Cum a motivat instanța eliberarea condiționată a bărbatului condamnat pe viață pentru cinci crime, care vineri a incendiat o fată de 17 ani: „Și-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale...”

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 14 iunie 2020, 20:24 Revista Presei | Subiectele Zilei


Sala de judecata
Foto: Pixabay.com
Ion Turnagiu (46 de ani), cel care a incendiat o tânără în vârstă de 17 ani după ce aceasta a depus o plângere la poliţie pentru viol, a fost eliberat condiţionat din închisoare în mai anul trecut, după ce Tribunalul Mehedinţi a considerat că acesta îndeplineşte condiţiile de liberare, chiar dacă fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru cinci crime, pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani, relatează ziarul Adevărul.

Turnagiu a ieşit din închisoare în 10 mai 2019, după ce un complet de judecată al Tribunalului Mehedinţi a constatat că a îndeplinit fracţia obligatorie pentru a fi liberat condiţionat şi ar fi oferit suficiente motive de îndreptare şi reintegrare socială în perioada cât a stat după gratii.

Cu o lună înainte însă, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins cererea de eliberare condiţionată, fixând ca nou termen la care putea să înainteze o altă solicitare în acest sens după data de 18 noiembrie 2019.

Cum a motivat Tribunalul Mehedinţi decizia de eliberare a criminalului:
 • „A îndeplinit recomandările de participare la programele şi activităţile de reintegrare socială şi a participat la activităţi lucrative, obţinând 215 zile câştig. În cauza de faţă, în raport de cerinţele prev. de art. 59 C .p., se reţine că judecătorul fondului nu a apreciat în mod corect, raportat la actele şi lucrările dosarului, că la acest moment nu sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de lege şi nu se impune liberarea condiţionată a condamnatului. Astfel, instanţa de control judiciar apreciază că persoana condamnată a depus eforturi susţinute pentru a demonstra îndreptarea sa, raportat la faptul că, fiind sancţionat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă şi un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancţiuni”, se precizează în motivarea instanţei.
 • „Nu lipsit de relevanţă este şi faptul că acest contestator a fost propus pentru liberare condiţionată cu unanimitate de voturi, la a noua analiză, pedeapsa fiind executată în regim deschis. Astfel, instanţa de control judiciar apreciază că perioada executată a fost suficientă pentru reeducarea condamnatului T. I. şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare şi-a format şi consolidat o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite în cazul său”, se mai susţine în hotărâre.
De ce a respins Judecătoria Drobeta Turnu Severin liberarea condiţionată:
 • Instanţa de fond, în schimb, a apreciat că simpla împrejurare că deţinutul s-a comportat normal în mediul penitenciarului şi că a executat fracţia minimă din pedeapsă „nu înseamnă automat şi îndreptarea sa, deoarece în caz contrar orice deţinut ce execută fracţia minimă ar trebui liberat condiţionat automat dacă nu a avut abateri disciplinare” şi, ”prin raportare şi la natura şi gravitatea faptei pentru care a fost condamnat, petentul trebuia să aducă dovezi temeinice de îndreptare”.
 • „Deşi a început executarea pedepsei la data de 27.11.1993, persoana condamnată s-a preocupat pentru a se evidenţia în mod constant abia începând cu anul 2014, astfel că s-a apreciat că recompensele acordate până în acest moment nu fac dovada unei adevărate îndreptări a condamnatului, ci reprezintă un simulacru pentru obţinerea mai grabnică a liberării condiţionate. Petentul condamnat a participat la activităţi lucrative şi a obţinut 215 zile câştig prin muncă, dintr-un total de 7.305 zile pe care le-ar fi putut astfel obţine. Neîndeplinirea condiţiei privitoare la stăruinţa în muncă dovedeşte faptul că pedeapsa nu şi-a atins scopul”, arăta Judecătoria Drobeta Turnu Severin în hotărârea din 4 aprilie 2019, prin care respingea liberarea condiţionată.

Adevărul mai scrie că, după eliberarea condiţionată, bărbatul a ajuns să lucreze cu ziua şi a devenit prieten cu tatăl fetei pe care a incendiat-o. Şi-a deschis un cont pe Facebook, pe care a postat mai multe fotografii din ţară şi din Olanda, precum şi o serie de mesaje ciudate. Cu o zi înainte de a o incendia pe tânăra de 17 ani, el a înregistrat un video cu un ciudat mesaj de adio: „Va mulţumesc tuturor şi bunul Dumnezeu să le dea la toţi de acum înainte după inima şi sufletul nostru. Va iubesc, adio!”.


