Inginerie mai mult decat suspecta „bifata” recent de presedintele AVAS, Teodor Atanasiu: ca un veritabil nabab pe banii publici, acesta a cadorisit, cu un consistent ajutor de stat, o societate care, din vara anului trecut, nu mai are nici un fel de patrimoniu!

Beneficiara acestei generozitati este SC Roman SA Brasov, privatizata ca parc industrial la finele lui 2003 si intrata apoi, la scurt timp, in stapanirea miliardarului brasovean Ioan Neculaie, printr-o tranzactie declarata frauduloasa si anulata deja de doua instante judecatoresti, Tribunalul si Curtea de Apel Alba Iulia.

In pericol sa ramana fara „agoniseala” de la Roman SA, magnatul Neculaie a vandut vara trecuta intreg patrimoniul societatii – peste 26 de hectare de hale de productie, depozite, cladiri administrative etc., plus circa 38 de hectare de teren – firmei sale SC Autocamioane si Autobuze A.B. SA, anume infiintata in acest scop.

Pretul negustoriei – doar 31,8 milioane de lei noi, si acestia platibili abia incepand din martie 2008, in rate trimestriale de cate 100.000 de lei! Cu toate acestea, in septembrie anul trecut, la nici doua luni dupa ce ramasese fara toate bunurile sale, Roman SA a primit de la mai-marele AVAS un consistent ajutor de stat destinat... „viabilizarii activitatii”, dupa cum sta scris in „Conventia” nr. P/6957/24.09.2007, incheiata pe baza Hotararii Colegiului Director al AVAS nr. 37/21.08.2007 si semnata de Teodor Atanasiu si Ioan Neculaie!

Gandul