe cadavrul bărbatului. Surse apropiate anchetei susțin că italianul a fost omorât în bătaie la ordinul soției care ar fi plătit doi bărbați din localitate cu suma de 2.500 de lei, relatează Mediafax.

Papa Francisc și-a cerut scuze după ce a lovit cu palma o femeie. Papa Francisc a descris violenţa împotriva femeilor drept „o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”, în cadrul omiliei de Anul Nou pe care a susţinut-o la Bazilica Sf. Petru din Roma, transmite Agerpres. Declarația Suveranului Pontif vine după ce, în Ajunul Anului Nou, a fost nevoit să lovească peste mână o femeie care l-a bruscat, în Piața Sf. Petru. „Câteodată ne pierdem răbdarea. Chiar și mie. Îmi cer scuze pentru exemplul rău pe care l-am dat ieri”, a spus Papa Francisc, potrivit Agerpres.

Artificiile au provocat un incendiu de proporții la cumpăna dintre ani într-o comună din Cluj. Revelion la datorie pentru echipajele de pompieri din Cluj, care chiar la cumpăna dintre ani au fost nevoite să se deplaseze de urgență la o locuință din comuna Baciu, unde artificii folosite necorespunzător au declanșat un incendiu de proporții. La fața locului s-au deplasat de urgență trei autospeciale pentru stins incendii în jurul miezului nopții pentru a stinge flăcările. A fost o intervenție de proporții, căci pompierii au acționat timp de nu mai puțin de cinci ore pentru a stinge incendiul, relatează Actual de Cluj.

Dezastru la Aeroportul Iași: Blue Air a anulat cinci curse importante în prima zi a anului. Consilierul PNL Romeo Vatra a anunțat pe pagina sa de Facebook problemele grave cu care se confruntă Aeroportul Iași. Din cauza unor relații contractuale tensionate între conducerea aerogării și compania Blue Air, astăzi au fost anulate cinci curse către Otopeni, Torino, Londra și Bruxelles. „Am aflat cu surprindere și revoltă că litigiul între Blue Air și Aeroportul Iași a luat amploare după ce Blue Air a acționat în instanță Regia Aeroportul Internațional Iași pentru plata unor sume restante în valoare de 3 milioane lei (...)”, a anunțat, printre altele, consilierul PNL, citat de Ziar de Iași.

O fată din Dâmboviţa a murit după ce a luat un analgesic. O fetiţă a murit după ce a acuzat dureri de cap şi a luat un analgezic. Copila era din satul Pătroaia, comuna Crângurile. Fata de doar 10 ani a fost găsită, în casa în care locuia, în stare de inconștiență, de părinți. Anterior, fata ar fi acuzat dureri de cap și ar fi luat un analgezic, spun părinții. După 25 de minute după ce a luat pastilelor, părinții au găsit-o în stare de inconștiență, moment în care au sunat la 112. Ambulanța sosită la fața locului a preluat-o pe minoră în stare de inconștiență. Acesteia i s-au efecuat manvere de resuscitare inclusiv la unitatea medicală unde a fost transportată, Spitalul orășenesc Găești. Din nefericire, medicii nu au reușit să o readucă la viață, pronunțând decesul acesteia, scrie Gazeta de Sud.