Tatăl tinerei incendiate: „Eram prieten cu el, a fost cu mine la muncă în Olanda / Mă suna fata: Tati, ce fac cu ăsta, că uite...”Tatăl tinerei incendiate în Mehedinți de bărbatul condamnat pentru cinci crime spune, într-o declarație pentru postul Digi24, că agresorul era prietenul lui, fuseseră împreună pentru scurt timp la muncă în Olanda. Tatăl fetei recunoaște că recidivistul, odată revenit în țară, a hărțuit-o pe fata lui pe Facebook.

Ce spune tatăl fetei incendiate:
 • A plecat și, uite, a făcut belele. A fost și el cu mine aici la muncă și a plecat. A stat patru zile și a plecat. Eram prieteni de familie. El nu a avut familie, eu am avut familie, el nu a avut. El a fost un fost pușcăriaș.
 • (Îl cunoșteam) de un an, nici un an. În general se comporta foarte bine, am fost prieten cu el, ne-am împrietenit. A venit pe la mine, l-am pus la masă, am mâncat, am făcut... Vă dați seama, am venit cu el în Olanda.
 • Nu a avut nicio relație (cu fiica sa -n.r.). Fiica mea are 17 ani, el are 46, vă gândiți și dumneavoastră că este ceva diferență. Și dacă ar fi avut relație, nu voiam eu să aibă relație.
 • O tot suna pe fată. El a avut două conturi de Facebook și o suna pe fată. Mă suna fata: "Băi, tati, ce fac cu ăsta, că uite, mă sună să mă duc la el și nu știu ce". A mai fost altă chestie, că el a luat o mașină de la cineva și i-a luat ăla și mașina și nu știu ce. El a căutat să se răzbune pe fiica mea că l-a dus la Poliție. La anii ăștia de pușcărie nu trebuia dat drumul, așa lege este la noi în România.

O fată de 17 ani din localitatea Dârvari, județul Mehedinți, a fost incendiată, vineri seară, de un bărbat care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Tânăra e în stare critică, având arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

Agresorul, condamnat la închisoare pe viață și eliberat condiționat, a fost reținut de polițiști. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui, pentru viol și agresiune, iar bărbatul a vrut să se răzbune. A aruncat benzină peste ea și i-a dat foc.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24072 vizualizari

 • +66 (68 voturi)    
  Justitia e putreda (Duminică, 14 iunie 2020, 20:53)

  TheRealGicaContra [utilizator]

  Din pacate acesta este inca un exemplu ca justitia din Romania nu functioneaza. Judecatorii sunt mai presus de lege si nu raspund pentru greselile lor, deliberate sau nu. Sunt enorm de multe decizii ale instantelor care se bat cap in cap. Ajungi la Curtea de Apel si decizia este finala, desi in instanta precedenta a fost total opusa. Mori cu dreptatea in mana. E timpul pentru o reforma adevarata in justitie, care sa readuca onorabilitatea acestei profesii care nu demult era extrem de respectata.
  • -2 (14 voturi)    
   deci NU 'retelele sociale' au fost problema (Duminică, 14 iunie 2020, 22:09)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   asta cu retelele sociale care sunt tot timpul date ca exmplu negativ si bagate in fata pt orice se intampla rau cuiva e de fapt o minciuna folosita des de feministi ca de fapt despre asta e vorba.
  • -7 (23 voturi)    
   Nu ma asteptam la asta (Duminică, 14 iunie 2020, 22:15)

   robyzs [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   Nu ma asteptam la astfel de evenimente cu PNL la Guvernare si cu un presedinte ca Iohannis care se intitula Protectorul si Garantul Justiției.

   Ce măsuri a luat PNL in cele 6 luni de la guvernare ca sa reducă impactul legilor date de Tudorel Toader si PSD?

   Cum a pedepsit PNL polițiștii care nu au luat masuri de protejare a victimei care a depus plangere impotriva unui puscarias criminal recent eliberat?

   Ce planuri are PNL ca sa nu se mai intample astfel de fapte?

