Fiul vitreg al lui Meleșcanu, revocat din funcția de consul general la Strasbourg. Teodor Meleșcanu, în plin scandal legat de alegerea sa în funcția de șef al Senatului fără respectarea Constituției, primește o nouă lovitură: ministrul Afacerilor Externe i-a cerut premierului Orban să-l revoce din funcția de consul general la Strasbourg pe fiul lui Meleșcanu. Sorin Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general la Strasbourg, în data de 28 iunie 2018, la propunerea tatălui său vitreg, Teodor Meleșcanu, care în aceea perioadă deținea funcția de Ministrul al Afacerilor Externe, scrie Newsweek.ro

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum a terorizat un singur interlop un cartier întreg. Le cerea locatarilor 5.000 de euro drept taxă de protecţie: „A zis că ne violează copiii dacă nu-i dăm banii“. Autorul cerea bani de la chiriaşi pentru a-i lăsa să stea în locuinţele Primăriei Piatra Neamţ. De frică, cinci familii au părăsit cartierul. Este vorba despre zona cunoscută în oraşul Piatra Neamţ ca Văleni II, situată pe malul drept al Bistriţei, oarecum izolată. Aici îşi făcea veacul şi Vasile Capră, de 38 de ani, căruia localnicii îi ştiau de frică din cauza constituţiei fizice impresionante, dar şi a palmaresului infracţional început încă de când era minor, relatează Adevărul.

Oferta unei comune din Franța pentru medicii români: primă de instalare de mii de euro și un salariu mult peste nivelul din România. În luna mai a anului trecut, o delegaţie din comuna Montlucon, situată chiar în centrul Franţei, a venit la Iaşi, cu scopul de a găsi medici dispuşi să emigreze. Oaspeţii străini au discutat cu reprezentanţi ai Colegiului Medicilor şi cu decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie, cerându-le ajutorul, potrivit Libertatea.

Quo vadis Europa? Liderii lumii şi ruşinile continentului. Quo vadis Europa? Liderii lumii s-au reunit fie la Davos, în Elveţia, fie la Ierusalim, în Israel. Unii se întreţin despre climă. Alţii despre Holocaust şi antisemitism. Toţi au multe de spus. Şi mai mult bine de făcut. Problema e că, în loc să-l facă, unii dintre ei se ţin de prostii. Şi iau decizii dintre cele mai discutabile. Dar oare cine sunt liderii lumii? Pentru mare parte din stânga progresistă e clar. În fruntea globului ar trebui plasată adolescenta suedeză Greta Thunberg, relatează Deutsche Welle.

A explodat cererea pentru controalele de virginitate la Iaşi. În cursul anului trecut, la IML Iaşi, spre surpriza medicilor de aici, au fost nu mai puţin de 54 de cereri contra cost. Grosul solicitărilor se fac vara, când se întorc în ţară părinţii copiilor lăsaţi acasă în grija vreunei bunici. Nu puţini din aceşti părinţi de fete pleacă urechea la ce aud prin vecini, îşi iau fiicele de guler şi le duc cu forţa la control la IML. Din nefericire pentru unele dintre fete, rezultatele le ies pozitive, relaţia cu părinţii devenind în acest caz un coşmar, scrie Ziarul de Iași.

Cum s-a ajuns la achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu. Judecătoarea afirmă că nu ar fi fost disident, ci privilegiat al regimului. Plecând de la premisa că inginerul Gheorghe Ursu nu a fost disident, Curtea de Apel București a ajuns la concluzia că acesta nu a fost un opozant al regimului comunist și al lui Nicolae Ceaușescu, deci ofițerii de Securitate care l-au anchetat până la moarte sunt nevinovați. Judecătoarea Mihaela Niță de la Curtea de Apel București și-a motivat decizia de achitare a foștilor ofițeri de securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodiş, cei care l-au percheziționat și anchetat pe disidentul comunist Gheorghe Ursu, ucis în bătaie de colegii de celulă, doi deținuți de drept comun, notează Europa Liberă.

Utilizatorii de trotinete, nemulțumiți că vor fi obligați să mergă doar pe piste. Românii care folosesc trotinetele electrice sunt nemulțumiți de modificările din Codul Rutier care îi privesc direct. Drept urmare, reprezentanții lor au cerut miercuri la Ministerul Afacerilor Interne să fie lăsăți să meargă mai tare pe străzi, iar vârsta celor care conduc trotinete să fie mai mare decât este specificat acum. Supărați sunt, însă, și posesorii de vehicule electrice cu o singură roată. Problema lor este că nu sunt lăsați să circule pe piste, lângă trotinete și biciclete, potrivit Știrile Protv.

Se face telegondolă la cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj, Salina Turda. Primăria din Turda are în plan realizarea unei telegondole în zona Salinei Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din județ, media fiind de circa 700.000 de turiști pe an. Este vorba despre un proiect cu bani europeni pe care municipalitatea turdeană ar vrea să îi atragă pe următorul exercițiu financiar, conform Actual de Cluj.

Cât de greu se ajunge în restaurantul „de nișă” al lui Alex Petricean, fost concurent MasterChef: „Oamenii care au venit și-au dorit experiența asta. E și o formă de selecție a clienților”. Republica Antreprenorilor. O ciorbă cu perișoare și o varză călită cu carne de porc, așa cum îi pregătea bunicul. Acestea au fost primele două feluri de mâncare pe care Alex Petricean le-a gătit în urmă cu 8 ani, într-o bucătărie din Bruxelles, unde se afla pentru un MBA. Sătul de mâncarea de acolo, și-a făcut rost de ingredientele necesare, dictate de mama prin telefon, și s-a apucat de gătit, notează Republica.