"Copiii romi vânduți ai României". O bandă criminală din localitatea Țăndărei a traficat mii de copii romi în occident, obligându-i să cerșească și să fure. Cotidianul Neue Zürcher Zeitung (NZZ) a publicat o investigație amplă a jurnalistei Ani Sandu. La Țăndărei, ”Titi” este autoritatea supremă. Oamenii se tem de bărbatul de 66 de ani, pe numele real Constantin Radu. Dar acesta și-a extins influența mult peste granițele localității din județul Ialomița. În mai toată Europa. Autoritățile britanice și române încearcă de aproximativ 10 ani să oprească activitățile criminale ale uneia dintre cele mai mari bande de traficanți de copii din Europa, condusă de Titi. De fapt, mai mult cele britanice. Mii de copii romi au fost traficați în occident de către clanul din Țăndărei și obligați să desfășoare activități criminale. Cu toate acestea, realitatea tristă este că mulți membri ai clanului mafiot sunt încă liberi, relatează DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Programul de 7.000 de vouchere pentru persoanele cu dizabilităţi, la patru luni de la start: 34 de cereri în toată ţara, doar 12 aprobate Libertatea a prezentat, recent, cazul unui băiat de 18 ani, fără un picior, care se luptă cu birocraţia pentru a beneficia de un voucher pentru proteză. La patru luni de la demararea unui program național prin care se pun la dispoziție 7.000 de vouchere pentru cei care au nevoie, statul a primit doar 34 de cereri, dintre care a aprobat 12. Programul Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii pentru persoanele cu dizabilităţi a fost lansat în octombrie anul trecut şi are o durată de 36 de luni. Este cofinanţat cu fonduri europene. Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANPDCA), instituţia care se ocupă de derularea programului, anunţa în toamnă, pe site-ul oficial, că „7.000 de vouchere sunt disponibile pentru achiziţionarea de tehnologie asistivă”, notează Libertatea.

Mai bine cu capul în gard, decât să împărțim puterea. Dacă aș fi propagandist PSD, aș striga că schimbarea regulilor cu puțin înainte de meci este inadmisibilă. Ce dacă acum un an era foarte admisibilă pentru PSD, viața merge înainte!... Dacă aș fi propagandist PNL, aș spune că peste 1 milion de oameni sunt împiedicați să-și exercite votul de actualul sistem electoral, deci schimbarea e musai. Mai ales că mulți din milionul ăsta votează cu PNL, nu cu PSD!... Dacă aș fi propagandist USR, aș vorbi azi de roșu, mâine de galben, ca un papagal cu ochelari de cal, potrivit Republica.

Am vorbit cu Vlad Voiculescu despre cum își face campanie electorală pe Tinder. Au fost peste 70 de match-uri. Săptămâna trecută, de Valentine's Day, pe Tinder a apărut fostul ministru tehnocrat al Finanțelor și apoi al Sănătății. Profil: Vlad Voiculescu, 36 de ani și o fotografie de candidat la Primăria București, din partea PLUS, la alegerile de anul acesta. Descriere: „Dragostea nu se sărbătorește doar cu partenerul de viață. Propun să ne manifestăm iubirea pentru orașul în care locuim.” Iar reacțiile nu au întârziat să apară. Presa de scandal s-a isterizat: „penibil”, „lamentabil”. În funcție de bulă, Internetul l-a ironizat sau l-a apreciat: „șmecher”, scrie Vice.ro.

Fosta șefă ANES, cunoscută pentru „femeia motostivuitor”, recuperată de Spitalul Universitar. Grațiela Drăghici, fosta șefă a ANES, cunoscută în spațiul public mai ales după ce s-a întrebat într-un interviu de ce o femeie nu poate fi motostivuitor, și-a reluat postul la Spitalul Universitar imediat după demisia din funcția de secretar de stat, după schimbarea Guvernului. Unul din proiectele cu care s-a lăudat, cel privind Centrul-pilot pentru situațiile de viol, creat în colaborare între Agenția Națională Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați (ANES), Spitalul Universitar și Institutul de Medicină Legală, nu a ajutat, de fapt, nici o victimă. Din sursele Newsweek România, aceasta este medic primar ginecolog la Ambulatoriu. Un medic primar fără gradație are salariul de bază de 12.500 de lei, potrivit Legii-cadru nr.153 din iunie 2017.

Audieri de 7 ore in dosarul Belina: Cum a fost modificata geografia Romaniei pentru ca Dragnea sa pescuiasca linistit pe insula. Tribunalul Bucuresti a continuat, marti, audierea a sase martori, in dosarul Belina, caz in care este judecat fostul vicepremier Sevil Shhaideh. Doi specialisti au explicat instantei ca insula Belina si bratul Pavel sunt parte din albia minora a Dunarii, una dintre intrebarile cheie ale acestui dosar. O sedinta care a durat aproape 7 ore si care a fost intrerupta de doua ori. Una din pauze a fost ceruta chiar de avocata Flavia Teodosiu, care o reprezinta pe Sevil Shhaideh in acest caz, deoarece avea un alt proces intr-o sala alaturata, in care-l apara pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, conform Ziare.com.

Marcel Ciolacu, întrebat dacă Iliescu este președinte de onoare al PSD: Nu înțeleg fondul problemei. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, la finalul Comitetului Executiv, că, din câte știe, Ion Iliescu nu este președinte de onoare al partidului, deși fostul președinte al țării apare cu această funcție pe site-ul PSD. Întrebat de un jurnalist dacă Ion Iliescu este președinte de onoare al PSD, Marcel Ciolacu a spus: „Din câte știu, nu”. Când ziaristul a insistat și i-a spus că Iliescu apare astfel menționat pe site-ul PSD, Ciolacu a răspuns că nu aceasta este prioritatea lui. Întrebat, de asemenea, dacă Ion Iliescu își va păstra această calitate după congresul partidului, Marcel Ciolacu a spus că nu înțelege „fondul problemei”, arată Digi24.