Un sondaj “independent”, adica realizat de un institut de cercetare fara sa existe o comanda din partea unui partid, ii plaseaza pe primele locuri in preferintele bucurestenilor pe Liviu Negoita(PDL), Sorin Oprescu(PSD) si Silviu Prigoana, care nu s-a inscris inca in nicio formatiune politica.

Victor Ponta este creditat cu procente bune din intentia de vot, ceea ce intareste pozitia principalului partid de opozitie in cursa pentru Primaria Generala. Sondajul a fost realizat de un institut de cercetare mai putin cunoscut, care spera ca, odata confirmata prognoza, sa se impuna pe piata. Astfel ar creste credibilitatea datelor, ”nealterate” de colaborari anterioare cu partidele politice, asa cum se reproseaza institutelor traditionale de sondare.

Centrul de studii socio-comportamentale Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu, sustine ca datele vor fi validate la alegeri. Potrivit cercetarii, realizate intre 25 ianuarie-17 februarie 2008, pe un esantion de 1150 de bucuresteni, actualul primar general ar mai fi votat de 5 la suta dintre alegatori.

Cel mai bine plasat este Liviu Negoita, cu 19 la suta dintre intentiile de vot. Pe loc ul al doilea urca Sorin Oprescu, cu 16 procente, iar pe trei, cu 14 procente, se plaseaza Silviu Prigoana, celebrul proprietar al unei firme de salubritate din Capitala.

Gardianul