   Macar in an electoral Guvernul si Parlamentul sa-si faca treaba.
  • +4 (6 voturi)    
   eh (Duminică, 14 iunie 2020, 23:09)

   DoroDoro [anonim] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   Si ai fost pro legii raspunderii magistratilor sau ...?
   • +1 (1 vot)    
    nu rezolva nimic legea aia (Luni, 15 iunie 2020, 16:14)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui DoroDoro

    in acest caz...

    legea e proasta pentru ac permine eliberarea conditionata in acest caz!
  • -6 (18 voturi)    
   daca conducea Augustin Lazar (Luni, 15 iunie 2020, 0:11)

   Je__ [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   commitetul de eliberari, asa ceva nu se intampla


   Va rog sa desfiintati SIIJ !
  • +3 (9 voturi)    
   ,,, (Luni, 15 iunie 2020, 0:40)

   uxh75588 [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   Justitia trebuie sa aplici legile facute de parlament, pds, alde, etc
  • +2 (2 voturi)    
   gresesti (Luni, 15 iunie 2020, 16:13)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   judecatorul nu a gresit!
   probabil putea refuza eliberarea, dar dpdv legal nu a gresit! moral poate a gresit, dar nu e vina lui cea principala. ala oricum cerea eliberare conditionata pana i se dadea!

   legea este de kkt!

   dar hai sa continuam sa dam vina pe justitie, nu pe parlament, care face legile!

   o sa ne revenim la sf. asteapta!
 • +44 (58 voturi)    
  Justitie (Duminică, 14 iunie 2020, 20:55)

  gigifisiune [utilizator]

  Justitie alde, psd, tudorel toader. Nimic mai mult, nimic mai putin. Fara texte de sute de cuvinte, fara romane.
  • +16 (22 voturi)    
   Tudorel Toader si UAIC Iasi (Duminică, 14 iunie 2020, 21:49)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui gigifisiune

   Tudorel Toader este la al doilea mandat ca rector la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi unde profesorii de la UAIC l-au votat din nou desi stiau ca Tudorel Toader a eliberat violatori si criminali la ordinul puscariasului Liviu Dragnea.

   PSD, ALDE si UDMR au votat legile justitiei noaptea ca hotii iar Renate Weber adica Avocatul Poporului se sesizeaza doar cand ii este amenintata Pensia Speciala.

   Au trecut 5 ani de la Colectiv si Craiova nu are un spital pentru arsi, bine ca Olguta Vasilescu Manda si PSD Olt au construit un Stadion unde acum creste iarba.
 • +83 (85 voturi)    
  am si eu... (Duminică, 14 iunie 2020, 21:00)

  Laurentiu78 [utilizator]

  o intrebare retorica...

  Ce tara e aia care dupa cinci crime iti mai da drumul?!...indiferent de comportament?!...CINCI CRIME!!!
  • +24 (26 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 22:11)

   [anonim] i-a raspuns lui Laurentiu78

  • +13 (17 voturi)    
   ! (Duminică, 14 iunie 2020, 22:33)

   chiuaua [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   Tara de rahat ?
  • -2 (12 voturi)    
   Norvegia (Duminică, 14 iunie 2020, 23:01)

   independentu [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   Maximul pedepsei pe care poti s-o executi de de 21 de ani.
   Inclusiv pentru Breivik, care a ucis 77.
   • +11 (11 voturi)    
    . (Luni, 15 iunie 2020, 8:10)

    sep [utilizator] i-a raspuns lui independentu

    ”Maximul pedepsei pe care poti s-o executi de de 21 de ani. Inclusiv pentru Breivik, care a ucis 77.”

    Însă în Norvegia dacă ești considerat un pericol pentru public, au dreptul să te țină în închisoare cât consideră ei că e nevoie.

    ”He was sentenced to 21 years in prison, in a form of preventive detention that required a minimum of 10 years incarceration and the possibility of one or more extensions for as long as he is deemed a danger to society.”
   • +7 (7 voturi)    
    stai sa vezi... (Luni, 15 iunie 2020, 9:06)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui independentu

    Ca brevik a fost nemultumit de conditiile din inchisoare...

    Bre, pentru dansul ca si pentru al nostru pedeapsa cu moartea este cea mai potrivita - imi pare rau si ca sa indulccesc amararul poate inchisoare pe viata.

