Poliţistul care a ajutat o femeie să obţină permisul auto, după ce a făcut sex cu ea. „Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!“ Doi poliţişti din Neamţ şi doi instructori auto din Covasna au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare într-un proces privitor la şpăgi pretinse la examenele auto. Un subofiţer a ajutat o candidată să obţină permisul ilegal, după ce a avut relaţii intime cu ea. Magistraţii de la Tribunalul Covasna s-au pronunţat, pe 4 februarie 2020, în aşa numitul dosar „Sex şi mită la Permise“, în care doi poliţişti din Neamţ au fost acuzaţi că primeau bani şi alte avantaje de la aspiranţii la şoferie, unul dintrei ei obţinând favoruri sexuale în schimbul promovării unei candidate, potrivit Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

​Turism în Delta Dunării: 80% din traseele turistice sunt colmatate, 20% din canale, închise. Aproape 80% din traseele turistice din Deltă sunt colmatate, 20% din canale sunt închise, iar operatorii turistici speră să găsească modalităţi de a atrage fonduri din profiturile producătorilor agricoli pentru întreţinerea canalelor din rezervaţie. Turismul în Deltă depinde de nivelul apei, care permite accesul ambarcaţiunilor pe canale, iar unii operatori afirmă că Dunărea înregistrează în această perioadă printre cele mai scăzute cote din ultimii zece ani, conform Newsweek.

Timișoara a plătit 800.000 de lei pentru deszăpezire, deși în oraș nu a nins. Orașul Timișoara a plătit, în ianuarie, circa 165.000 euro – aproape 800.000 de lei – pentru servicii de deszăpezire. Asta într-o lună în care în oraș nu a nins, ci doar a fulguit de două ori. Jurnaliștii de la renasterea.ro l-au sunat pe directorul firmei de deszăpezire, care a confirmat suma, însă a punctat că a fost vorba de acțiuni de combatere a poleiului, scrie Libertatea.

O rușine pentru Germania. În premieră, voturile AfD sunt decisive pentru alegerea unui premier de land. Un tabu încălcat, care arată cât de adânci sunt fisurile în barajele împotriva ascensiunii dreptei, crede Ines Pohl. În urmă cu exact o săptămână, la 29 ianuarie 2020, Bundestagul german a comemorat victimele Holocaustului. Ocazia a fost eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz în urmă cu 75 de ani. Într-un discurs, președintele Israelului Rivlin le-a cerut germanilor la Berlin să nu uite niciodată, notează Deutsche Welle.

CTP, după căderea Guvernului Orban: „O înfrângere zdrobitoare, a fost wrestling în Parlament”. O înfrângere la scor a Guvernului Orban, a PNL și nu în ultimă instanță, a președintelui Iohannis. Pentru că oricât ar încerca Ludovic Orban să prezinte acum lucrurile ca și cum ar fi fost calculate dinainte, să mergem spre anticipate, totul e sub control, noi suntem curajoși. Nu, nu este așa, o înfrângere zdrobitoare este o înfrângere în ochii publicului, spectatorilor și telespectatorilor a meciului de wrestling pe care l-am văzut în Parlament astăzi, a spus CTP pentru Știrile Protv.

Un mesaj pentru Victor Ponta după atacul incalificabil din Parlament: alcoolismul se tratează, lichelismul nu. Incalificabil atacul lui Victor Ponta. Un om care merge să se trateze la o clinică de dezalcoolizare - indiferent cine este nu este nici de atacat și nici de condamnat - înseamnă că e conștient că are o problemă, o identifică, o recunoaște și-i caută o rezolvare. Problema e că - în cazul său, al lui Victor Ponta- lichelismul nu se tratează. Nici cu bani la privat, nici la stat, nici cu milioanele prietenului său Sebi Ghiță, scrie Republica.

Promovări la limita legii: Revista de Chimie, trambulina profesorilor de la UMF Iaşi. Nume cunoscute ale medicinei ieşene şi-au făcut norma de articole ISI publicând în Revista de Chimie, Revista de Materiale Plastice sau Revista de Cercetare şi Intervenţie Socială. Revistele ar trebui să fie din „domeniul postului pentru care candidează“. Comisia Ştiinţifică a UMF a validat, totuşi, aceste lucrări.

Tăriceanu, iritat de întrebarea privind susținerea lui Remus Pricopie. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că se va consulta cu colegii din conducerea partidului, înainte de a lua o decizie cu privire la susținerea unei propuneri pentru funcția de premier, după ce Guvernul Orban a fost demis. Analistul politic Cristian Pîrvulescu a declarat că semnăturile pentru desemnarea unui premier PSD - Pro România depind de Călin Popescu Tăriceanu și ALDE, relatează Digi24.

Cum a abuzat Orban de Constituție? Constituția României le dă voie guvernelor să abuzeze de ordonanțele de urgență, la fel cum îi permite și președintelui să abuzeze de prerogativa de a desemna prim-ministrul pe care și-l dorește, putând să refuze o propunere, chiar dacă aceasta vine din partea unei majorități, dacă nu e vorba despre un partid care să aibă 50% +1 din fotoliile parlamentare, scrie Europa Liberă.