​​Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat recent un nou atac dur la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban. Conform spuselor lui Ciolacu, Orban ar avea tupeul de a reclama că românii nu respectă regulile impuse de Guvern în context Covid, dar uită că Rareș Bogdan și PNL Iași au organizat petreceri private cu sute de persoane unde nu s-au purtat măști, iar regulile de distanțare au fost ignorate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reacția virulentă a președintelui PSD a venit după ce Orban s-a lansat într-o nouă campanie de aplicat amenzi usturătoare pentru afacerile și persoanele care nu respectă regulile referitoare la reducerea aglomerărilor și la purtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Nu este prima dată când Orban pare că face exces de zel atunci când vine vorba despre amenzi. Conform CCR, Guvernul a aplicat o cotă de amenzi ilegală în timpul stării de urgență, situație pe care acum instanțele se vor chinui luni de zile să o rezolve.

Ludovic Orban a mai fost acuzat de PSD, și nu numai, pentru decizia de a-și serba ziua la Palatul Victoria, alături de apropiați din partid, fără a purta mască și fără a respecta regulile elementare de distanțare socială. În cazul respectiv, Orban a plătit o amendă, la cota corectată de CCR, nu la cota usturătoare practicată de Guvern în timpul pandemiei. Pe de altă parte, presa a reclamat că în cazul organizatorilor evenimentului PNL Iași nu a fost stabilit nici un vinovat pentru nerespectarea regulilor și nici nu au fost aplicate amenzi. Nici în cazul evenimentului privat al lui Rareș Bogdan lucrurile nu stau diferit.

Acuzațiile președintelui PSD par a fi fondate. Pe de-o parte, Guvernul este alarmat de creșterea numărului de cazuri, iar oficialii solicită, prin toate mijloacele, respectarea regulilor stabilite. Pe de altă parte, oficialitățile care solicită acest lucru se întrec în a evita respectarea regulilor. Cea mai ciudată este aparenta campanie publică prin care Guvernul tinde să acuze populația pentru creșterea numărului de infectări Covid-19, în ciuda faptului că tot Guvernul a fost cel care a decis relaxarea măsurilor anti-Covid.

Citește continuarea PeBloguri