    Nu se poate asa ceva!
  • +18 (24 voturi)    
   cum ce tara? (Duminică, 14 iunie 2020, 23:21)

   doejohn [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   Tara lui Dragnea!
  • +22 (22 voturi)    
   Simplu: Romania (Luni, 15 iunie 2020, 1:17)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   Poate imi explica si mie cineva ce reintegrare si recunoastere d evalori sociale poate avea un criminal, pedofil sau violator.

   Desi, au fost cazuri unde pedofili au primit munca in slujba comuitatii pe langa scoli, deci nu ma mira nimic despre Romania.

   Nu America e tara tuturor posibilitatilor, ci Romania. De la faptul ca CCR care ia pensii speciale decide cap ensiile speciale sunt constitutionale, pana la Ghita care e in comisia de supraveghere SRI si a carui firma ia contracte de la SRI pe banda rulanta pana la infractori care ies pe ochi frumosi. Doamnelor si domnilor, va prezint Romania.

   Cat despre cei carora le place sa arate capra moarta din gradina altor tari, ce-ar fi sa va vedeti de tara voastra intai, iar abia dupa ce se rezolva la noi sa aratati cu degetul alte tari? E ceva de bun simt. Asta daca il aveti, desigur.
  • +10 (10 voturi)    
   .. este aia in care ... (Luni, 15 iunie 2020, 7:23)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   ... dupa 20 de ani de socialism shi 25 de ceushism au fost judcatzi 2 tortzionari : Visinescu shi Ficior .
  • +2 (2 voturi)    
   asa e legea (Luni, 15 iunie 2020, 16:14)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   sa-i multumesti lui ioardache!
 • +49 (49 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 21:01)

  [anonim]

 • +52 (56 voturi)    
  Super judecatori ! (Duminică, 14 iunie 2020, 21:09)

  Idealistu [utilizator]

  Pensie speciala, pentru munca plina de privatiuni. Niste dobitoci criminali au folosit o lege criminala.
  Domni /doamnele care au hotarat eliberare acestui psihopat, ar trebui dati afara din magistratura. Justia lu' peste si PSD.
 • +50 (50 voturi)    
  CSM cum comentează? (Duminică, 14 iunie 2020, 21:09)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Că judecătorii elibereaza pe banda rulanta criminalii?
  Rudotel a eliberat multi, multi infractori dar asa sentința e strigătoare la cer.
  Cum să eliberezi un criminal cu 5 crime la activ?
  Dar oare Poliția de acolo e Albă ca Zăpada?
  Zona aia, MH--TM-AR, e o zona cu potential infractional ridicat din cauza de trafic de frontiera dar aici Politia trebuie sa fie mai vigilență.

  Atunci cand acolo un politist a fost ucis de un criminal, Politia s-a mobilizat si l-a capturat pe ucigas.

  Nenorocitul asta care omorâse 5 oameni trebuia urmarit si la plangerea penala a fetei Politia trebuia sa-l ridice.
  Era un pericol social.
  Nu era un necunoscut pentru Politie.

  Dar poate o sa aflăm ca procurorul nu a emis mandatul de arestare pentru nu stiu ce motiv.

  Cred ca va fi Caracal 2.
 • +50 (52 voturi)    
  justitie imbecila (Duminică, 14 iunie 2020, 21:22)

  Mariamoto [utilizator]

  Ca in romania nu mai este nicaieri!! sunteti varza judecatorilor! rusine!!! imi este rusine cu voi!!
 • +31 (35 voturi)    
  O tragedie (Duminică, 14 iunie 2020, 21:26)

  floarealbastra [utilizator]

  Care arata Inca o data cat de putin conteaza omul si cat de mult hartiile. Ar fi trebuit sa scrieti cate persoane au contribuit la aceasta tragedie in care cel care a vrut sa ajute in mod real- tatal fetei - a devenit victima.
 • +50 (52 voturi)    
  Lol (Duminică, 14 iunie 2020, 21:27)

  mitg [utilizator]

  "raportat la faptul că, fiind sancţionat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă şi un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancţiuni"

  Sa ni se prezinte imediat ce judecator a reusit sa debiteze asa ceva, si apoi sa-i facem un RMN la cap sa vedem cat de gol este.
  • +12 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 21:58)

