Trei suceveni, între care un fost poliţist, au declarat pentru „Adevărul” că au plătit „atenţii” de 100 de lei ca să ridice cadavrele rudelor de la morga Spitalului Suceava, după ce li s-a spus că „aşa se face”.

Spitalul din SuceavaFoto: Google Street View

Tatăl lui Vasile Costeniuc, fost poliţist timp de 25 de ani, a murit în spitalul din Suceava. Luni, fostul poliţist s-a dus la morga unităţii medicale să ridice cadavrul, împreună cu fratele său şi şoferul unei firme care se ocupă de înmormântări:

  • „Cât stăteam acolo, eram cu şoferul de la firma de pompe funebre. Şi mi-a spus că ce se întâmplă, nu dăm nimic? L-am întrebat pe şofer şi mi-a spus că trebuie să dau 100 de lei. I-am spus fratelui meu să-mi dea 100 de lei, gândindu-mă că intră în banii de spălat. Vă daţi seama, cu mortul acolo. Scoate o cutie de pantofi neagră şi am pus 100 de lei”.

Întrebat de adevărul.ro dacă banii nu au fost luaţi de angajatul de la firma privată, fostul poliţist a spus că a văzut cutia în morgă. „Cutia a rămas acolo. Doamna asistentă a luat banii”, spune el, acuzând și faptul că nu a putut să recupereze telefonul tatălui său.

Un alt sucevean, Lucian Ciobanu, relatează o întâmplare similară, după decesul mamei sale.

  • „Ni s-a spus că aşa se pune. Vă daţi seama că-n momentele acelea nu ne-am opus. Ne-am certat atunci când au refuzat să ne dea cerceii, portofelul şi telefonul mamei. Le-am primit după ce am insistat să ni le aducă”

A treia mărturie îi aparține lui Mircea Burescu:

  • „Mi s-a cerut fără pic de empatie să "las ceva" şi pentru ei”.

Citește articolul integral pe adevărul.ro