• Organizatorii paradei gay din Moscova cer un milion de euro pentru suferintele lor. Organizatorii paradei gay din Mosocova au trimis catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului a doua plangere impotriva Rusiei, cerand despagubiri in valoare de un milion de euro, scrie Pravda. Aceste plangeri au fost redactate dupa ce autoritatile rusesti au interzis, in mai multe randuri, desfasurarea unor astfel de parade in Moscova. Desi interventiile au fost declarate legale de catre autoritatile rusesti, unul dintre organizatorii paradei este absolut sigur de victoria lor la Strasbourg, sustinand ca interventiile Rusiei au fost arbitare, acestea nerespectand Constitutia Federatiei Ruse si Conventia Europeana a Drepturior Omului.  
  • Raul Castro, un lider mai liberal. Activitatea politica a lui Raul Castro ca presedinte interimar al Cubei in ultimele 19 luni indica faptul ca acesta ar putea adopta o pozitie mai liberala, permitand reformarea sistemului politic si economic, sustine Washington Post. Se pare ca Raul Castro a inceput sa pregateasca tara pentru o reconfigurare a economiei la scara larga inca de cand a venit la guvernare, in iulie 2007.
  • UE trebuie sa primeasca tarile din Balcanii de Vest. Declaratia de independenta a Kosovo plaseaza din nou stabilitatea Balcanilor de Vest pe agenda europeana. Daca Uniunea Europeana nu actioneaza rapid, progresele realizate in regiune risca sa fie anihilate, cu toate consecintele pe care le comporta acest lucru in termeni de economie, de nivel de viata si de securitate. UE are trebui sa aiba o abordare globala a problemelor regiunii, avand ca obiectiv principal sa ajute tarile din Balcanii de Vest sa parcurga etapele spre aderarea lor la UE, scrie Le Figaro, citat de Rador.
  • Diviziunile din UE pot submina Kosovo. Temerile ca independenta Kosovo va declansa un val secesionist in intreaga Europa au amenintat sa submineze viitorul noului stat, chiar daca Uniunea Europeana divizata a castigat timp si a evitat un scandal public, care ar fi fost dezastruos. Mai mult decat orice alta problema, Kosovo este vazut ca un test pentru obiectivul UE de a fi un actor la acelasi nivel cu Washingtonul, pe scena internationala, si de a-si depasi reputatia de puternic motor economic, dar de "pitic" politic, sustine The Boston Globe.
  • Cum vor fi locurile de munca ale viitorului? Europenii vor avea nevoie de mai multe calificari in vederea prestarii acelorasi munci ca si in momentul de fata, potrivit unui studiu elaborat de Comisia Europeana. Acest studiu face o estimare a calificarilor necesare pentru a face fata pietei muncii pana in anul 2015 si concluzioneaza ca in cazul majoritatii locurilor de munca este din ce in ce mai necesar un grad mai ridicat de competente. Concluzia se aplica nu doar muncilor celor mai calificate, ci chiar si celor mai putin exigente prin traditie, la "mana de lucru ieftina". Schimbarea este justificata de dezvoltarea continua a sectorului serviciilor si de transformarile tehnologice, scrie Observatorio Do Algarve, citat de Rador.
  • Dani Rodrik scrie, pe blogul sau, ca cea mai buna modalitate pentru a face pace in Orientul Mijlociu ar fi ca Israelul si Palestina sa fie desemnate sa organizeze impreuna Cupa Mondiala din 2018. Daca acesta nu este un motiv suficient de bun pentru pentru cele doua parti de a face pace in regiune, atunci nu stiu care este.
  • Combustibil din CO2 prin energie solara. Cercetatorii de la Sandia National Laboratories din New Mexico, SUA, au gasit o metoda de a produce combustibil ecologic precum metanolul sau gasolina recicland dioxidul de carbon din atmosfera cu ajutorul luminii solare. Proiectul denumit "Sunlight to Petrol" se bazeaza pe un proces de inversare a procesului de combustie si poate fi folosit la sintetizarea combustibililor lichizi ca metanolul sau gazolina, scrie Stiinta.info.