   [anonim] i-a raspuns lui mitg

 • -14 (32 voturi)    
  alo (Duminică, 14 iunie 2020, 21:30)

  cucuveauamov [utilizator]

  ce d. Predoiu?
 • +11 (41 voturi)    
  Hmm (Duminică, 14 iunie 2020, 21:44)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Culmea cum in multe se implica BOR, dar la astfel de probleme, nu si-a batut capul niciodata.
  • -8 (14 voturi)    
   Subiect (Duminică, 14 iunie 2020, 22:57)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Nici un subiect fara BOR bagat in ciorba. Chiar nu aveti un simt al penibilului ?
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 21:59)

  [anonim]

 • +18 (18 voturi)    
  justitia romaneasca e retarda (Duminică, 14 iunie 2020, 22:10)

  Fu Leng [utilizator]

  Cum bah sa declare senin ca un killer in serie s-a tranformat in ingerash dupa cativa ani de parnaie?!!!!
 • +14 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 22:22)

  [anonim]

 • +19 (19 voturi)    
  Evident (Duminică, 14 iunie 2020, 22:23)

  Kepler [utilizator]

  ca astfel de indivizi, vorbim de criminali eliberati inainte de termen sint un mare pericol pt societate. La primul denunt, ar trebui imediat retinuti pt a executa cel putin toata perioada.
  Si cum s-a spus aici: cazul acesta demonstreaza odata in plus ca nu se poate elibera un criminal multiplu, chiar daca are un comportament exemplar.
 • +14 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 22:32)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 iunie 2020, 13:32)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +15 (15 voturi)    
  5 crime... Si de erau parlamentari ori judecatori? (Duminică, 14 iunie 2020, 22:34)

  V. Istina [utilizator]

  Oare il mai lasau liber?

  pe de alta parte...daca unuia ii ajunge cutitul la os si incepe sa omoare politicieni ori judecatori care au distrus justitia... se pare ca, teoretic cel putin, nu va sta mult in puscarie.

  Legi facute pentru hoti si talhari, legi care ucid, si nu metaforic. Judecatori nepasatori ori incompetenti, care ucid, prin nepasare aroganta si oboseala sictirita.

  Sa mearga la biata fata sa-i explice ca ticalosul asta cu 5 vieti luate totusi "şi-a format şi consolidat o atitudine corectă faţă de valorile sociale"...
 • +11 (15 voturi)    
  Trebuie data afara magistrates din Mehedinti!! (Duminică, 14 iunie 2020, 22:35)

  pakla [utilizator]

  Lasa-ti hotii sa elibereze alti hoti!!
  Omul acela avea locul in puscarie iar ei lau eliberat , Adica de crima umana !

  Toti cate au votat pentru eliberearea criminalului trebuiesc dati afara din magistratura , si revocarea licentelor de magistrati ca niciodata sa nu mai lucreze in domeniu !! Incapable, nu stiu sa discearna nimic , criminalul a fost cuminte tocmai deaia ca sa il elibereze prosti !

  Demisia Ministrului de justitie !!!
 • +23 (25 voturi)    
  Pensie specială corectă (Duminică, 14 iunie 2020, 22:37)

  MG [utilizator]

  trebuia să fie fata respectivului judecător, care a considerat că 5 crime nu sunt de ajuns..
 • +7 (11 voturi)    
  Democratie zero (Duminică, 14 iunie 2020, 22:39)

  Vlad-I [utilizator]

  In europa se joaca teatrul democratiei, poporul nu are un cuvant de spus. Asa se ajunge ca elitele sa cenzureze poporul pana si pe internet. Pai, daca poporul ar fi suveran , nimeni n-ar indrazni sa-l cenzureze la el acasa.
 • +20 (20 voturi)    
  ok (Duminică, 14 iunie 2020, 23:24)

  gopo2016 [utilizator]

  acum judecatori sa fie trasi la raspundere pt aceasta eliberare, tatal ar trebui sa ii dea in judecata pt ca au fost complici la omor ce bani judecatorilor nu merg si cred ca au destui sa ii plateasca daune
 • +27 (27 voturi)    
  Nume prenume instanta (Duminică, 14 iunie 2020, 23:47)

  Koczka [utilizator]

  Din câte știu hotărârile judecătorești sunt publice. Nu știu de ce nu scrieți numele, prenumele judecatorilor care au decis eliberarea criminalului in serie și instanta unde lu reaza. A peste o săptămână vin alte știri cu nenorociri și lumea uita.
 • +5 (11 voturi)    
  Reintroducerea pedeapsei cu moartea (Duminică, 14 iunie 2020, 23:59)

  mmagic [utilizator]

  Monstrul asta a fost intretinut 30 de ani din banii nostrii ai contribuabilor, adica si din ai mei, dar e o mare risipa de bani, face umbra pamantului, e un criminal innascut si face numai rele. Propun folosirea pedepsei cu moartea contra acestui monstul.

