Comunismul este mai important decât viețile oamenilor. De ce nu a oprit China noul coronavirus. Cotidianul „The New York Times” a pus cap la cap informațiile despre debutul epidemiei cu noul coronavirus. A ieșit la iveală un tablou terifiant. ”Autoritățile chineze au pus secretomania și ordinea socială mai presus de sănătatea oamenilor. În loc să confrunte virusul cu transparență, au preferat să nu alarmeze populația și să-i pună pe liderii Partidului Comunist într-o postură proastă”, a scris NYT, potrivit Newsweek.
Cum se poate răspândi COVID-19 în toată lumea. Cele 4 scenarii ale experților. În doar două luni, noul virus s-a propagat exponenţial, iar în acest moment foarte multe state sunt în stare de urgenţă. Justificat, o lume întreagă se întreabă când se va termina coşmarul. Specialiştii americani, de pildă, au cercetat pentru Washington Post, 4 scenarii de răspândire a virusului, în funcţie de măsurile adoptate de autorităţi. Este matematică pură, nu profeţie, spun experţii în sănătate publică. Şi tot ei spun că principala soluţie de a împiedica răspândirea rapidă a bolii este distanţarea socială, adică limitarea drastică a contactelor dintre oameni, notează Știrile Protv.
O studentă de la UAIC Iaşi, care a fost la cursuri, confirmată cu coronavirus. O studentă din anul al II-lea de la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care ar fi fost în ultimele zile la facultate la cursuri - inainte de suspendarea acestora -, a fost depistată pozitiv cu coronavirus, susţin surse oficiale pentru Ziarul de Iași. Coordonatorul activității didactice de la facultate în momentul de față ia legătura cu toți cei cu care ar fi putut intra în legătură tânăra, cu recomandarea să se autoizoleze la domiciliu. Din primele informaţii, DSP Iaşi ar fi sunat medicul de familie din campus și l-ar fi anunțat, după ce testul a fost pozitiv.
Coronavirus. România între optimism și nepăsare. Președintele României, Klaus Iohannis a descris marți, 17 martie, cumva optimist, evoluția epidemiei de coronavirus, explicând că românii infectați fie nu au simptome deloc, fie au simptome foarte ușoare și că 19 persoane s-au vindecat deja. Face parte din tradiția oficialilor autohtoni să fie prezentată mai degrabă partea plină a paharului, decât cea goală. De pildă, profesorul Adrian Sterinu-Cercel, șeful Institutului de Boli Infecțioase insista până în urmă cu două săptămâni că noul virus ar fi „de 10 ori mai slab decât virusul gripal obișnuit”, scrie Europa Liberă.