  Rezultatul inchisorii este ca a fost inrait. Omul asta nu se invata minte niciodata, la 50 ani ramane un monstru pe vecie.

  Iar sa-i dam de mancare, caldura, paza, etc cand inchisorile sunt super pline? Pe cati trebuie sa mai omoare. Cat buget sa mai platim pentru el.

  Propun, un glont in capul monstrului si in 30 secunde se face dreptate.
  • -1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 iunie 2020, 13:34)

   [anonim] i-a raspuns lui mmagic

 • +19 (19 voturi)    
  Cinci crime și îi dă drumul, ok (Luni, 15 iunie 2020, 0:05)

  mr_mojo [utilizator]

  Să zicem că omul a avut o epifanie în închisoare și că e pâinea lui Dumnezeu acum.
  Dar după ce cineva aee o plângere de viol (sau tentativă) el de ce mai e în libertate fie și o secunda?
  Asta în orice țară arată că omul nu e pe drumul cel bun și că trebuie să mai stea în pușcărie să își pună ordine în gânduri. Doar că la noi...justiția e oarbă rău de tot
 • +17 (17 voturi)    
  Ati observat ca (Luni, 15 iunie 2020, 1:00)

  POMPIERUL [utilizator]

  Lichelele nu ataca fii, fiice, sotii de judecatori , procurori ...Care-i explicatia? Se dau mari la cei fara de aparare, fara protectie. Le doresc scursurilor care dau sentinte de aceeasi factura, (in favoarea criminalilor) sa aiba tot felul de experiente cu-n reabilitat ca Turnagiu.
  • -8 (14 voturi)    
   Da, dar vezi tu... (Luni, 15 iunie 2020, 5:26)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui POMPIERUL

   Vina e și a tatălui fetei. Ce i-o fi venit să se înhăiteze cu un fost pușcăriaș?! Dacă nu s-ar fi lipit de el, ăla n-avea cum să ajungă la fică-sa.

   Cu toate păcatele lor, câți magistrați se înhăitează cu criminali scăpați din pușcărie? Păi vezi? Dacă se înhăitează cu foști pușcăriași, magistrații o fac doar cu ăia ajunși la zdup pentru fraude financiare. :)
   • +3 (5 voturi)    
    si tot din cauza alora cu fraude financiare (Luni, 15 iunie 2020, 8:59)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Si a unor ministri fara sange in instalatie avem ceea ce avem acum...

    Niciodata nu trebuia sa se aprobe ceea ce s-a aprobat pentru eliberarile conditionate. Este o crima si mai mare.

    AM stima pentru dna Pruna dar si atunci si acum am urlat ca masura NU ESTE OK. doar ca trebuia sa mearga cineva sa discute la Bruxelles. Nu poti sa faci reforma in acest fel - se intoarce impotriva oamenilor tai.

    Spuneti ca tatal s-a inhaitat cu criminalul - dar judecatorii aia care l-au eliberat oare au gandit in momentul in care ipau dat drumul??? Nu este nici o modificare de comportament - nici una.

    DAca a fost fata asta de 17 ani, dar putea sa fie ff bine altcineva - modul in care a operat dovedeste cinismul individului - absolut nenorocire maxima - cruma ar fi venit indiferent de circumstante.

    Este o vina in lant - cauza majora sefi slabi. modifcare legislativa fara noima si superficialitatea judecatorilor -

    NO MORE COMMENTs
   • +3 (5 voturi)    
    A pacalit pe multi ca e baiat bun (Luni, 15 iunie 2020, 9:59)

    mmagic [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Omul asta a pacalit mai mult decat pe tatal fetei, nu mai da vina pe tatal fetei ca nu stii tot. Citeste povestea vietii monstrului. A pacalit pe toata lumea cum ca este bun si cinstit, a castigat incredere tuturor, dar o data ce a afla ca cineva avea buni era ca un pradator infometat care simte sange. Vana si ucidea victima cu sange rege. Comportamenul lui este deviat iremediabil.

    Merita condamnat la moarte fara regret ca si el atunci cand i se punea pata pe oricare din victimele lui.
 • 0 (18 voturi)    
  Nu e doar România. E UE. (Luni, 15 iunie 2020, 4:22)

  Amerlocu [utilizator]

  Oameni condamnați la jde ani de închisoare pentru crime sau terorism sunt eliberați după 3-4 ani pe motiv că se îndreaptă cel mai bine în libertate. Chestia asta se aplică inclusiv la recidiviști periculoși. Nu e doar justiția română debilă E vorba de sistemul de justiție al UE care favorizează criminalii pe socoteala oamenilor onești. România nu a făcurt decât să se alinieze la directivele UE.
  • +6 (6 voturi)    
   Justitia nu e pentru a indrepta ci pentru a (Luni, 15 iunie 2020, 8:08)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   descuraja. Uneori cu victime colaterale, dar e un pret pe care societatea il plateste pentru a fi cat de cat safe pe strada. Daca nu ar exista descurajare, atunci am trai in niste buncare blindate, nu in niste case cu floricele la ferestre.

   80% din cei condamnati recidiveaza oricum, nemaifiind acceptati/integrati in societate, ajung sa isi doreasca sa intre inapoi.

   Asadar, daca cineva care comite 5 crime este pus vreodata in libertate, justitia si-a pierdut sensul de a exista. Ne intoarcem la buncare si la Vestul Salbatic, fiecare se apara cum poate.
 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 iunie 2020, 7:18)

  [anonim]

 • -3 (5 voturi)    
  tudorel (Luni, 15 iunie 2020, 7:53)

  gpavel [utilizator]

  in primul articol pe care l-ati avut pe aceasta tema,nu v-ati abtinut sa-l faceti "vinovat"pe tudorel toader,cu celebrul recurs compensatoriu!ori se stie(sau ar trebui sa se cunoasca)ca recursul nu reduce pedeapsa decat cu max,cca un an,insuficient la condamnarile pe viata,unde doar eliberarea conditionata poate rezolva problema!!!
 • +7 (7 voturi)    
  Jesus.. (Luni, 15 iunie 2020, 8:51)

  ..13 [utilizator]

  Dupa 5 crime a dovedit, ce a dovedit???

  Incredibil...

  oare nu ar trebui ca judecatorii care au decis eliberarea sa suporte consecinte pentru modul relativ superficial in care au tratat acest caz???

  dupa modul in care a actionat criminalul se vede limpede ca nu a inteles nimic si ca nu a aparut nici o modificare in firea sa...

  mama ei de viata!
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 iunie 2020, 9:17)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  ce nume are judecatorul (Luni, 15 iunie 2020, 9:47)

  iodixit [utilizator]

  asta care stapineste psihologia la perfectie?
  sigur ca de la asta freud s-a inspirat!
 • +7 (7 voturi)    
  Justita trebuie sa raspunda pentru actiunile lor (Luni, 15 iunie 2020, 10:29)

  ggiiggii [utilizator]

  Nimeni nu ii trage la raspundere pe procurori pe judecatori...toti fac ce vor cand vor...sunt mai presus de lege si nu tin cont de nimic.
  Prin actiunile lor si pasivitate lor...oamenii au murit si au avut de suferit.
  DE CE?
 • +5 (5 voturi)    
  Oricat s-ar mai discuta (Luni, 15 iunie 2020, 12:23)

  Alexa.99. [utilizator]

  sanatatea bietei fete n-o mai aduce inapoi cineva. Poate va si muri. E groaznic ce s-a intamplat din cauza nepasarii. Mi se pare revoltator ca depusese plangere pentru viol si totusi individul a ajuns inca o data la ea. Asta e ceva inacceptabil pt o tara civilizata.
  Bunica a luat-o din centrul de protectie pe semnatura dar n-a fost in stare s-o protejeze, infractorul (care mai era si in izolare) a plecat aiurea fara sa-l opreasca cineva. Groaznic.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by